“Desiatky organizovaných teroristických bánd.” Právnik Machala zo strany Republika hovorí o neúspešnom Sorosovom štátnom prevrate v Kazachstane

“Desiatky organizovaných teroristických bánd.” Právnik Machala zo strany Republika hovorí o neúspešnom Sorosovom štátnom prevrate v Kazachstane

Bratislava 6. januára 2022 (HSP/Foto:Facebook)

 

Ku napätej situácii v Kazachstane sa už začínajú vyjadrovať aj slovenskí komentátori. Bývalý spolupracovník expredsedu NR SR Andreja Danka a dnes člen strany Republika Lukáš Machala hovorí o neúspešnom pokuse o prevrat pod taktovkou mimovládnych organizácií.

Lukáš Machala
Na snímke Lukáš Machala

Podľa Machalu ide o mimovládky napojené na známeho amerického miliardára. “Juraj Sereš (vlastným menom George Soros) spolu so svojimi mimovládkami vymyslel zámienku na štátny prevrat v Kazachstane. Bola ňou vraj zvýšená cena za LPG – skvapalnený plyn.”

Reklama

“Desiatky organizovaných teroristických bánd spustilo “mierumilovnú” zmenu režimu v kazašských mestách… Almaty, Aktau, Aktobe, Taldykorgan, Karaganda a ďalších. Začali ničiť štátne budovy, rabovať obchody, podpaľovať autá, znásilňovať ženy, zastrašovať občanov a zabíjať policajtov… Taký kazašský Majdan,” opisuje situáciu Machala.

Na sociálnej sieti uviedol, že Kazachstan je úžasná krajina a žijú v nej milí a priateľskí ľudia. “Účel  importu demokracie Sorosovho typu do Kazachstanu je jednoduchý – táto stredoázijská krajina je najväčším producentom uránovej rudy na svete! A súčasne je susedom Ruskej federácie…”

Reklama

Takže “uránová” revolúcia mala z jeho pohľadu za úlohu zlikvidovať fungujúci štát, uvrhnúť ho do chaosu ako to predtým úspešne dokázali prevraty sorosovho typu v Iraku, Afganistane, Lýbii, Sýrii či Ukrajine.

“Zahraniční žoldnieri pobehujúc s kazašskými národnými vlajkami a americkými brokovnicami však narazili na odpor. Kazachom už rázne prichádzajú na pomoc Rusi, Bielorusi, Arméni aj Tadžikovia. Import americkej “demokracie” sa chvalabohu nekoná! Po Bielorusku si Sereš vylámal zuby aj v Kazachstane.”

Lukáš Machala ďalej podotkol, že Kazachstan si zaslúži mier a pokoj. “O tom, ako si budú spravovať svoju krajinu, nech rozhodnú sami bez “pomoci” zahraničných žoldnierov. Americká imperiálna politika a sťahovanie slučky okolo Ruska je zahrávanie sa so svetovým mierom.”

“Aj preto si musíme dať veľký pozor na to, aby v našej vlasti nebola žiadna americká vojenská základňa! Nechceme a nesmieme byť spolupáchateľmi agresívnej protiruskej politiky. Sme za mier a spoluprácu medzi národmi. Za slobodu a Slovensko bez zahraničných okupačných vojsk!” Vyzval na sociálnej sieti právnik a politik strany Republika.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:15

Viac ako tri štvrtiny cestujúcich volia na cestovanie v mestskej a regionálnej doprave autobus. Za najlepšiu voľbu považuje autobusovú dopravu 78 % cestujúcich. Pri rozhodovaní o tom, či využijú služby verejnej dopravy, je pre cestujúcich dôležitá predovšetkým spoľahlivosť (63 %), krátka čakacia doba (46 %), čistota a pohodlie (43 %) či cena (41 %). Vyplýva to z prieskumu spokojnosti cestujúcich spoločnosti Arriva.

10:04

Spojené štáty v piatkovej správe upozornili na možné porušenie humanitárneho práva zo strany Izraela pri používaní amerických zbraní v Pásme Gazy. Dodávky zbraní však nepozastavili.

10:04

Predbežné výsledky súdnej pitvy vylúčili cudzie zavinenie smrti muža, ktorého telo našli v piatok (10. 5.) v derivačnom kanáli v katastri Bytče. Polícia v súčasnej dobe vykonáva potrebné úkony s cieľom zistenia totožnosti muža, doplnila Kremeňová.

09:48

Najmenej 200 osôb prišlo o život počas záplav na severe Afganistanu, uviedla v sobotu Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

09:27

Stovky ľudí boli evakuované z oblastí neďaleko hraníc s Ruskom v ukrajinskej Charkovskej oblasti, oznámil v sobotu regionálny gubernátor Oleh Synehubov. Moskva v piatok v tejto oblasti spustila pozemnú ofenzívu.

08:57

Parahokejisti zámorských veľmocí Kanady a USA sa stretnú v nedeľnom finále elitnej kategórie MS v Calgary. Domáci Kanaďania si v semifinále poradili s Čínou 2:1, Američania zdolali Česko 3:1. Slovenskí reprezentanti sa v súboji o konečnú piatu priečku stretnú s Kórejskou republikou, ktorú už v základnej skupine zdolali 4:2.

08:10

Vedci na Edinburskej univerzite (University of Edinburgh) objavili pečeňové bunky, ktoré tomuto orgánu pomáhajú pri regenerácii. Objav môže podľa nich viesť k vývoju nových liečebných metód poškodenej pečene.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke samozber jahôd v Návojovciach

Autor: TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali