Verí ešte niekto americkej propagande?

Verí ešte niekto americkej propagande?

Bratislava 9. júna 2023 (HSP/Dailyreckoning/Foto:TASR/AP- Danish Defence Command)

 

Túto otázku položil investigatívny novinár Matthew Taibbi. Odpoveď samozrejme nemôžeme ponúknuť. Napriek tomu to vyzerá, že počet tých, ktorí veria, sa každým dňom zmenšuje

Únik plynu z plynovodu Nord Stream v Baltskom mori
Na snímke únik plynu z plynovodu Nord Stream

Spomínate si na dynamizáciu energetického plynovodu Nord Stream 2. Touto podmorskou rúrou Rusko dodávalo zemný plyn do Nemecka.

Reklama

Vlani v septembri došlo k výbuchom. Kto za to môže?

Oficiálne prsty ukazovali priamo na ruského pekelníka Putina. Prečo tento “diabol” zničil túto vec… a tým ho pripravil o obrovské množstvo lukratívneho predaja energie… a poškodil ekonomiku svojej krajiny… sa nám vždy zdalo záhadné.

Reklama

Napriek tomu nám bolo povedané, že je to on.

Začiatkom tohto roka investigatívny reportér Seymour Hersh zverejnil informáciu, že za sabotážou stoja Spojené štáty. Tento príbeh sa v tlači na Západe stretol s malým ohlasom.

 

Bola to “proukrajinská skupina” – nie – bola to samotná Ukrajina

Krátko nato sa objavili informácie, že Spojené štáty za to nakoniec nie sú zodpovedné. Namiesto toho to bol čin nejasnej “proukrajinskej skupiny”, ktorá vykonala tento čin z prenajatej plachetnice.

Kto presne boli títo sabotéri? Neboli sme informovaní. Záhada sa však ešte viac prehĺbila…

Reklama

V súčasnosti sme informovaní, že táto skupina nebola len “proukrajinská skupina” – ale samotné bezpečnostné sily Ukrajiny.

Ďalej nám podsúvali, že Zelenskyj nemal údajne o tejto akcii žiadne povedomie.

Teraz sme sa zrazu dozvedeli – od denníka The Washington Post – že americké spravodajské služby boli informované o chystanej “nepleche” Ukrajiny.

 

Konšpirácia v skutočnom živote!

Hlási “informačný orgán” pána Bezosa: Tri mesiace pred tým, ako sabotéri zbombardovali plynovod Nord Stream, sa Bidenova administratíva od blízkeho spojenca dozvedela, že ukrajinská armáda plánovala tajný útok na podmorskú sieť s využitím malého tímu potápačov, ktorí podliehali priamo vrchnému veliteľovi ukrajinských ozbrojených síl.

Reklama

Podrobnosti o pláne, ktoré predtým neboli oznámené, zozbierala európska spravodajská služba a v júni 2022 ich poskytla CIA. Poskytujú niektoré z doteraz najkonkrétnejších dôkazov spájajúcich ukrajinskú vládu s prípadným útokom v Baltskom mori, ktorý americkí a západní predstavitelia označili za drzý a nebezpečný akt sabotáže na európskej energetickej infraštruktúre…

Veľmi konkrétne podrobnosti, ktoré zahŕňajú počty operatívcov a metódy útoku, ukazujú, že západní spojenci mali už takmer rok dôvod podozrievať Kyjev zo sabotáže. Toto hodnotenie sa v posledných mesiacoch len posilnilo, keď nemeckí vyšetrovatelia odhalili dôkazy o bombovom útoku, ktoré sa nápadne podobajú tomu, čo podľa európskych služieb plánovala Ukrajina…

Viac:

Európske spravodajské služby jasne uviedli, že potenciálni útočníci neboli záškodníci. Všetci zúčastnení sa hlásili priamo generálovi Valerijovi Zalužnému, najvyššiemu ukrajinskému vojenskému dôstojníkovi, ktorý bol poverený vedením, aby sa o operácii nedozvedel prezident krajiny Volodymyr Zelenskyj, uvádza sa v správe spravodajskej služby.

Udržanie Zelenského mimo dosahu by ukrajinskému lídrovi poskytlo hodnoverný spôsob, ako poprieť účasť na odvážnom útoku na civilnú infraštruktúru, ktorý by mohol vyvolať verejné pobúrenie a ohroziť podporu Ukrajiny zo strany Západu – najmä v Nemecku, ktoré pred vojnou dostávalo polovicu zemného plynu z Ruska a dlho podporovalo projekt Nord Stream napriek odporu ostatných európskych spojencov.

Sledujete situáciu?

 

Je ťažké držať krok s meniacimi sa príbehmi

Vláda Spojených štátov prešla od “Bolo to Rusko!”… k “Bola to proukrajinská skupina”… k “Boli to ukrajinské bezpečnostné sily – ale nie samotný Zelenskyj”.

Aký bude ďalší príbeh? To nevieme. Napriek tomu sa domnievame, že sa nám nejaký naskytne.

Je tento obchod šikovnou fintou na zdiskreditovanie teórie o americkej zodpovednosti? “Hádžu Spojené štáty Ukrajine polená pod nohy”, ako sa hovorí… a začínajú sa tak dištancovať od kyjevského režimu?

Reklama

Odpoveď nepoznáme.

Ešte sme nepočuli definitívne záver – hoci sa začínajú šíriť fascinujúce šepoty. Čomu má človek veriť? Komu má veriť?

 

Komu môžete dôverovať?

Tvrdí pán Taibbi:

Odborníci na “antidezinformácie” zdôrazňujú, že cieľom zahraničných umelcov falošných správ je napadnúť samotný proces uvažovania, čím sa obyvateľstvo stáva nedôverčivým voči kedysi spoľahlivým zdrojom a podlieha konšpiračným teóriám. Ak je to pravda, ako je možné, že domáci predstavitelia nehrajú rovnakú hru a neposúvajú ciele vo všetkých otázkach, od pôvodu koronavírusu cez účinnosť vakcín až po Nord Stream?

Reklama

Príbeh o Nord Stream sa teraz zmenil z “Nikto si nemyslí, že to urobil niekto iný ako Rusko” na “Je to záhada!”, “Neexistujú dôkazy, že to urobilo Rusko”, “Možno to urobili proukrajinskí sabotéri” až po “USA a ich spojenci už takmer rok vedia, že to urobil Kyjev, ale celý čas tvrdia opak”.

Na záver sa venuje hlavnej otázke, zásadnej otázke:

Čo si máme myslieť nabudúce, keď úradníci urobia vyhlásenie po katastrofe? Máme zabudnúť na všetky tieto súvislosti?

Vskutku… čo si máme myslieť?

Bez ohľadu na odpoveď vás pozývame zamyslieť sa nad touto kardinálnou skutočnosťou:

Reklama

Vláda Spojených štátov buď A: vykonala samotný odstrel ropovodu, alebo…

B: Vláda Spojených štátov sa podieľala na najväčšom akte ekoterorizmu, aký bol kedy spáchaný – ktorý sa zdvojnásobil ako vojnový akt proti hlavnému spojencovi NATO.

To znamená, že buď vláda Spojených štátov vykonala dynamizáciu… alebo bola informovaná o sprisahaní… a rozhodla sa ho utajiť… čím požehnala vojnový čin proti hlavnému spojencovi… spáchaný vládou, ktorú materiálne podporuje vo vojne proti Rusku.

Ako sa vám to páči?

 

Putin to urobil, Putin to urobil!!!

Spojené štáty a ich spojenci zatiaľ naďalej obviňujú Rusko z každého nešťastia – dokonca aj z nešťastia voči samotnému Rusku.

Ozbrojený dron nedávno zasiahol samotný Kremeľ a spôsobil mierne škody. Kto bol za to zodpovedný? Prirodzene, že to bolo Rusko, ozývali sa zborové výkriky ukrajinských propagandistov. Kričali, že to bola operácia pod “falošnou vlajkou”, ktorú nariadil diktátor Putin, aby zhromaždil svoj ľud na svoju stranu.

Reklama

To by napísalo príkaz na nejakú formu odvetného zverstva – odvetného zverstva, ktoré po niekoľkých týždňoch ruský diktátor ešte nevykonal.

Tento týždeň sa pretrhla priehrada vodnej elektrárne Nova Kachovka v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny.

Vzniknuté prúdy zaplavili rozsiahle územia a spôsobili fantastické škody na životnom prostredí.

Kto je za túto kataklizmu zodpovedný? Vinníkom je opäť  Vladimir. Tí, ktorí ho pôvodne obvinili z odstrelu plynovodu a ktorí ho následne obvinili z útoku na Kremeľ dronom… ho teraz obviňujú z pretrhnutia priehrady.

Napriek tomu sa vynára otázka: Prečo by ten človek ničil priehradu?

 

Toto stoji za povšimnutie

Ruské ozbrojené sily strávili mesiace a mesiace budovaním mínových polí, zákopov a ďalších obranných pozícií v oblasti. Záplavy zničili všetko toto herkulovské úsilie – a hrozilo, že muži, ktorí obsadili zákopy, sa v nich utopia.

Reklama

Okrem toho pretrhnutie priehrady hrozí prerušením dodávok vody, ktoré vyživujú životne dôležitý Krym.

V neposlednom rade pretrhnutie hrádze potenciálne ohrozuje bezpečnú prevádzku neďalekej Záporožskej jadrovej elektrárne, ktorá je v súčasnosti pod ruskou kontrolou.

Uvažuje komentátor Thomas Luongo: “Prečo by Rusko útočilo na priehradu na území, ktoré kontroluje a ktoré zabezpečuje miestnu elektrickú energiu pre Cherson, chladiacu vodu pre ZJE a sladkú vodu pre Krym?”

 

Existuje niečo, čím by si Putin neublížil?

Musíme konštatovať, že tento Putin je veľmi, veľmi sebapoškodzujúci a sadomasochistický chlapík. Najprv odpáli svoj vlastný energovod v odhodlanej snahe zničiť hospodárstvo svojej krajiny, aspoň tak to prezentuje Západ a ukrajinská propaganda.

Potom nariadi úder proti samotnému sídlu svojej moci, ktorý ho poníži tým, že odhalí zraniteľnosť Moskvy voči leteckému útoku. Nakoniec roztrhne priehradu a spôsobí nevyčísliteľné škody svojim vlastným strategickým záujmom – a potenciálne riskuje jadrový kolaps.

Neexistuje zverstvo, ktoré by tento muž nespôsobil sám sebe?

Reklama

Aby sme boli spravodliví – nevieme, kto odpálil vodnú priehradu Nová Kachovka v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny.

Dokonca pripúšťame možnosť, že toto zverstvo vykonal sám Vladimir. Niektorí rozvíjajú teórie, ktoré kronikársky opisujú jeho možné motivácie.

Napriek tomu po falošných obvineniach z plynovodu… a po (pravdepodobne) falošných obvineniach z útoku dronom… Prečo by sme mali veriť obvineniam z pretrhnutia priehrady? Verí ešte niekto americkej propagande?

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali