Futbal-CL: Slovan má ďalší pokus na obhajobu, pre DAC a Nitru Deň D – PREHĽAD

Futbal-CL: Slovan má ďalší pokus na obhajobu, pre DAC a Nitru Deň D – PREHĽAD

Bratislava 9. mája (TASR/HSP)

 

Trnava vyhrala sedem duelov za sebou a vyrovnala rekord z roku 1996

Už tento víkend, resp. 30. kolo slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 môže dať odpovede na dve základné otázky – kto získa titul a kto s najväčšou pravdepodobnosťou vypadne. Tabuľková matematika je jasná, ak Slovan Bratislava vyhrá v sobotu na Pasienkoch nad Zlatými Moravcami, obháji korunu slovenského kráľa a zaknihuje rekordný ôsmy titul. V Dunajskej strede sa stretnú predposledný DAC s poslednou Nitrou, a ak DAC ukoristí výhru, aj napriek strate 6 bodov pre korupčný škandál, bude už jeho záchrana takmer istá.

Reklama

V sobotu o 15.00 hod má výkop prvý duel kola v Trenčíne, kde sa predstaví Ružomberok. Náskok AS sa pred vo forme hrajúcou treťou Trnavou scvrkol už len na tri body. Tím trénera Martina Ševelu naposledy remizoval v Košiciach 1:1, keď nepremenil penaltu. Ak “Ruža” na umelej tráve pod hradom Matúša Čáka vyhrá, rozhodne o titule pre Slovan, keďže ten hrá proti ViOn-u až o 17.30.

Slovan nevyužil šancu na zisk titulu v Žiline, kde v 29. kole 0:2. Jeho hráči po tomto zápase sľubovali, že napriek zraneniam v kádri a výsledkovej kríze sa proti ViOn-u zmobilizujú. Pod Dubňom bol oporou v bráne Bratislavčanov Martin Polaček, ktorý je pred sobotou optimistom. “Posledný krok je vždy najťažší. Verím, že to doma už napravíme a budeme sa môcť tešiť spolu s našimi fanúšikmi. Každá séria má svoj začiatok a koniec. Tak ako sa skončila naša víťazná šnúra, verím, že teraz skončí už aj tá nepriaznivá,” citoval ho oficiálny klubový web.

Reklama

Trnava vyhrala sedem duelov za sebou a vyrovnala rekord z roku 1996. V sobotu hostí Banskú Bystricu a jej športový riaditeľ Miroslav Karhan verí v pokračovanie úspešnej série. “Ja verím tomu, že ešte ponaháňame Trenčín. Momentálne sú chalani v takej pohode, že ich môžeme dobehnúť a skončiť aj na druhej priečke,” citoval bývalého úspešného slovenského reprezentanta klubový web “andelov”.

V sobotu hostí štvrtá Senica desiatu Žilinu, s ktorou má v tomto ročníku v lige zatiaľ stopercentnú bilanciu po výhrach doma 2:1 a vonku 3:1. Záhoráci sú bez zraneného Tomáš Kóňu a suspendovaného Juraja Pirosku. “Bude to ťažké, ale musíme bojovať. Veríme, že v stopercentnej štatistike budeme pokračovať,” povedal pre www.fksenica.eu domáci stopér Zdeno Filípek. V ďalšom zápase privíta piata Myjava ôsme Košice, Východniari sa v krátkom čase opäť pozrú na “Kopanice”, kde minulý týždeň vyhrali Slovenský pohár – Slovnaft Cup.

V nedeľu je pre zostupom ohrozené kluby DAC a Nitru Deň D. Na štadióne v Dunajskej Strede sa očakáva divácky rekord. V tabuľke majú síce zverenci trénera Mikuláša Radványiho pred výberom Ladislava Hudeca 9-bodový náskok, ale v konečnom účtovaní im šesť odrátajú pre korupčný škandál. V doterajších dvoch súbojoch ročníka DAC doma nad Nitrou vyhral 1:0 a u súpera remizoval bez gólov. Uvedomujeme si dôležitosť stretnutia, ale nevnímame ho ako zápas jari. Prípravu sme prispôsobili nedeľňajšiemu výkopu, inak sme v nej však nič nemenili. Verím, že s podporou našich fantastických divákov zvíťazíme a urobíme ďalší dôležitý krok k záchrane,” citoval web DAC kouča Radványiho.

program 30. kola CL 2013/2014:

sobota 10. mája o 15.00 AS Trenčín – MFK Ružomberok (R. Weiss, T. Somoláni, Digi TV), 16.30 Spartak Trnava – Dukla Banská Bystrica (Pavlík, Lieskovský, Roszbeck), 17.30 Slovan Bratislava – ViOn Zlaté Moravce (Michlian, E. Weiss, Jenčura), FK Senica – MŠK Žilina (Smolák, Tomčík, Bóllo), Spartak Myjava – MFK Košice (Straka, Slyško, Jankovič)

Reklama

nedeľa 11. mája o 19.00 DAC Dunajská Streda – FC Nitra (Kružliak, Balko, Ádám, Digi TV)

tabuľka CL 2013/2014 po 29. kole:

1. Slovan Bratislava 29 20 3 6 55:29 63

2. AS Trenčín 29 16 5 8 65:32 53

3. Spartak Trnava 29 15 5 9 42:36 50

Reklama

4. FK Senica 29 13 6 10 42:38 45

5. Spartak Myjava 29 12 6 11 43:46 42

6. MFK Ružomberok 29 12 5 12 47:46 41

7. Dukla B. Bystrica 29 11 7 11 44:39 40

8. MFK Košice 29 11 7 11 35:34 40

9. ViOn Zlaté Moravce 29 10 5 14 32:39 35

10. MŠK Žilina 29 8 7 14 41:46 31

11. DAC Dunajská Streda 29 7 7 15 25:52 28

12. FC Nitra 29 4 7 18 26:60 19

/pozn. – poradie, názov, zápasy, výhry, remízy, prehry, skóre, body/

Reklama

* – DAC Dun. Strede po sezóne odpočítajú 6 bodov za účasť hráčov klubu v korupčnom škandále

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Namiesto rozvoja a prosperity Slovensku pre rozvrat právneho štátu hrozí úplné zastavenie eurofondov. Opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) tak reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

16:56

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia Slovensko pri hodnotení polročného pôsobenia vlády Roberta Fica (Smer-SD).

16:55

 Lídri Spojených štátov, Británie, Francúzska a vyše desiatich ďalších krajín vyzvali v spoločnom vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, aby prepustilo množstvo rukojemníkov, ktorých zadržiava. 

16:54

Nemecká veľvyslankyňa v Číne Patricia Florová uviedla, že si ju čínske úrady predvolali v spojitosti so zatknutím štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže v prospech Číny. 

16:52

Belgicko predvolá izraelského veľvyslanca, aby vysvetlil úmrtie humanitárneho pracovníka belgickej rozvojovej agentúry Enabel a členov jeho rodiny pri vzdušnom útoku v Pásme Gazy.

16:51

Najvyšší súd amerického štátu New York zrušil rozsudok nad hollywoodskym producentom Harveym Weinsteinom z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. Nariadil zároveň nový proces v prípade.

16:50

Švédsko na budúci rok prispeje zredukovaným práporom do síl NATO v Lotyšsku. Cieľom je podporiť tento pobaltský štát po ruskej invázii na Ukrajinu, oznámil švédsky premiér Ulf Kristersson.

16:49

Spolkový snem, dolná komora nemeckého parlamentu, výraznou väčšinou schválila 15. jún ako národný Deň veteránov. V tento deň si každoročne uctia vojakov, ktorí slúžia či slúžili krajine.

16:48

Šéf bieloruskej KGB vyhlásil, že jeho krajina zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy, ktoré mierili na hlavné mesto Minsk a okolité oblasti. Litva obvinenia rázne odmietla.

16:43

Ruského občana odsúdili v severopoľskom Gdansku na dva a polročné väzenie za špionáž v prospech Moskvy. V Poľsku dlhodobo legálne žil a podnikal.

15:38

Ukrajinské a ruské sily proti sebe na Ukrajine navzájom útočili, v dôsledku čoho zomrelo najmenej sedem ľudí. Oznámili to miestni predstavitelia na oboch stranách frontovej línie.

15:36

Slovenským ovocinárom sa zatiaľ podarilo ochrániť úrodu pred nepriazňou počasia približne na 80 % vrátane marhúľ či jahôd. Všetko zatiaľ prikrývajú, zohrievajú vzduch. Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Spresnila, že práce na záchrane úrody pokračujú aj v týchto chladných nociach. Rozhodujúca bude noc na piatok (26. 4.), keď hlásia mrazy.

15:34

Očkovanie je jeden z najväčších objavov medicíny, ktorý chráni proti vážnym smrteľným chorobám. Objavujú sa však proti nemu dezinformácie a preočkovanosť v populácii v Česku klesá, nie som s ňou spokojný. Český minister zdravotníctva Vlastimil Válek to vyhlásil pri príležitosti európskeho a svetového týždňa očkovania.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali