Futbal: El Clasico -Messiho gala a chyby rozhodcov, Ronaldov hnev i viera

Futbal: El Clasico -Messiho gala a chyby rozhodcov, Ronaldov hnev i viera

Madrid 24. marca (TASR) – Strhujúce futbalové predstavenie, výnimočné individuálne výkony, sedem gólov, tri penalty, červenú kartu a výrazné chyby rozhodcov prinieslo nedeľňajšie neskorovečerné 168. El Clasico. Úradujúci španielsky majster FC Barcelona vyhral na pôde Realu Madrid 4:3 a boj o šampióna Primera Division sa tak ešte viac zdramatizoval. Tím z Katalánska po úspechu na štadióne Santiaga Bernabeua zostal v hre o majstrovský titul, na konte má 69 bodov, o jeden bod menej ako líder Real i ako druhé Atletico Madrid.

V šlágri 29. kola najvyššej španielskej súťaže exceloval Lionel Messi, aj vďaka dvom jedenástkam zaznamenal hetrik a zatienil Cristiana Ronalda, ktorý dal jeden penaltový gól. Argentínsky legionár vo všetkých doterajších súťažných súbojoch s “bielym baletom” dal už 21 gólov, čo je o tri viac ako má v meraní síl oboch gigantov na konte legendárny kanonier madridského klubu Alfredo di Stefano.

“Liga teraz opäť štartuje odznova. Opäť sme sa vrátili do boja o titul, z ktorého nás už odpisovali. Museli sme dvakrát doháňať stratu, čo bolo veľmi náročné. Ukázali sme ale charakter a dokázali to,” povedal po zápase tréner hostí Gerardo Martino. Tréner 9-násobného európskeho šampióna Carlo Ancelotti ukázal veľkosť osobnosti a nevyhováral sa na kontroverzné verdikty arbitrov v druhom polčase. No na druhej strane vylúčenie Sergia Ramosa i prvú penaltu Barcelony označil za kľúčové momenty: “Urobili sme niekoľko malých chýb, a preto sme nevyhrali. Tlačili sme ich na ihrisku, mali sme veľa šancí. Červená karta Ramosa a ich prvá penalta boli rozhodujúce, dovtedy sme hru kontrolovali. Nie sme šťastní, ale neobávame sa, liga je stále otvorená. Bojovali sme nadoraz, hrali sme vo vysokom tempe, ale už na to musíme zabudnúť a ísť ďalej. Stredajší zápas v Seville môže byť kľúčový v sezóne. Zostáva ešte deväť kôl a každý už môže rozhodnúť.”

Derby malo od úvodu mimoriadne vysokú úroveň. Už v 7. minúte Messi poslal loptu na ľavú stranu Iniestovi a ten strelou z ľavej strany potrestal zlé priestorové bránenie domácich. Akcie Realu ťahal väčšinou agilný di Maria, jeho prvý gólový pas Karim Benzema ešte nevyužil, ale neskôr v rozpätí siedmich minút vďaka tejto dvojici otočil skóre. Pri oboch Benzemových góloch chyboval argentínsky obranca Javier Mascherano. Keď sa zdalo, že domáci majú opraty zápasu pevne v rukách, Messi si s Neymarom narazil loptu do šestnástky a strelu umiestnil po zemi do siete – 2:2.

Reklama

Po obrátke v 54. minúte Dani Alves fauloval tesne pred šestnástkou unikajúceho Cristiana Ronalda a hlavný rozhodca Alberto Undiano Mallenco spravil naraz dve ťažko odškriepiteľné chyby. Namiesto kopu z miesta cca 20 cm za veľkým vápnom ukázal na biely bod a zároveň faul nepotrestal kartou. Ronaldo dal z jedenástky svoj 26. ligový gól sezóny a trinásty v El Clasicu.

Zdalo sa, že Real ovládol hru, ale v 63. minúte Xavi Hernandez narušil profesorské manévre madridských stredopoliarov, prisvojil si loptu a umne rozohral zlomovú akciu zápasu. Milimetrovo presný Messiho pas však išiel Neymarovi do ofsajdu, čo rozhodcovia nezaregistrovali a o tri sekundy neskôr už brazílsky útočník ležal na zemi v 16-ke. Križujúci Ramos sa ho jemne dotkol rukou, Neymar si “podskočil” a okrem prísnej penalty prišla aj prekvapujúca červená karta. V prípade samotného Ramosa nešlo o prekvapenie, veď bola už jeho devätnásta v kariére, ale osem minút predtým Alves na druhej strane za zákrok podobných parametrov nedostal ani len žltú… Pokutový kop premenil na svoj druhý gól Messi. V 74. minúte Alvesovu krížnu delovku ešte zastavila žrď, ale hostia sa dočkali po ďalšej penalte, keď Iniestu amatérsky atakoval Xabi Alonso. Messi svojím hetrikom rozhodol o ukončení impozantnej série súpera, ktorý do nedele neprehral 31 súťažných zápasov v rade, z toho 26-krát vyhral.

Reklama

V doterajších 168. ligových zápasoch El Clasico vyhral Real Madrid 70-krát, 32 duelov sa skončilo nerozhodne a 66-krát sa z víťazstva tešili hráči katalánskeho klubu. Futbalisti “bieleho baletu” dali v spomínaných stretnutiach 274 gólov a Barcelona dosiahla 265 presných zásahov. “Mužstvo vždy rastie dôležitosťou zápasu. Máme radi stretnutia takéhoto druhu, tento duel sme jednoducho museli vyhrať. Do konca zostáva už málo zápasov a nemôžeme si dovoliť už žiadne chyby,” hodnotil duel Messi.

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo si po zápase posťažoval na rozhodcu: “Dopustil sa viacerých chýb. Vyzeral veľmi nervózne. V takýchto dôležitých zápasoch potrebujete mať špičkového rozhodcu. Možno nechcú, aby sme vyhrali ligu. Ale stále si myslím, že ju vyhráme, naše mužstvo je veľmi silné.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:13

Francúzsky súd vydal rozsudok, ktorým podmienečne odsúdil 61-ročného muža pôvodom z Iránu na desať mesiacov vo väzení za to, že minulý týždeň vstúpil na iránskeho konzulát v Paríži s napodobeninami granátov.

11:11

Peruánska psychologička, ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou a bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko, podstúpila eutanáziu a stala sa tak prvým človekom v Peru, ktorý získal a uplatnil právo zomrieť s lekárskou pomocou.

11:10

Rada Európy a Organizácia spojených národov vyzvali Britániu, aby prehodnotila plány na deportácie žiadateľov o azyl do Rwandy, ktoré sa po schválení britským parlamentom pretavia do zákona. Rwanda schválenie naopak privítala.

11:05

Čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, ktorý je známy svojimi blízkymi vzťahmi s Kremľom, údajne diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu – nekrózu pankreasu. S odvolaním sa na ruský exilový denník Novaja gazeta Európa o tom  informovala agentúra DPA.

10:07

 Hlavná opozičná strana v Indii obviňuje premiéra Naréndru Módího z nenávistného prejavu voči moslimom po tom, čo ich nazval “špiónmi” a použil tak doposiaľ najostrejší slovník v súvislosti s touto náboženskou menšinou v krajine.

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali