Basketbalový tréner prirovnal Trumpa k Trumanovi

Basketbalový tréner prirovnal Trumpa k Trumanovi

Indianapolis 29. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jae C. Hong)

 

Tréner Bobby Knight si uťahoval z Trumpových kritikov

Americký basketbalový tréner Bobby Knight, ktorý je priaznivcom uchádzača o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany Donalda Trumpa, pochválil bývalého prezidenta USA Harryho Trumana za to, že mal odvahu zhodiť atómovú bombu na Japonsko, pričom dodal, že Trump by si počínal rovnako. Informovala o tom agentúra AP.

Reklama
Na snímke republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Donald Trump
Na snímke republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Donald Trump

Knight, ktorý je známym trénerom basketbalového tímu univerzity v Indiane, si na predvolebnom zhromaždení v meste Evansville uťahoval z Trumpových kritikov, ktorí tvrdia, že Trump by sa mal “správať ako prezident”. Knight tvrdí, že podobná kritika prenasledovala aj Trumana, ktorý bol podľa neho “jedným z troch najväčších amerických prezidentov”.

Podľa Knighta zachránil Truman životy miliónom Američanov tým, že “mal v roku 1944 odvahu zhodiť tú bombu” na Japonsko, aj keď Spojené štáty zhodili atómovú bombu na japonské mesto Hirošima až o rok neskôr.

Reklama

Potom ukázal na Trumpa, ktorý stál vedľa neho na pódiu, a povedal: “Tu stojí muž, ktorý by urobil to isté, pretože práve on sa stane jedným zo štyroch najväčších prezidentov Spojených štátov.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:50

Senát amerického štátu Arizona v stredu odsúhlasil zrušenie zákona z roku 1864, ktorý zakazuje takmer všetky druhy interrupcií.

Senát schválil zrušenie v pomere 16 ku 14, čo sa podarilo aj vďaka dvom republikánskym senátorom. Tí prekročili stranícke hranice a hlasovali za zrušenie zákazu.

08:43

Ceny ropy vo štvrtok ráno vzrástli a vyrovnali časť strát z predchádzajúcich troch dní. V stredu (1. 5.) si odpísali viac ako 3 % po tom, ako Federálny rezervný systém (Fed) v USA ponechal svoje úrokové sadzby bez zmeny, čo môže obmedziť hospodársky rast a tým aj dopyt po rope.

08:31

Filipínske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že si vo štvrtok predvolalo vysokého predstaviteľa čínskeho veľvyslanectva. Dôvodom je “obťažovanie filipínskych plavidiel” v Juhočínskom mori.

08:16

Islamistické hnutie Hamas odmieta súčasný návrh dohody o prímerí a prepustení rukojemníkov v Pásme Gazy, chce však pokračovať v rokovaniach.

08:09

Parlament Šalamúnových ostrovov zvolil vo štvrtok za nového premiéra bývalého ministra zahraničných vecí Jeremiaha Maneleho. Ten prisľúbil pokračovať v zahraničnej politike tichomorskej ostrovnej krajiny, ktorou sa priblížila k Číne.

08:03

Rusko rozdalo členom Bezpečnostnej rady OSN návrh rezolúcie žiadajúci všetky krajiny, aby podnikli kroky s cieľom zabrániť umiestneniu zbraní vo vesmíre. Len pred týždňom podobnú americko-japonskú rezolúciu vetovalo.

07:54

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal vedúceho oddelenia kybernetickej bezpečnosti spravodajskej služby SBU Iľľu Viťuka. Ukrajinské médiá ho spájajú s obvineniami z korupcie.

07:43

Spojené štáty obvinili v stredu Rusko z toho, že použilo proti ukrajinským silám chemickú zbraň v rozpore s medzinárodným dohovorom o zákaze tejto výzbroje. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP.

07:32

Najmenej 13 ľudí utrpelo v stredu večer zranenia v ukrajinskom prístavnom meste Odesa, keď ho zasiahla ruská balistická raketa, ktorá spôsobila veľký požiar. Oznámili to tamojší predstavitelia.

07:22

Nadchádzajúce predsedníctvo Poľska v Rade Európskej únie sa bude zameriavať na posilnenie spolupráce so Spojenými štátmi a Ukrajinou. Povedal to v stredu poľský prezident Andrzej Duda.

07:05

Turecko sa pridá k žalobe Juhoafrickej republiky (JAR), ktorá na Medzinárodnom súdnom dvore (MSD) obvinila Izrael z genocídy Palestínčanov v Pásme Gazy.

Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan tento krok oznámil v stredu v Ankare.

07:03

 


 

06:52

Gruzínska polícia opäť použila slzotvorný plyn a omračujúce granáty, keď sa v stredu snažila rozohnať dav ľudí, ktorí sa zhromaždili pred parlamentom v Tbilisi na protest proti zákonu o transparentnosti zahraničného vplyvu. Protivládni demonštranti i Západ tento zákon odmietajú ako autoritársky.

06:43

Kolumbijský prezident Gustavo Petro v stredu oznámil, že jeho krajina od štvrtka preruší diplomatické styky s Izraelom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali