Basketbal: Inter vstúpi do novej sezóny s cieľom obhájiť majstrovský titul (2)

Basketbal: Inter vstúpi do novej sezóny s cieľom obhájiť majstrovský titul (2)

Bratislava 2. októbra (TASR) – Basketbalový klub BK Inter Incheba Bratislava vstúpi do novej sezóny slovenskej extraligy s cieľom obhájiť titul. Mužstvo prešlo viacerými zmenami kádra a nový je aj tréner Oleg Meleščenko z Ruska, ktorý naposledy viedol Levice. "Žlto-čierni" otvoria nový ročník už v sobotu duelom s Levicami.

Inter si vybojoval druhý titul majstrov Slovenska po sedemzápasovej finálovej dráme s Komárnom. Z prvého sa tešil ešte v sezóne 1995/96 a Bratislavčania dúfajú, že majstrovský hetrik zavŕšia túto sezónu. "Chcem hrať o titul, chceme znovu zažiť atmosféru finálových súbojov. Samozrejme, cesta je veľmi dlhá a nebude ľahká, pretože rovnaké ambície budú mať nie jeden, dvaja naši konkurenti, ale polovica ligy. Druhý cieľ je naplniť HANT arénu tak, ako sa nám to podarilo v závere uplynulej sezóny. To je pre nás rovnako dôležité ako výsledok," povedal pre TASR generálny manažér Interu Michal Ondruš.

Z mužstva odišli Američania Alando Tucker a Marlon Garnett, Chorvát Nenad Delič, či slovenský reprezentant Peter Sedmák. Naopak, Inter pred novou sezónou posilnili bývalý český reprezentant a niekdajší hráč Clevelandu Cavaliers Ondřej Starosta, Američania Derek Williams a Jenar Harrison a Slováci Michal Baťka a Martin Bílik. "Nesmierne nás teší príchod Baťku a Bílika, pretože použiteľných Slovákov v našej súťaži môžeme spočítať asi na prstoch dvoch rúk. To, že máme v kádri ďalších dvoch, je naozaj skvelé. Fantasticky sa javí Ondřej Starosta, či už herne ale aj osobnostne. Je presne to, čo sme hľadali. Klasický center, taká stará škola, ktorý operuje výhradne v podkošovom priestore, s čím sme mali v minulosti problém. Od Američanov si sľubujeme určitú atraktivitu a aby sme aj s ich pomocou pritiahli do hľadiska ďalších divákov," pokračoval Ondruš.

Diváci sa môžu tešiť aj na jedného z najväčších lídrov majstrovského kádra Justina Grahama, ktorý sa rozhodol predĺžiť kontrakt o ďalšiu sezónu. "Som veľmi rád, že som späť. V Interi mám veľkú podporu nielen od fanúšikov, ale aj od vedenia. Nie je veľa hráčov, ktorí dostanú možnosť obhájiť titul. Ja som ju dostal a verím, že sa nám to podarí," uviedol Graham, ktorý bude spolu s Andrejom Kuffom kapitánom tímu. "Dosť ma to prekvapilo, ale zároveň sa na to teším. Snažím sa byť oporou pre ostatných hráčov, vidia vo mne lídra," dodal.

Reklama

Za Inter zatiaľ nenastúpi Martin Rančík. "Trénuje s mužstvom, aj keď nie stopercentné dávky. Zatiaľ sme sa nedohodli na spolupráci na novú sezónu. Martin si stále necháva čas a priestor na prípadné ponuky zo zahraničia. To, či sa objaví v našom drese, nevieme potvrdiť, ani vyvrátiť. Na prvý zápas sa chystáme tak, že Martin nebude hrať," uviedol Ondruš.

Inter vstúpi do sezóny aj s novým trénerom Olegom Meleščenkom, ktorý pozná slovenskú ligu aj z hráčskej kariéry, keď v deväťdesiatych rokoch pôsobil v drese Prievidze. "Je pre mňa česť, že ma Inter oslovil. Zároveň je výzva prísť sem a pokúsiť sa obhájiť titul. Viem, že to nebude ľahké, ale teším sa na to. S prípravou som spokojný, jediné, čo nám ju narušilo, boli početné zranenia. Chceme hrať pekný basketbal a baviť divákov. Filozofia je jednoduchá – chceme vyhrávať doma aj vonku," povedal nový kouč.

Reklama

Inter odohral v príprave osem duelov s českými a rakúskymi tímami, pričom štyri vyhral a štyri prehral. Lepšiu bilanciu znemožnili početné zdravotné problémy. "Bola to úplná katastrofa. Z reprezentácie sa vrátil na dlhšiu dobu zranený Kuffa, Novýsedlák si v úvode prípravy zlomil kostičku v členkovom kĺbe a po bežnom tréningovom náraze dvoch hráčov nám na takmer tri týždne vypadol Miloševič. Bílik má už druhý týždeň ‘ofačovanú’ ruku a je použiteľný tak na 40 percent. So zdravotnými starosťami sa ozval Graham, ktorý ani nenastúpil na prípravný zápas, ale veríme, že do soboty bude v poriadku. Dnes sme tak v stave, že dúfame, že v sobotu nastúpime s dostatočným počtom hráčov, ktorých vieme zapojiť do rotácie," dodal Ondruš.

Inter v roku 2013 oslávi jubilejné 50. výročie vzniku klubu. Bohaté oslavy vyvrcholia zápasom hviezd slovenskej extraligy, ktorý sa v HANT aréne uskutoční v sobotu 14. decembra. Diváci sa môžu tešiť aj na sprievodný program počas domácich zápasov, novinkou je aj moderná svetelná tabuľa.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o posledný odsek.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali