Dovizioso víťazom VC Talianska MotoGP, jazdci si uctili Haydena

Dovizioso víťazom VC Talianska MotoGP, jazdci si uctili Haydena

Mugello 5. júna 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Antonio Calanni)

 

Pred začiatkom VC si jej účastníci pripomenuli tragickú smrť Američana Nickyho Haydena

Talian Andrea Dovizioso na Ducati sa stal na okruhu v Mugelle víťazom Veľkej ceny Talianska, šiesteho podujatia seriálu majstrovstiev sveta v kráľovskej motocyklovej kategórii MotoGP. Druhé miesto obsadil so stratou 1,281 sekundy líder celkového poradia šampionátu Španiel Maverick Vinales na Yamahe a tretí skončil ďalší Talian z tímu Ducati Danilo Petrucci.

Reklama
Na snímke Talian Andrea Dovizioso na Ducati sa stal na okruhu v Mugelle víťazom Veľkej ceny Talianska

Pred začiatkom VC si jej účastníci pripomenuli tragickú smrť Američana Nickyho Haydena. Bývalý majster sveta v MotoGP nedávno zomrel po zrážke s autom, keď jazdil na bicykli počas dovolenky. V paddocku sa zhromaždili aj pretekári a držali 69 sekúnd ticha, symbolicky, keďže 69 bolo Haydenovo súťažné číslo.

 

Reklama

Výsledky – VC Talianska MotoGP:

1. Andrea Dovizioso (Tal./Ducati) 41:32,126 min, 2. Maverick Vinales (Šp./Yamaha) +1,281, 3. Danilo Petrucci (Tal./Ducati) +2,334, 4. Valentino Rossi (Tal./Yamaha) +3,685, 5. Alvaro Bautista (Šp./Ducati) +5,802, 6. Marc Marquez (Šp./Honda) +5,885.

 

Celkové poradie MS (po 6 z 18 pretekov):

1. Vinales 105 b, 2. Dovizioso 79, 3. Rossi 75, 4. Marquez 68, 5. Dani Pedrosa (Šp./Honda) 68, 6. Johann Zarco (Fr./Yamaha) 64.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:13

Ústavný súd Slovenskej republiky dnes navštívilo sedemnásť sudcov a prokurátorov z krajín Európskej únie. V pojednávacej miestnosti delegáciu prijal pán sudca Ladislav Duditš. Prítomných oboznámil s postavením, právomocami a rozhodovacou činnosťou ústavného súdu. Sudcov a prokurátorov zaujímali najmä aktuálne judikáty ústavného súdu. Po odbornej diskusii si hostia prezreli priestory ústavného súdu.

14:12

Tretí reaktor fínskej atómovej elektrárne Olkiluoto je odstavený v dôsledku poruchy turbíny, ktorú už prešetrujú príslušné úrady. Oznámila to v pondelok fínska energetická spoločnosť TVO, ktorá zmienenú elektráreň prevádzkuje.

14:05

Nemecko nedokáže splniť cieľ znižovania skleníkových plynov o 65 percent do roku 2030. Uvádza to poradný zbor vlády pre klímu.

14:03

Informatívnu sumu svojho budúceho dôchodku si môžu používatelia elektronického účtu Sociálnej poisťovne (SP) vypočítať v novej automatizovanej kalkulačke. Službu Informatívna suma dôchodku v pondelok SP spustila do pilotnej prevádzky. Informácie o svojom dôchodkovom poistení pritom v elektronickom účte nájdu už aj klienti vo veku od 39 rokov vyššie. Na tlačovej konferencii o tom informoval generálny riaditeľ SP Michal Tariška spolu s riaditeľom sekcie dôchodkového poistenia SP Martinom Hloušekom.

13:49

Čína v pondelok odmietla obvinenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že sa snaží zabrániť účasti iných krajín na plánovanom mierovom summite o vojne na Ukrajine, ktorý sa bude konať tento mesiac vo Švajčiarsku.

13:36

Najvyšší štandard blahobytu v Európskej únii má v súčasnosti Švédsko. Nasleduje Holandsko a Írsko. Slovensko sa nachádza medzi krajinami s najnižším blahobytom, najhoršie je na tom Chorvátsko. Pondelňajšiu správu holandského národného štatistického úradu CBS prevzali viaceré holandské médiá.

13:32

Najmenej 12 obetí na životoch si už vyžiadali záplavy a zosuvy pôdy spôsobené lejakmi, ktoré v ostatných dňoch zachvátili Srí Lanku. Ďalších päť osôb je nezvestných, informovali v pondelok tamojšie úrady.

Srí Lanka počasie záplavy
Ľudia nesú zraneného chlapca po zaplavenej ulici v Biyagame na Srí Lanke 3. júna 2024
13:12

V Bruseli a v niekoľkých ďalších veľkých mestách Belgicka je v pondelok po celý deň prerušená verejná doprava. Dôvodom sú demonštrácie odborárov proti plánom EÚ na opätovné zavedenie úsporných opatrení v celej Európe. V utorok zas do Bruselu prídu tisícky európskych farmárov na traktoroch protestovať proti európskym nariadeniam, informuje spravodajca TASR.

13:12

Na letisku v juhoruskom meste Kazaň v pondelok z bezpečnostných dôvodov asi na hodinu obmedzili letovú prevádzku. Podľa agentúry Reuters to nariadil ruský letový úrad, informuje TASR.

Lietadlá, ktoré mali pristáť v Kazani, boli presmerované na iné letiská – v mestách Ulianovsk, Samara, Čeboksary, Ufa a Moskva. Kazaň lietadlá neprijímala ani nevypravovala.

13:04

Aktivita v britskom výrobnom sektore sa minulý mesiac vrátila k rastu a aj keď konečné údaje sú o niečo horšie než predbežný odhad, tempo rastu bolo najvyššie za takmer dva roky. Poukázali na to v pondelok zverejnené konečné výsledky prieskumu spoločnosti S&P Global.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ v motýlej záhrade v obci Vlčkovce v okrese Trnava

Autor: TASR-Lukáš Grinaj

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Michal Durila

Gustáv Murín

Miroslav Iliaš

Radovan Hrádek

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali