NHL: Anaheim postúpil do 2. kola play off, Getzlaf: “Máme čas na oddych”

NHL: Anaheim postúpil do 2. kola play off, Getzlaf: “Máme čas na oddych”

New York 20. apríla 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

 

Hokejisti Anaheimu Ducks sériu hranú na štyri víťazné súboje ovládli suverénne 4:0

Hokejisti Anaheimu Ducks postúpili ako prvý tím do 2. kola play off zámorskej NHL. V noci na štvrtok zvíťazili na ľade Calgary 3:1 a sériu hranú na štyri víťazné súboje ovládli suverénne 4:0.

Reklama
Na snímke hráč Capitals Alexander Ovečkin (vľavo) a hráč Toronta Tyler Bozak v tvrdom súboji pri mantinely vo 4. zápase play off hokejovej NHL Washington Capitals – Toronto Maple Leafs

Kalifornčania vyhrali sériu play off bez prehry po piaty raz v klubovej histórii. “Sme veľmi šťastní, že sa nám to podarilo tak rýchlo. Tešíme sa na oddych, ktorý nám zabezpečí to, že sa budeme môcť čo najlepšie pripraviť na ďalšieho súpera,” vravel po zápase kapitán “káčerov” Ryan Getzlaf, ktorý uzavrel skóre duelu gólom do prázdnej bránky pri power play domácich. Anaheim sa v konferenčnom semifinále stretne s úspešnejším z dvojice San Jose – Edmonton (zatiaľ 2:2 na zápasy).

Hráči Washingtonu Capitals uspeli vo štvrtom stretnutí štvrťfinále play off Východnej konferencie NHL na ľade Toronta 5:4. V sérii vyrovnali stav na 2:2. V domácom drese odohral vyše 13 minút slovenský obranca Martin Marinčin, nebodoval a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod. Domáci prehrali prvú tretinu 1:4, potom sa ale spamätali a znížili na 3:4. Víťazný gól hostí strelil T.J. Oshie v 53. minúte, bol jeho druhý v zápase. “Každý prispel k výhre svojou časťou. Častejšie sme strieľali, viac sa tlačili pred bránku. Klobúk dole pred súperom, vrátil sa do zápasu, ale my sme na konci udržali,” konštatoval Oshie. Zápas číslo 5 je na programe v noci na sobotu SELČ v hlavnom meste USA.

Reklama

Nedarilo sa ani ďalšiemu klubu slovenského reprezentanta, Boston s kapitánom Zdenom Chárom doma tesne podľahol Ottawe 0:1 a Senators tak vedú v sérii už 3:1 na zápasy. O triumfe hostí rozhodol v tretej tretine Bobby Ryan, ktorý sa v sérii proti Bruins presadil strelecky po tretí raz. “Hovoril som to už pred začiatkom vyraďovačky, že v play off máme šancu zabudnúť na nie príliš úspešnú základnú časť a začať od začiatku. So svojimi výkonmi som zatiaľ spokojný. Hlavné však je, že hráme dobre ako tím,” pochvaľoval si Ryan. Jeho spoluhráč v bránke Craig Anderson zastavil 22 striel domáceho mužstva a zaknihoval štvrtý shutout v play off v kariére. Chára odohral vyše 24 minút a zapísal si mínusový bod.

V Západnej konferencii odvrátila Minnesota prvú hrozbu vyradenia na ľade St. Louis, kde vyhrala 2:0. Blues vedú v sérii 3:1. Lídrom hostí bol brankár Devan Dubnyk, ktorý zlikvidoval všetkých 28 striel hráčov súpera. “Išli sme do toho s tým, že už nemáme čo stratiť. A rovnaké to bude aj v ďalšom zápase. Chceme si predĺžiť sezónu za každú cenu,” vravel Dubnyk. Piaty duel série je na programe v sobotu v Minnesote.

 

Play off NHL /na štyri víťazstvá/

4. zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

Reklama

BOSTON BRUINS – OTTAWA SENATORS 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 46. Ryan (Karlsson, Brassard). Brankári: Rask – Anderson, strely na bránku: 22:27, 17.565 divákov.

/stav série: 1:3/

 

TORONTO MAPLE LEAFS – WASHINGTON CAPITALS 4:5 (1:4, 1:0, 2:1)

Reklama

Góly: 6. Hyman (Gardiner, Nylander), 26. van Riemsdyk (Rielly, Marner), 52. Matthews (Hunwick, Brown), 60. Bozak (Marner, Nylander) – 3. Oshie (Bäckström, Schmidt), 5. Ovečkin (Shattenkirk), 14. Wilson (Eller, Orlov), 17. Wilson (Burakovsky, Orpik), 53. Oshie (Bäckström). Brankári: Andersen – Holtby, strely na bránku: 34:27, 19.838 divákov.

/stav série: 2:2/

 

4. zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

ST. LOUIS BLUES – MINNESOTA WILD 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Góly: 17. Coyle, 37. Hanzal (Pominville, Prosser). Brankári: Allen – Dubnyk, strely na bránku: 28:28, 19.791 divákov.

/stav série: 3:1/

 

CALGARY FLAMES – ANAHEIM DUCKS 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 37. Monahan (Versteeg, Brouwer) – 6. Eaves, 7. Thompson (Rakell, Perry), 60. Getzlaf. Brankári: Elliot (6. Johnson) – Gibson, strely na bránku: 37:25, 19.289 divákov.

Reklama

/konečný stav série: 0:4, do semifinále konferencie postúpil Anaheim/

 

Slováci v akcii

Zdeno Chára (Boston) 24:09 0 0 0 -1 0 0

Martin Marinčin (Toronto) 13:11 0 0 0 +1 2 0

Reklama

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali