Beňová nešetrí Kisku, podľa nej blúzni. Šimečka sa, naopak, teší na spoluprácu

Beňová nešetrí Kisku, podľa nej blúzni. Šimečka sa, naopak, teší na spoluprácu

Bratislava 18. júna 2019 (HSP/Foto: TASR-Michal Svítok)

 

K projektu Andreja Kisku Za ľudí sa vyjadrili aj novozvolení poslanci Európskeho parlamentu. Zatiaľ čo podľa Moniky Beňovej zo Smeru-SD Kiska nemôže do politiky priniesť vôbec nič, Michal Šmečka vidí Kisku ako koaličného partnera pre Progresívne Slovensko

Na snímke poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová

Monika Beňová, ktorá obhájila post poslankyne EP a v nedávnych voľbách dokonca dostala najviac krúžkov spomedzi všetkých europoslancov, sa pomerne ostro vyjadrila k novej strane exprezidenta Kisku.

Reklama

“Andrej Kiska už nie je prezident,  oznámil založenie svojej novej strany. Tej ktorú zakladať nechcel, potom chcel, potom nevedel, potom čakal a potom ju založil. Andrej Kiska nemôže dať politike v princípe nič, nerozumel jej ako prezident, na našich dvoch stretnutiach (s poslancami EP) v princípe nepovedal väčšinou nič, na otázky odpovedali, tiež väčšinou, jeho poradcovia,” zhodnotila Beňová.

V súvislosti s kauzami Kisku uviedla, že sa k nim nemieni vyjadrovať. “Nepísala som nikdy o jeho lietaní domov, ani o nezaplatení daní, nebudem ani teraz a dokonca ma nezaujíma ani názov, či logo jeho strany (v týchto “kategóriách” nie je totiž ničím ojedinelý v slovenskej politike).”

Reklama

“Teraz ale vošiel do skutočného politického priestoru a hneď v úvode ukázal, ako nič pre slovenskú politiku neprinesie. Vymenoval, úplne štandardne opozične, koho nemá rád a kto je trápny, nechal pani prezidentke obrázok Panenky Márie (určite to bolo pre ňu dôležité), blúzni o akejsi všeobjímajúcej predvolebnej megakoalícii strán s diametrálne odlišnými ideologickými hodnotami.”

Europoslankyni za Smer vystúpenie Kisku pripomenulo “tzv. mladé pušky s pred pár rokov, pánov Sulika, Lipšica, Matoviča a Hlinu, ktorí skončili vypínaním mikrofónu na tribúne a dohadovaním sa, kto je vlastne líder pravice…”

Kiska podľa nej za výzvu považuje “zlákanie” Veroniky Remišovej. “Jeho prejav a aj obsah toho prejavu vynikajúco vystihla výhovorka, prečo nebol vo Francúzsku na Deň D. Lebo mu to nepovedali šesť týždňov vopred, ale len šesť dní. Zas neprekvapuje to, ak sa vrátime na začiatok, k tomu ako zakladal-nezakladal stranu. Nakoniec, aj vrátiť sa skôr z lyžovačky bolo preňho v podstate neriešiteľné rozhodnutie.”

“Andrej Kiska len proste vkĺzol do slovenského politického koloritu. Bez témy, bez nápadu, bez entuziazmu. Nie je to urážanie, je to môj názor,” podotkla na Facebooku Beňová.

Šimečka: Už teraz sa teším na spoluprácu

Beňovej nový kolega v EP Michal Šimečka – jeden zo zakladateľov Progresívneho Slovenska a jeden z najproamerickejších politikov na scéne má na Kisku úplne opačný názor. Vníma ho ako prirodzeného politického partnera.

Reklama

Šimečka sa na sociálnej sieti vyjadril ku hnutiu Za ľudí najmä v súvislosti s exdiplomatom Tomášom Valášekom, ktorý vstúpil do Kiskovej strany a ktorého nedávno poslanec Blaha označil za vojnového štváča (viac v článku).

“Tomáš je špičkový odborník na bezpečnosť a zahraničnú politiku. Poznáme sa dlho, zdieľame mnohé názory, aj preto ma teší, že sa rozhodol vstúpiť do slovenskej politiky. Takýchto ľudí v nej potrebujeme ako soľ,” uviedol potešený Šimečka.

Dodal, že v koalícii PS/Spolu spravia všetko preto, aby súčasnú vládu nahradili novou generáciou politikov. “Prinášame zmenu a chceme našu krajinu viesť k lepšiemu. Aj eurovoľby ukázali, že cestou k tomu je spolupráca.”

“Strana Andreja Kisku je naším prirodzeným partnerom a ja sa už teraz teším na spoluprácu s ľuďmi, ako je Tomáš Valášek.”

 

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

08:48

Ruské úrady tvrdia, že Ukrajina útočila dronmi na energetické zariadenia v Smolenskej oblasti ležiacej zhruba 400 kilometrov západne od Moskvy.

08:41

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac sa v stredu poďakoval Senátu USA za odobrenie vojenskej pomoci v hodnote 13 miliárd eur, čo podľa neho nepriateľom jeho krajiny vyslalo “silný odkaz”. Informovala agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali