7 ranných rituálov, ktoré vám pokazia pracovný deň

7 ranných rituálov, ktoré vám pokazia pracovný deň

Svet 9. januára 2018 (HSP/Sputnik/Foto:Pixabay)

 

Pondelok 6:30 ráno. Za oknom je zima a tma a vietor vyje tak, až z toho berie hrôza. Strašne sa vám chce zostať v pyžame pod teplou perinou, ale dospelý život na vás nepočká a silou svojej vôle sa snažíte otvoriť očné viečka.

Ilustračné foto

Aby ste si zpríjemněli ťažký začiatok všedného dňa, vykonávate sériu ranných rituálov, ktoré vám však v skutočnosti škodí. A tu je dôvod.

Reklama

 

Odkladanie budíka

Reklama

Chytáte sa ďalších 5-10 minút spánku ako za záchranný kruh. Pritom ale hrozí, že nielen prídete neskoro do práce, ale spôsobíte si svojmu organizmu silný stres. Upadnúť do hlbokého spánku za tak krátky čas rovnako nestihnete, ale opakované vytrhnutiu z driemot hrozí stratou väčšiny energie, ktorú si nahromadíte v noci, zvýšenú podráždenosťou a znížením pracovných schopností.

 

Prehliadanie sociálnych sietí

Sotva za tých niekoľko hodín, čo ste spali, sa na Instagrame objavilo niečo senzačného, ​​čo by vyžadovalo vašu pozornosť. Sociálne siete sú schopné aspoň dvojnásobne zrýchliť beh času, preto urobíte správne, ak je odložíte na obed alebo kávu.

 

Reklama

Vyberať oblečenie

Nie všetci majú tak železnú disciplínu, že si večer pripravia oblečenie na ráno. Avšak každý si môže predtým, než upadne do spánku, predstaviť si v mysli, čo si zajtra oblečie, namiesto toho, aby počítal ovečky alebo spomínal, čo vám tá protivná ženská z učtárne povedala o vašom účese.

Po prebudení máte v živote aj tak dosť chaosu, nezpôsobujte si ho ešte vo svojom šatníku.

 

Púšťať si obľúbený seriál

Reklama

Aj keď v noci vyjde nová séria vášho obľúbeného seriálu, na ktorú čakáte od minulej jesene, alebo je to kratučká epizóda o 20 minútach, vyhnite sa tejto pasce!

Sami si ani nevšimnete, ako začnete katastroficky nestíhať do práce, strácať kontrolu nad svojím časom a celý deň podľa plánu už nepôjde.

 

Jesť uhľohydráty

Jedná sa o obyčajné uhľohydráty zo žemlí s maslom a džemom, koláčikov so zemiakmi alebo z šišiek s karamelovou náplňou. Žiadny úžitok vám rovnako neprinesú, ale než prídete do práce, tak zase budete mať hlad.

Dajte si preto radšej ovsenú kašu, urobte si smažené vajcia alebo si doprajte celozrnný toast s maslom a teplým nápojom. Je jedno, čo to bude, káva, čaj alebo citrónová voda. Hlavne získate pocit starostlivosti a koncentrácie.

 

Hovoriť o zlom počasí …

O cestných zápchach, tlačenici v MHD, o raste cien a nájomného … Inými slovami hovoriť o všetkom, čo vám môže pokaziť dobrú náladu alebo zhoršiť tú zlú. Snažte sa vyhýbať negatívnej energie hneď od rána a pestujte si pozitívne myšlienky. To bude istý základ úspešného dňa.

 

Reklama

Prichádzať do práce skôr ako ostatní

Sú tí, ktorí radi dorazí do kancelárie hodinu pred začiatkom pracovného dňa, aby v pokoji a v tichosti dokončili prácu a pripravili sa na novú. Avšak keď na jednej strane stojí nedostatok spánku a na druhej výkaz práce, tak nechajte si radšej svoj organizmus poriadne oddýchnuť a až potom pristúpte k práci.

Práve vďaka dostatku spánku, a nie príchode do práce o hodinu skôr budete oveľa produktívnejší.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

18:17

Vojenská spolupráca a regionálna bezpečnosť boli medzi témami rozhovorov poľského ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysza a britského kolegu Granta Shappsa vo Varšave. Obaja ministri sa stretli v utorok na základni 1. varšavskej obrnenej brigády.

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali