Bratislava 14. februára (TASR/HSP/Foto:TASR)
Medzi pestovateľskými produktmi, ktoré farmári na trhu ponúknu, budú napríklad solené a nesolené tekvicové jadierka, ktoré získali certifikát
Regionálne produkty, ovocie a zeleninu v biokvalite i mäsové výrobky bez konzervantov, ponúkne prvý tohtoročný potravinový trh v Starej tržnici v Bratislave. Uskutoční sa v sobotu (15.2.) od 10.00 h do 15.00 h a jeho súčasťou budú i tvorivé dielne pre deti a škola varenia.
Ako informovala spoluzakladateľka projektu potravinového trhu Janica Lacová, medzi pestovateľskými produktmi, ktoré farmári na trhu ponúknu, budú napríklad solené a nesolené tekvicové jadierka, ktoré získali certifikát “Regionálny produkt Ponitria”. Novinkou je tiež ponuka sirupov, džemov, čajov a kávy vypestovaných v podmienkach ekologického poľnohospodárstva. Okrem školy varenia sa v rámci trhu budú zbierať od návštevníkov tradičné recepty do Staromestskej kuchárky.
Pre deti je pripravená tvorivá dielňa, v ktorej si vo fašiangovom duchu budú môcť vyrobiť masky a tiež zasadiť semiačka, z ktorých do leta vyrastú rastlinky do prvej tržnicovej záhradky.
mž