Baránek o zločine súčasnej vlády: “Takéto zlo ešte na Slovensku nebolo. To už nevyvážite tým, že zatvárate skorumpovaných lúzrov.” Občanov vyzýva: “Pýtajte sa, prečo do vašich blízkych pchali neúčinnú liečbu”

Baránek o zločine súčasnej vlády: “Takéto zlo ešte na Slovensku nebolo. To už nevyvážite tým, že zatvárate skorumpovaných lúzrov.” Občanov vyzýva: “Pýtajte sa, prečo do vašich blízkych pchali neúčinnú liečbu”

Bratislava 19. februára 2021 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)

 

Politický analytik Ján Baránek sa pýta, či už naozaj všetci v koalícii zošaleli. Aj keď nám denne pribúdajú desiatky mŕtvych a nemocnice sú preplnené, nemáme dostatok kvalitných dát, lieky, ktoré by mohli pomôcť, sú nedostupné a politici sa hádajú kvôli vakcíne Sputnik

Ján Baránek
Na snímke politický analytik Ján Baránek

Analytik Juraj Mesík už dlhodobo volá po Ivermectine, ktorý by mohol zachrániť životy. To čo sa okolo tohto lieku na Slovensku deje, by podľa Baráneka bolo aj na filmový scenár.

Reklama

Aj keď ministerstvo zdravotníctva povolilo liek používať, k bežným ľuďom sa takmer nedostal. Namiesto toho stále používame liek Remdesivir o ktorom sa vie, že nepomáha. Mesík za tým vidí profesora Pavla Jarčušku a jeho okolie, ktorí sú na výplatnej listine firmy Gilead, ktorá Remdesivir vyrába. (viac v článku)

“Pokiaľ by to bolo tak, ako hovorí Mesík, ide tu o bezprecedentný zločin (v apríli 2020 bola uverejnená v časopise The Lancet vedecká práca Wanga a kol., ktorá dokázala, že Remdesivir je pri liečbe Covidu neúčinný.) Toto je moment, kedy sa hoax mení na pravdu a pravda sa stáva hoaxom. Samozrejme, nie je to iba problém Jarčušku. Toho totiž nikto nevolil a je naozaj iba záležitosťou pár sekúnd a Jarčuška môže ísť tam, odkiaľ prišiel. Rozhoduje vláda a premiér. A keď nie oni, máme tu ešte stále parlament. Takže, môže si Jarčuška vyprávať, čo chce. Zodpovednosť je inde,” myslí si Baránek.

Reklama

Podľa slov analytika s pravdepodobnosťou, blížiacou sa istote, na Slovensku zbytočne umrelo niekoľko tisíc ľudí.

“Lebo – vyhráva politika nad odbornosťou – viď Ivermectin. Vyhráva kšeft nad odbornosťou – viď Ivermectin, plošné testovanie. Vyhráva amaterizmus a neschopnosť, vyhráva chaos, anarchia, voľný pád do katastrofy. Stredná trieda mizne. Pochovala ju nečinnosť vlády v pomoci. Pomoc dostávajú iba najväčší podnikatelia a niektorí, ktorým treba „zapchať hubu“, aby sa zbytočne neozývali. Takže – zbytočne máme ďalšie, nepriame obete neschopnosti tejto vlády. Samovraždy, odložené lekárske úkony, onkologickí pacienti, prestalo sa diagnostikovať, atď., atď… Krajina je ako keby vo vojnovom stave,” pokračuje Baránek.

Paralelný svet

Ľudia už nevládzu, sú zmätení a vystrašení. A v tejto atmosfére nám podľa Baráneka vzniká paralelný svet v ktorom sú načierno pootvárané prevádzky, ľudia načierno kupujú Ivermectin a ilegálne prekračujú hranice okresov.

“Normálny svet, ktorý sme žili pred nedávnom, sa stal svetom ilegálnym, svetom malých hrdinstiev, svetom veľkých kšeftov s nedostatkovým tovarom – Ivermectinom. Paralelne žijeme vo svete rúšok, klamstiev, udavačov, vo svete, kde si slobodu kupujete, vo svete, kde ľudský život nie je prioritou.”

Baránek zo situácie viní vládu, ktorá životy občanov nechráni a ľudia umierajú ďalej.

Reklama

“Lebo aj keď má Covid nízku smrtnosť, nejakú predsa len má. Pokiaľ je váš zosnulý blízky iba jeden z 1000, je vám to jedno. Čierneho Petra ste dostali vy. A takto to ide ďalej. Potom sa pýtate – prečo? Prečo, keď mohol žiť? A ak naozaj mohol žiť a niekto nekonal, ide o zločin. Či sa to niekomu páči, alebo nie, ide o zločin. Žiadna administratívna „prekážka“ takýto zločin neospravedlňuje. Je to skrátka zločin. A kde je zločin, tam je aj trest.”

 

Hádky o vakcínu Sputnik V

Za vrchol všetkého Baránek označil spor v koalícii kvôli ruskej vakcíne, ktorú Slovensko nenakúpi, keďže to strana Za ľudí vo vláde vetovala.

“Ja už totiž nechápem, o čo tu ide. Neviem, akú zámienku si vymysleli, aby sme nemali ruskú vakcínu. Neviem, akú zámienku si vymysleli, aby sme nemali Ivermectin. Jedno ale viem. Už nestačí rekonštrukcia tejto vlády. Lebo takéto zlo, ktoré zbytočne mrhá ľudskými životmi, takéto zlo ešte na Slovensku nebolo. To už nevyvážite tým, že zatvárate skorumpovaných lúzrov bývalej garnitúry. Toto nevyvážite ničím. Nič neviete urobiť také, čo by vyvážilo a ospravedlnilo stratu tisícov ľudských životov. Nič také totiž neexistuje,” odkazuje politikom.

V závere svojho príspevku sa krátko prihovoril k všetkým, ktorých blízki sú na ventiláciách, v nemocniciach, alebo im niekto zomrel.

Reklama

“Pýtajte sa. Pýtajte sa, prečo do vašich blízkych pchali neúčinnú liečbu. Pýtajte sa na Ivermectin. Ak pomáha iba na polovicu tak, ako sa tvrdí, tak sa pýtajte. Pýtajte sa, prečo sa nemôžete dostať Sputnik V? Potom, ako sa opýtate, žiadajte zodpovednosť. Žiadajte trest. Žiadajte spravodlivosť. Vaši mŕtvi na to čakajú.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:25

Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe, vyhlásil bývalý poľský premiér Mateusz Morawiecki v rozhovore pre maďarský týždenník Mandiner. Podľa neho EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Za tieto vyjadrenia ho následne kritizovali predstavitelia poľskej vládnej koalície.

18:20

Vyšetrovacia komisia dolnej komory belgického parlamentu, ktorá bola poverená vyšetrovaním prípadov sexuálneho zneužívania v rámci katolíckej cirkvi i mimo nej, vo štvrtok jednomyseľne schválila 137 odporúčaní. Patrí medzi ne vytvorenie odborného strediska pre objasňovanie a riešenie takýchto prípadov, funkčnejší systém odškodňovania a ustanovenie pamätného dňa obetí sexuálneho zneužívania.

17:50

Francúzska speváčka a modelka Carla Bruniová sa vo štvrtok podrobila vypočúvaniu v kauze, ktorá sa týka jej manžela, francúzskeho exprezidenta Nicolasa Sarkozyho.

17:26

Grécky súd nariadil vo štvrtok podmienečné prepustenie zakladateľa a vodcu neonacistickej strany Zlatý úsvit Nikosa Michaloliakosa, ktorý bol odsúdený pre svoju účasť na sérii zločinov vrátane vraždy antifašistického rapera.

17:18

Politický vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Ismáíl Haníja skúma návrh na prímerie v Pásme Gazy v “pozitívnom duchu”. Oznámil to vo štvrtok vo vyhlásení samotný Hamas.

17:11

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba zastáva názor, že Rusko bude možné zapojiť do mierových rokovaní, ale až po mierovom summite, ktorý sa v polovici júna uskutoční vo Švajčiarsku bez účasti delegácie z Moskvy.

17:00

Hlavnými témami konferencie Globsec Forum, ktorá sa tento rok uskutoční v Prahe, budú priority Európskej komisie po voľbách do Európskeho parlamentu, pokračujúca podpora Ukrajiny či závery júlového summitu NATO vo Washingtone. Na príprave konferencie sa bude podieľať české ministerstvo zahraničných vecí, uviedlo vo štvrtok v tlačovej správe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali