Futbal-LM: Neapol s Hamšíkom podľahol Arsenalu, Zenit iba remizoval (3)

Futbal-LM: Neapol s Hamšíkom podľahol Arsenalu, Zenit iba remizoval (3)

Bratislava 1. októbra (TASR) – Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom prehrali v utorňajšom zápase F-skupiny 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Arsenalu Londýn 0:2. V E-skupine potvrdila Chelsea Londýn úlohu favorita v Bukurešti hladkým triumfom nad Steauou 4:0. Španielsky majster FC Barcelona sa dlho nevedel presadiť v Celtic Parku, ale napokon využil presilovku po vylúčení kapitána Scotta Browna a vyhral tesne 1:0.

Arsenal zaskočil Neapol dvomi gólmi už v prvej štvrťhodine hry. Po ôsmich minútach sa strelecky presadil premiérovo v drese Arsenalu Mesut Özil a práve po jeho prihrávke pridal druhý presný zásah útočník Oliver Giroud. Zaskočený Neapol nedokázal svojmu súperovi odpovedať a tak si "kanonieri" pripísali už druhé víťazstvo v F-skupine a s plným počtom bodov sú na čele tabuľky. Na Neapol sa bodovo dotiahol finalista uplynulého ročníka Dortmund po očakávanomn víťazstve nad Olympique Marseille 3:0.

Hráči Chelsea Londýn si hladkým víťazstvom v E-skupine v Bukurešti nad Steauou napravili chuť po prehre v 1. kole s Bazilejom. O triumf "The Blues" sa dvomi presnými zásahmi postaral brazílsky stredopoliar Ramires. K prehre Steauy nechtiac prispel aj domáci obranca Daniel Georgievski, ktorý si v 44. minúte zrazil loptu do vlastnej brány. Ďalší skupinový duel medzi FC Bazilej a Schalke 04 prerušili na niekoľko minút v prvom polčase aktivisti enviromentálnej organizácie Greenpeace, ktorí sa na lanách spustili zo strechy štadióna a rozvinuli veľký transparent proti aktivitám jedného zo sponzorov LM a Schalke, spoločnosti Gazprom v Arktíde. Nemecký tím v druhom polčase strhol po góle Juliana Draxlera víťazstvo na svoju stranu a v skupine je zatiaľ stopercentný.

Zenit Petrohrad v základnej zostave so slovenským reprezentantom Tomášom Hubočanom iba remizoval v G-skupine s Austriou Viedeň 0:0. Domáci začali náporom, ale výsledkom bola iba strela Hulka do žrde. Rakúskemu tímu sa po zmene strán nepodarilo zužitkovať výhodu presilovky o jedného hráča, keď domáci od 44. minúty hrali bez vylúčeného stredopoliara Axela Witsela. Austria mala šance, ale bez efektu, pretože gól Marina Leovaca z 52. minúty neplatil pre faul na brankára. Oba tímy tak majú po dvoch dueloch na konte jediný bod. Hubočan odohral celé stretnutie a v 72. minúte videl žltú kartu. V derby tímov z Pyrenejského polostrova Atletico Madrid otočilo vývoj stretnutia na trávniku FC Porto a po triumfe 2:1 má na konte plný počet bodov.

Reklama

Dominanciu v H-skupine potvrdila Barcelona tesným víťazstvom 1:0 na pôde Celticu Glasgow, pod ktoré sa gólovo podpísal v 76. minúte Cesc Fabregas. Domáci favoritovi dlho odolávali, ale misky váh na stranu katalánskeho giganta naklonilo vylúčenie kapitána škótskeho majstra Browna v 59. minúte. Za šesťbodovou Barcelonou sa na druhom mieste tabuľky udržalo milánske AC, ktoré síce na ihrisku Ajaxu Amsterdam inkasovalo v 90. minúte z hlavy domáceho Stefana Denswila, ale vo štvrtej minúte nadstavenia zariadil remízu 1:1 Mario Balotelli z pokutového kopu.

Reklama

LM 2013/2014 – zápasy 2. kola skupinovej fázy:

E-skupina:

FC Bazilej – Schalke 04 Gelsenkirchen 0:1 (0:0)

Gól: 54. Draxler. Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco (Šp.)

Steaua Bukurešť – Chelsea Londýn 0:4 (0:2)

Reklama

Góly: 20. a 55. Ramires, 44. Georgievski (vl.), 90. Lampard. Rozhodca: Carlos Velasco Carballo (Šp.)

Tabuľka:

1. Schalke 04 2 2 0 0 4:0 6

2. Chelsea Londýn 2 1 0 1 5:2 3

3. FC Bazilej 2 1 0 1 2:2 3

Reklama

4. Steaua Bukurešť 2 0 0 2 0:7 0

F-skupina:

Borussia Dortmund – Olympique Marseille 3:0 (1:0)

Góly: 19. a 80. Lewandowski (druhý z 11 m), 52. Reus. Rozhodca: David Borbalán (Šp.)

Arsenal Londýn – SSC Neapol 2:0 (2:0)

Góly: 8. Özil, 15. Giroud. Rozhodca: Milorad Mažič (Srb.)

Tabuľka:

1. Arsenal Londýn 2 2 0 0 4:1 6

2. Borussia Dortmund 2 1 0 1 4:2 3

Reklama

3. SSC Neapol 2 1 0 1 2:3 3

4. Olympique Marseille 2 0 0 2 1:5 0

G-skupina:

Zenit Petrohrad – Austria Viedeň 0:0

Reklama

Rozhodoval: Deniz Aytekin (Nem.), ČK: 44. Witsel (Zenit)

/za domácich T. Hubočan celý zápas + v 72. min. ŽK/

FC Porto – Atletico Madrid 1:2 (1:0)

Góly: 16. Martinez – 58. Godin, 86. Turan. Rozhodca: Howard Webb (Ang.)

Tabuľka:

Reklama

1. Atletico Madrid 2 2 0 0 5:2 6

2. FC Porto 2 1 0 1 2:2 3

3. Austria Viedeň 2 0 1 1 0:1 1

4. Zenit Petrohrad 2 0 1 1 1:3 1

H-skupina:

Ajax Amsterdam – AC Miláno 1:1 (0:0)

Reklama

Góly: 90. Denswil – 90.+4 Balotelli (z 11 m). Rozhodca: Jonas Eriksson (Švéd.)

Celtic Glasgow – FC Barcelona 0:1 (0:0)

Gól: 76. Fabregas. Rozhodca: Stéphane Lannoy (Fr.), ČK: 59. Brown (Celtic)

Tabuľka:

1. FC Barcelona 2 2 0 0 5:0 6

2. AC Miláno 2 1 1 0 3:1 4

3. Ajax Amsterdam 2 0 1 1 1:5 1

Reklama

4. Celtic Glasgow 2 0 0 2 0:3 0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tabuľky

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:00

Solidarita je základom fungovania Európskej únie a hoci migračný pakt nie je skvelý, nové pravidlá sú potrebné, pretože tie aktuálne nefungujú. Povedal to vo štvrtok na mimoriadnej schôdzi Poslaneckej snemovne českého parlamentu minister vnútra Vít Rakušan. Podľa predsedu opozičného hnutia ANO Andreja Babiša však Rakušan klame.

14:34

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spustili národný projekt Zručnosti pre trh práce. Cieľom nového projektu je podporiť ľudí v snahe nájsť si prácu či ochrániť a zlepšiť svoje postavenie na trhu práce. Záujemcom, ktorí splnia požadované podmienky, zaplatia úrady práce vzdelávací či rekvalifikačný kurz. Do projektu sa môžu zapojiť uchádzači o zamestnanie aj záujemcovia o zamestnanie. Informovalo o tom tlačové a komunikačné oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

14:33

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok vyjadrila znepokojenie nad šírením vtáčej chrípky (H5N1) na nové živočíšne druhy a ľudí.

14:29

Slovenské obchodné siete zoskupené vo Zväze obchodu (ZO) SR plánujú naďalej podporovať slovenskú poľnohospodársku a potravinársku produkciu vrátane slovenských producentov vajec. Informoval o tom vo štvrtok prezident ZO SR Filip Kasana.

14:23

Všetky fázy najstaršej futbalovej súťaže sveta Pohára FA sa budú od novej sezóny hrať na jeden zápas. Vo štvrtok to oznámila Anglická futbalová asociácia (FA).

14:10

V nemeckom meste Halle sa začal súd s politikom Björnom Höckem z Alternatívy pre Nemecko (AfD) pre použitie sloganu nacistických polovojenských oddielov SA (Sturmabteilung).

Björn Höcke
Politik krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björn Höcke (uprostred) prichádza do súdnej siene v nemeckom meste Halle vo štvrtok 18. apríla 2024
14:01

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí si vo štvrtok predvolalo ruského veľvyslanca po zatknutí dvoch mužov, podozrivých zo špionáže a plánovania útokov v prospech Moskvy. Medzi ich cieľmi mala byť aj americká armáda.

13:58

Dánski hasiči vo štvrtok už tretí bojujú s požiarom v historickej budove burzy v Kodani. Hasenie požiaru v budove bude zrejme pokračovať ešte najmenej jeden celý deň.

13:57

Silné búrky v Afganistane a Pakistane si v posledných dňoch vyžiadali najmenej 137 obetí. V niektorých oblastiach sa očakávajú silné dažde aj v nasledujúcich dňoch.

13:42

Opozičná Sloboda a Solidarita (SaS) nepovažuje nové nastavenie 13. dôchodkov za sociálne ani solidárne. Reagovali tak na novelu zákona o sociálnom poistení, podľa ktorej od tohto roka už nebude 13. dôchodok sociálnou dávkou a stane sa novou dôchodkovou dávkou. Novelu zákona vo štvrtok schválil parlament.

13:42

Opozičné strany nie sú v postoji k schváleniu tzv. 13. dôchodkov jednotné. Kým Progresívne Slovensko (PS) sa pýta, kde vláda pre zlý stav verejných financií zoberie na vyplatenie dôchodkov prostriedky, poslanci KDH 13. dôchodky v Národnej rade (NR) SR podporili.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali