DAC Dunajská Streda – Jablonec 5:3 po predĺžení, Kružliak: “Zápas si budem dlho pamätať”

DAC Dunajská Streda – Jablonec 5:3 po predĺžení, Kružliak: “Zápas si budem dlho pamätať”

Dunajská Streda 18. septembra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda sa premiérovo v klubovej histórii prebojovali do 3. predkola Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovom domácom stretnutí 2. predkola zdolali FK Jablonec 5:3 po predĺžení

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Jablonec
Na snímke hráči FC DAC Dunajská Streda oslavujú víťazstvo v zápase 2. predkola Európskej ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Jablonec

Dvakrát sa presadili Marko Divkovič aj debutant Ion Nicolaescu, ktorý dal víťazný gól, raz skóroval Eric Davis. V nasledujúcej fáze sa o týždeň 24. septembra predstaví líder slovenskej ligy na trávniku rakúskeho LASK Linz.

Reklama

Českému zástupcovi nestačili ani dva góly slovenského legionára Ivana Schranza, ktorý absolvoval celý zápas. Ďalší slovenský stredopoliar Jakub Považanec hral za hostí do 98. minúty.

 

Reklama
2. predkolo EL:

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Jablonec 5:3 pp (3:3, 1:1)

Góly: 6. a 65. Divkovič, 85. a 96. Nicolaescu, 115. Davis – 57. a 71. SCHRANZ, 26. Zelený. Rozhodovali: Di Bello – Tegoni, Longo (všetci Tal.), ŽK: A. Fábry, Kružliak, Kalmár, Divkovič, Ramirez – Podaný, Zelený, Jovovič, bez divákov

Dunajská Streda: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – A. Fábry (77. Nicolaescu), Schäfer, Balič (106. Bednár) – Kalmár (120.+1 Njie) – Divkovič (113. Beskorovajnyj), Ramirez

Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra (86. Jovovič), Hübschman, Považanec (98. Pilař), Zelený (110. Pleštil) – Schranz – Čvančara (79. Doležal)

/na 1 zápas, Dunajská Streda postúpila do 3. predkola/

Reklama
FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Jablonec
Na snímke Ion Nicolaescu (DAC Dunajská Streda) oslavuje vyrovnávajúci gól počas zápasu 2. predkola Európskej ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Jablonec
Prvý počas

DAC sa dostal do vedenia už v 6. minúte, keď si Divkovič zbehol do šestnástky a vystrelil z uhla, hosťujúci brankár Hanuš si síce siahol na loptu, ale tá zapadla do siete. Autor rýchleho otváracieho sa onedlho takmer dostal do ďalšej príležitosti, tentoraz mu ju zmaril Hanuš včasným vybehnutím. Potom sa už začalo viac hrať aj pred domácou bránkou, po efektnej kombinácii Ladru s Považancom zakončil v šestnástke Schranz, s jeho pokusom si poradil Jedlička. DAC opäť zahrozil v 23. minúte, Kalmár z priameho kopu aj s prispením Hanuša nastrelil brvno. Z rezultujúceho rohového kopu vznikla možnosť pre Müllera, ale o tri minúty neskôr inkasovala Dunajská Streda, lopta sa odrazila od Kružliaka a Zeleného a Jedlička už nemohol zareagovať na zmenu smeru. Krátko nato išla ďalšia tečovaná strela hostí tesne mimo Jedličkovej bránky. Bola to posledná väčšia šanca úvodného dejstva a do kabín sa putovalo za nerozhodného stavu 1:1.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Jablonec
Na snímke vľavo Dominik Kružliak, brankár Martin Jedlička (obaja Dunajská Streda) a hráči FK Jablonec oslavujú gól počas zápasu 2. predkola Európskej ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Jablonec
Druhý polčas

V druhom polčase sa sprvu hral bojovnejší futbal bez nebezpečných útočných výpadov. Zmeniť sa to ako prvým podarilo hosťom v 57. minúte vďaka slovenskej spolupráci. Po zaváhaní dunajskostredskej defenzívy Považanec posunul loptu Schranzovi, ktorý ju nepokrytý obrancami dopravil do siete. DAC sa vzápätí črtala možnosť na vyrovnanie, prízemný center z ľavého krídla na nabiehajúceho Ramireza zastavil v šestnástke jeden z obrancov Jablonca. Vyrovnanie však prišlo v 65. minúte po rýchlej akcii domácich, Ramirez našiel Divkoviča a ten nekompromisne prekonal Hanuša už druhýkrát v tomto zápase. O päť minút neskôr odpískal hlavný rozhodca Di Bello jedenástku v neprospech DAC, keď lopta v šestnástke trafila ruku Kružliaka. Schranz prepálil Jedličku, ktorý vystihol smer strely, a svojím druhým zásahom v tomto stretnutí vrátil Jablonec do vedenia. Zachrániť domácich mohol najprv Kružliak, po rohovom kope zblízka tesne minul hosťujúcu bránku. Divkovič sa z vyrovnávacieho gólu nemohol radovať po tom, ako arbiter odpískal jeho ruku, a hetriku sa nedočkal ani v 84. minúte, zbavil sa obrancu, strelu mu na žrď vytesnil Hanuš. Ten si vybral slabšiu chvíľku o niekoľko desiatok sekúnd, loptu vyrazil iba pred seba a z dorážky vyrovnal striedajúci Nicolaescu. Domáci pokračovali v tlaku a takmer im bol odmenou štvrtý gól, po Kalmárovom centri z bezprostrednej blízkosti nastrelil konštrukciu bránky Ramirez.

 

Predĺženie

Dunajskostredčania sa nenechali znechutiť nevyužitou príležitosťou na rozhodnutie zo záveru riadneho hracieho času a pri chuti boli aj v predĺžení. V 96. minúte Kalmár kľučkoval na hranici šestnástky, lopta sa dostala k Nicolaescuovi, ktorý sa uvoľnil a tvrdo zakončil do horného rohu bránky. Pri debute v drese DAC sa počas krátkeho pobytu na ihrisku stal dvojgólovým hrdinom. Domáci si náskok nielenže ustrážili, ale ho aj poistili. Divkovičov tečovaný pokus ešte prešiel kúsok pomimo hosťujúcej bránky, v 115. minúte sa už v šestnástke presadil Davis a do “vinkľa” stanovil výsledok 5:3.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Jablonec
Na snímke vpravo Ion Nicolaescu spolu s hráčmi FC DAC Dunajská Streda oslavujú vyrovnávajúci gól počas zápasu 2. predkola Európskej ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Jablonec
Reakcie po zápase

Bernd Storck, tréner Dunajskej Stredy /zdroj: RTVS/: “Som veľmi šťastný, som hrdý na svoj tím. Ukázali sme našu pravú tvár, aj keď sme spravili nejaké chyby. Bol to fantastický zápas. Hrali sme ako tím. Keď súper viedol, spravili sme všetko, aby sme to otočili. Nicolaescu bol pri svojom debute vynikajúci. Nemal veľa času pripraviť sa s mužstvom, keďže prišiel iba v pondelok, no potvrdil svoje kvality.”

Reklama

Petr Rada, tréner Jablonca /zdroj: RTVS/: “Dali sme síce tri góly, no inkasovali sme päť, čo je priveľa. Najmä druhý a tretí gól boli zbytočné. Vždy, keď sme viedli, začali sme hrať pasívne. Nechcem hodnotiť výkony jednotlivcov, prehrali sme ako tím.”

Dominik Kružliak, obranca Dunajskej Stredy: “Bol to ťažký zápas naozaj, Jablonec je dobré mužstvo z českej ligy, ktoré pravidelne hráva európske súťaže. Som hrdý na tím, že sme dokázali vyrovnať v riadnom hracom čase a v predĺžení sme boli lepším tímom. Vyzerali sme lepšie fyzicky, čo sa ukázalo najmä v nadstavení. Asi som nezažil šialenejší zápas, budem si ho dlho pamätať.”

Ivan Schranz, autor dvoch gólov Jablonca: “Do 75. minúty sme sa viac venovali bráneniu, nechali sme sa moc zatlačiť, čo bola asi chyba. Zo začiatku sme prehrávali, dokázali sme to otočiť, vyvíjalo sa to v náš prospech. Vyrovnanie nás rozhodilo a už to išlo dolu vodou. Bol to bláznivý zápas hore-dole, dali sme vonku tri góly, je škoda, že sme nepostúpili. Dunajská Streda má výborné mužstvo a výborných fanúšikov, pre nás bola výhoda, že tu nemohli byť.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Včera 17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

Včera 17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

Včera 17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

Včera 17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

Včera 17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

Včera 17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
Včera 17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

Včera 17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

Včera 16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

Včera 15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali