Dukla po prvý raz do baráže, Šťastný: “Chceme rozhodnúť čo najskôr”

Dukla po prvý raz do baráže, Šťastný: “Chceme rozhodnúť čo najskôr”

Bratislava 13. februára 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

O všetkom rozhodol moment z 38. minúty

Hokejisti Dukly Trenčín sa po prvý raz v histórii budú zachraňovať v najvyššej súťaži. Hoci sa v rozlúčkovom zápase so základnou časťou Tipsport Ligy 2016/2017 mohli tešiť z výhry 2:1 pp nad Novými Zámkami, tá sa napokon ukázala ako Pyrrhovo víťazstvo.

Reklama
Trenčania Andrej Šťastný (uprostred) a Adam Drgoň (vpravo) sa tešia po vyrovnávajúcom góle v zápase 54. záverečného kola základnej časti Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín – HC Nové Zámky

Do play off totiž postúpili Nové Zámky, ktoré uhrali na ľade Dukly potrebný bod. “Zámky išli do zápasu s tým, že im stačí remíza a od začiatku boli na to pripravení. My sme urobili jednu chybu, dostali sme gól a súper už bol na koni. My sme museli dať dva, ale Zámčania si to dobre ustrážili,” skonštatoval po zápase trenčiansky útočník Andrej Šťastný a dodal: “Sme sklamaní, pretože si myslím, že sme boli lepší. Bohužiaľ, o našom nepostupe rozhodol jediný bod.”

O všetkom rozhodol moment z 38. minúty, keď Nick McParland využil priestor, ktorý mu ponúkla obrana Dukly a otvoril skóre zápasu. Na jeho zásah dokázali domáci odpovedať iba raz, hoci exportne. Šťastného zadovka spoza bránky bola námetom na niekoľkonásobné opakovanie, hoci Zámčania vehementne reklamovali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. “Skúšal som to už veľakrát na tréningu, aj na Slovane som to už chcel skúsiť. Vyšlo mi to, som rád,” opísal gólový moment Šťastný.

Reklama

Rozhodujúci zápas na zimnom štadióne Pavla Demitru niesol všetky znaky play off, hralo sa na víťazstvo, tým bola pre hostí aj remíza. Fanúšikovia Dukly dostali akú takú náplasť aspoň v predĺžení. “Ja som rád, že sme to takto dobojovali až do konca. Ale taký je šport, bohužiaľ. Posledné štyri zápasy sme hrali obdeň, takže sme sa pripravovali rovnako, ale doplatili sme na to, že sme nezískali body predtým,” pomenoval príčiny neúspechu Dukly 26-ročný útočník. “My sme nechali na ľade všetko. Nemáme sa za čo hanbiť. Záver ligy sme mali dobrý, ale nakoniec sa od nás šťastena odvrátila,” dodal.

Na Trenčanov teda čaká baráž, ktorú odštartuje domácimi zápasmi proti Skalici a Liptovskému Mikulášu. Prvý zápas sa hrá v piatok 17. marca, keď Dukla o 18.00 hod privíta Záhorákov, o dva dni neskôr v nedeľu v rovnakom čase hostí Liptákov.

“Ideme do toho naplno a chceme rozhodnúť čo najskôr. Musíme to zvládnuť, povinnosť nám to velí. My sme nad barážou doteraz absolútne nepremýšľali, nikto si ju nepripúšťal. Ale máme prvé dva zápasy doma a chceme ich zvládnuť,” vyhlásil Šťastný.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali