Andrej Kiska hovorí o slušnosti a zmene, pričom zakladá vlastnú stranu. Človek s úžasom počúva

Andrej Kiska hovorí o slušnosti a zmene, pričom zakladá vlastnú stranu. Človek s úžasom počúva

Bratislava 20. apríla 2019 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Podľa Andreja Kisku, ktorý má problémy s daňovými a pozemkovými podvodmi hovorí, že „nás je viac“ a ideme si zobrať moc v krajine, ktorú ovládajú „nečisté“ a „nedobré“ strany. Sám pripravuje stranu, ktorá by sa mala stať lídrom liberálnej opozície a po voľbách 2020 prevziať moc

Na snímke prezident SR Andrej Kiska

Kde zobral človek, ktorému reálne hrozí trest odňatia slobody na 7 rokov za podvody podobné Baštrnákovým, odvahu rozhodovať o tom, čo je „nečisté“ a „nedobré“, ako sa taký človek vôbec môže hlásiť k hnutiu slušných bez toho, aby ho jasne odmietli, ako môže takýto človek vôbec získať podporu verejnosti pre svoj nový stranícky projekt, to je skutočne záhadou.

Reklama

Situáciu hodnotí podpredseda Národnej koalície Peter Sokol: „Okrem toho, že je zrejmé, že pán prezident evidentne hľadá spôsoby ako sa vyhnúť susedstvu s Mariánom Kočnerom či Ladislavom Bašternákom, tak sa rozhodol urobiť to, čo mu ide najlepšie.”

“Presvedčiť nás o tom, že naše hodnoty sú nesprávne a polarizovať spoločnosť na „dobrých“ a „zlých“ ľudí.”

Reklama

“Je na zaplakanie, že takýto podvodník má miesto pásikavého mundúru oblek a do éteru púšťa prázdne slová o morálke a dobre.

“Jednou rukou nás nabáda, aby sme volili jeho slušnú alternatívu a druhou neváha ohýbať demokraciu a našu Ústavu cez koleno, ako sa mu to hodí. Či to je ochromenie Ústavného súdu alebo výber sudcov z iného ako stanoveného počtu kandidátov.“

A Sokol zároveň dodáva: „Čo za „slušné strany“ to chcú u nás preberať moc? Riadené daňovými a pozemkovými podvodníkmi? To je alternatíva? Farizejstvo nášho dosluhujúceho prezidenta sa naplno ukazuje pri jeho „nadstranníckosti“, keď v posledných týždňoch využíva každú možnosť na propagáciu svojho nového projektu.”

“Každý jeho volič by si mal dať dve a dve dokopy, keď vidí, akým neúprimným štýlom pán prezident prevzal rétoriku Progresívneho Slovenska a ako sa arogantne začal správať vo svojej funkcii. Ak má byť toto alternatíva, tak snáď sa ľudia spamätajú skôr než bude neskoro.“

Slovenskej spoločnosti neostáva nič iné, len dúfať, že spravodlivosti bude učinené zadosť a Andrej Kiska bude čeliť svojim zločinom pred súdom skôr, ako sa mu podarí dostať imunitu v parlamente.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:09

Ceny zemného plynu a elektriny na burzách sa v minulom týždni zvýšili o 5 % a blížia sa k tohoročným maximám zo začiatku roka. 

Oproti februárovým najnižším cenám je aktuálne plyn drahší o viac ako 30 % a elektrina o takmer 29 %.

09:01

Búrky v americkom štáte Texas v nedeľu zasiahli metropolitnú oblasť mesta Houston. Záchranné zložky museli evakuovať stovky ľudí zo zaplavených domov a cestných komunikácií. Povodeň si vyžiadala jeden život, päťročného chlapca. Informovala agentúra AP a stanica CNN.

búrky záplavy v Texase
Na snímke Alvaro Trevino ťahá kanoe s 8-ročnou Jennifer Tellezovou a 8-ročnou Ailyn po kontrole ich domu v meste Spendora v Texase
08:08

Ceny ropy v pondelok ráno vyrovnali časť strát z predchádzajúceho týždňa potom, ako Saudská Arábia oznámila, že na viacerých dôležitých trhoch pristúpi k zvýšeniu svojich predajných cien. Informovali agentúry Reuters a Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli dosiahla do 7.17 h SELČ 83,28 USD (77,51 eura) za barel (159 litrov).

08:06

Izraelská armáda v pondelok vyzvala obyvateľov vo východnej časti mesta Rafah ležiaceho na juhu Pásma Gazy, aby sa presunuli do “humanitárnej oblasti”. Informáciu priniesol denník Times of Israel, podľa ktorého ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

08:04

Prokuratúra v mexickom štáte Baja California potvrdila, že tri telá nájdené minulý piatok v studni v okolí mesta Ensenada patria trojici nezvestných surferov – dvom Austrálčanom a jednému Američanovi. Informovali agentúry AP a AFP.

Úrady prípad vyšetrujú ako vraždu a spolupracujú s americkým Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI) a austrálskym i americkým konzulátom.

08:03

Americký minister obrany Lloyd Austin a jeho izraelský náprotivok Joav Galant v nedeľu prostredníctvom telefónu hovorili o pretrvávajúcich rokovaniach o prepustení rukojemníkov i situácii v okolí mesta Rafah. TASR informuje podľa oficiálnej tlačovej správy amerického ministerstva obrany. Vyplýva to z oficiálnej tlačovej správy amerického ministerstva obrany.

Austin potvrdil svoj záväzok dosiahnuť bezpodmienečné prepustenie všetkých rukojemníkov, ktorých hnutie Hamas v Pásme Gazy zadržiava.

07:51

Anglický futbalový klub Manchester United v nedeľu oznámil, že mu bude približne tri týždne chýbať obranca Harry Maguire. Anglický reprezentant utrpel svalové zranenie na tréningu.

07:36

Volejbalistky talianskeho Conegliana získali titul v Lige majstrov. Vo finále v tureckej Antalyi zdolali krajanky z Milána v piatich setoch 3:2.

07:27

Najmenej 16 ľudí zomrelo v nedeľu počas leteckých útokov Izraela na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy, uviedli zdroje z prostredia zdravotníckych úradov a záchranárov. Správu priniesla agentúra AFP.

Zdroje z prostredia zdravotníckych úradov potvrdili, že dva útoky sa odohrali na dvoch rôznych miestach v Rafahu.

07:19

Panamská ústredná volebná komisia na základe predbežných výsledkov vyhlásila bývalého ministra verejnej bezpečnosti Josého Raúla Mulina za víťaza nedeľňajších prezidentských volieb. Informujú agentúry AP a Reuters a webová stránka El Confidential.

Mulinovi po zrátaní 90 percent všetkých hlasov patrilo približne 34 percenta. Druhý kandidát v poradí, Ricardo Lombana, získal 25-percentnú podporu. Volebná účasť dosiahla viac než 77 percent. Voľby sú len jednokolové a víťazom sa stáva kandidát s najvyšším počtom hlasov, pripomína AP.

José Raul Mulino voľby Panama
Prezidentský kandidát José Raul Mulino sa drží za ruku s podporovateľom po víťazstve vo voľbách v Panama City
07:15

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v pondelok uviedla, že na rokovaniach s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom v Paríži bude presadzovať spravodlivú konkurenciu EÚ s Čínou, informuje agentúra AFP.

“Musíme konať s cieľom uistiť sa, že konkurencia je spravodlivá a neskreslená,” uviedla von der Leyenová, ktorá má v pondelok rokovať so Si Ťin-pchingom i francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Čínsky líder do Paríža pricestoval v nedeľu.

Ursula von der Leyenová
Na snímke predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová
07:13

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump uviedol, že súčasný prezident Joe Biden vedie “gestapácku administratívu”, informujú agentúry AFP a Reuters.

Exprezident Bidenovu vládu k nemeckej tajnej polícii z obdobia druhej svetovej vojny (gestapo) prirovnal v sobotu na podujatí darcov Republikánskeho národného výboru (RNC), ktoré sa konalo v jeho rezidencii v Mar-a-Lago na Floride.

Trump takisto kritizoval aj žalobcov v súdnych prípadoch vedených voči nemu, ktoré označil za politicky motivované.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Husi odpočívajú v plytkej vode v Tallinskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Juraj Tušš

Andrej Sablič

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali