Tentokrát by Matoviča mohli poslúchnuť. V záujme Slovenska. A čo sa týka Kuciaka, Matovič i Čaputová by mali držať ústa, tvrdí Blaha

Tentokrát by Matoviča mohli poslúchnuť. V záujme Slovenska. A čo sa týka Kuciaka, Matovič i Čaputová by mali držať ústa, tvrdí Blaha

Bratislava 21. februára 2023 (HSP/Foto: TASR-Jakub Kotian)

Aktualizované 21. februára 2023 o 14:20 hod.

 

Tanec na hrobe dvoch mladých ľudí je očakávanou reakciou na výročie smrti Kuciaka a jeho priateľky. Výrok, že smrťou Kuciaka “sme dosiahli míľnik”, toto freudovské prerieknutie Matoviča na tribúne “slušných ľudí” sa už stal pamätný. Oprávnený hnev ľudí Matovič, a nielen on, zneužil na vytĺkanie politického kapitálu. A nehanebne v tom pokračuje

Igor Matovič
Igor Matovič

Reklama

Metóda sa nemení. Aj tentokrát ide o status na sociálnej sieti plný emócií a citového vydierania, osvedčených nástrojov manipulátorov. Avšak, ak by ho politici ním vyzvaných strán tentokrát poslúchli, Slovensku by to nakoniec mohlo pomôcť. Matovič ich totiž žiada, aby sa vopred dištancovali od povolebnej spolupráce s Pellegrinim a jeho Hlasom. Nech sa páči:

 

Reklama
Politici z SaS, PS či KDH, vyfarbite sa!

… ak hovoríte, že si vážite odkaz Jána a Martiny, nemôžete zároveň ohlupovať ľudí s bugárovčinami “nevieme si predstaviť povolebnú spoluprácu so stranou HLAS” … to síce znie, akoby ste HLAS vylúčili, ale v skutočnosti to vytvára krásny priestor pre spoločnú vládu s mafiou. Peter Pellegrini je úplne rovnako zodpovedný za smrť Jána a Martiny ako Róbert Fico. Obaja spolu stvorili a opatrovali megastroj korupcie, v ktorom si krochkal Kočner a ktorý Ján postupne rozplietal. Vyberte si – buď jednoznačne vylúčite vládu so Smerom2, alebo definitívne Jána a Martinu zradíte. Nič medzitým totiž nie je.

PS. Neustálou legitimizáciou Pellegriniho, politici a najmä médiá legitimizujú všetko zlé, čo sa tu 12 rokov dialo. Očisťujú tak nielen Smer2, ale aj Smer samotný … a potom sa budú čudovať volebnému výsledku.

 

Blaha ku Kuciakovi

Kým “demokratické sily” vinu za vraždu Kuciaka a jeho priateľky viac či menej otvorene vinia Fica Smer, obvyklá otázka Cui bono? (V čí prospech?) dáva odpoveď, že práve tieto “demokratické sily” by sa dnes na svet nepozerali z výšin svojich vysokých funkcií, nebyť zavrhnutia hodnej smrti týchto dvoch mladých ľudí.

Ľuboš Blaha, hoci ho vraj zložila chrípka a sťažuje sa, že nemá síl sledovať politiku, upozornil v začiatku svojho komentára na to isté: “Dvíha sa mi žalúdok. Matovič tam vrieska pred domom Jána Kuciaka a ešte aj päť rokov po vražde politicky zneužíva tragédiu týchto dvoch mladých nevinných ľudí. A Čaputová detto. Namiesto toho, aby vyjadrili obyčajnú ľudskú emóciu, zase sa chcú na tom len politicky priživovať. Nie je im to už blbé? Nebyť toho, že zabili Jána Kuciaka, tak Čaputová ani Matovič nie sú tam, kde sú – a nech vraždu zorganizoval ktokoľvek, musel to vedieť. Išlo o to, zničiť Roberta Fica. A to sa im nepodarilo. Sme späť v plnej sile. A ľudia medzitým zistili, čo sú oni zač. Za roky pri moci spustošili Slovensko – toto by Ján Kuciak určite nechcel. Myslím, že to najrozumnejšie, čo by dnes mali Čaputová a Matovič robiť, je – držať ústa.”

Reklama

 

 Ozval sa aj Tomáš Taraba:

Taraba ku vražde Kuciaka píše: Politický rozmer je jednoznačný. Bez tejto tragédie by sa dnešná neschopná koalícia nikdy k moci nedostala. Politici bez vízie, popularity, začali mať jedinú tému – Kuciak. Stavím sa, že drvivá väčšina z nich ho nikdy nevidela, nepoznala a platí to aj o väčšine novinárskej obce. Tie familiárne príbehy kolegov akoby s ním každý denne trávili dovolenky sa vynorili až po vražde.

Hneď v deň oznámenia vraždy bola verejnosti predstavená jasná verzia ako je to: za vysoko sofistikovanou vraždou mala stať talianská mafia napojená na úrad vlády a vlastne Fico. Dnes po piatich rokoch nám tvrdia, že to urobili kvázi asociáli z juhu Slovenska, čo mali problém platiť účty za mobil a bývali v mamahoteli.

Nebohý generál Lučanský hovorieval, že vyšetrovanie vraždy je taká amatérska fušerina, že nechápe ako ju niekto mohol poslať na súd. Vtedy ešte netušil, že takúto amatérsku fušerinu použijú aj na neho a kopu iných.

Realita je smutná. Príživnici na Kuciakovej vražde sú už 3 roky pri moci. Slovensko ekonomicky, sociálne a politicky rozvrátili a vražda je naďalej nevyšetrená. Už len preto je potrebné prísť na koreň veci ako to bolo. Zaslúžia si to obete a zaslúži si to celá verejnosť.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:49

Ruské nálety na mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny pripravili v nedeľu o život najmenej osem ľudí, kým ďalších osem osôb utrpelo zranenia, uviedli tamojší predstavitelia. Informovala agentúra Reuters.

12:34

Ceny ropy v piatok sa posilnili približne o 1 % a cena ropy Brent zaznamenala prvý týždenný nárast za posledné tri týždne. Na vývoj výrazne vplývali priaznivé hospodárske ukazovatele z USA a Číny, ktoré posilnili vyhliadky na rast dopytu v dvoch najväčších svetových ekonomikách.

12:25

Dve obete si vyžiadala v noci na nedeľu zrážka lodí na rieke Dunaj v Maďarsku. Päť ľudí je naďalej nezvestných, uviedla maďarská polícia.

11:58

Dve čínske vojnové lode zakotvili v nedeľu v Kambodži v rámci doteraz najväčšieho spoločného vojenského cvičenia.

Cvičná loď Čchi-ťi-kuang a obojživelná vojnová loď Ťing-kang-šan zakotvili v pobrežnom meste Sihanoukville v rámci 15 dní pozemných a námorných cvičení. Zapojí sa do nich 760 čínskych vojakov spolu s približne 1300 Kambodžanmi a 11 kambodžskými plavidlami.

Čínski námorníci
Čínski námorníci stoja pred vojnovou loďou, ktorá zakotvila v kambodžskom pobrežnom meste Sihanoukville v rámci doteraz najväčšieho spoločného vojenského cvičenia
11:50

Vlak zachytil muža na stanici na juhozápade Nemecka a spôsobil mu vážne zranenia, uviedla v nedeľu skoro ráno tamojšia polícia.

Štyridsaťjedenročný muž sa z doposiaľ neznámych príčin nachádzal v oblasti trate na železničnej stanici v obci Oberwesel zhruba 70 kilometrov západne od Frankfurtu, keď ho v sobotu zachytil vlak. Polícia pracuje s verziou, že obeť niekto na koľajnice strčil.

11:31

Šesť dronov sa zrútilo počas ukrajinského útoku v noci na nedeľu na územie ropnej rafinérie v Slavjansku v juhoruskej Krasnodarskej oblasti, uviedla s odvolaním sa na miestne úrady ruská agentúra Interfax.

10:53

Pri izraelskom vzdušnom útoku na obytný dom a tábor pre utečencov v centre Pásma Gazy zahynulo najmenej 20 ľudí, uviedla v nedeľu vo vyhlásení nemocnica al-Aksá. Informovala agentúra AFP.

10:40

Priemerná nákupná cena surového kravského mlieka sa v marci 2024 medzimesačne znížila o 2,9 % na úroveň 42,82 eura/100 kilogramov (kg). V medziročnom porovnaní bola priemerná nákupná cena mlieka nižšia o 11,7 %. Vyplýva to z aktuálnej správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS).

09:37

Saudskoarabský kráľ Salmán bin Abd al-Azíz sa v nedeľu podrobí lekárskym testom v dôsledku “vysokej horúčky a pridruženej bolesti”, uviedla tamojšia tlačová agentúra SPA.

09:20

Ukrajinským ozbrojeným silám sa podarilo zostreliť všetkých 37 dronov, ktorými Rusko v noci na nedeľu útočilo na územie Ukrajiny, uviedlo tamojšie letectvo.

08:52

Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán a poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan diskutovali o bilaterálnej dohode a vojne medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas v Pásme Gazy, uviedli v nedeľu saudskoarabské médiá.

Na stretnutí v saudskoarabskom meste Dahrán hovorili o takmer finálnej verzii návrhu strategických dohôd medzi oboma krajinami.

08:39

Aljašskí štátni policajti v sobotu informovali, že z lietadla, ktoré sa našlo na dne jazera, boli vytiahnuté telá dvoch mužov.

Polícia v piatok neskoro večer dostala informáciu o prevrátenom lietadle v jazere Six Mile Lake.

Telo 58-ročného Davea Hedgersa a 45-ročného Aarona Fryera našiel potápačský tím vnútri lietadla, uviedli policajti vo vyhlásení.

08:23

Najmenej 68 ľudí zahynulo v dôsledku prudkého dažďa a následných záplav v provincii Ghór v strednej časti Afganistanu, uviedli tamojší predstavitelia.

Prudké dažde zasiahli provinciu ešte v piatok a voda zaplavila množstvo významných prístupových ciest do oblasti.

08:16

Ukrajina tvrdí, že Rusko v sobotu zámerne cielilo na civilistov pri ostreľovaní dvoch miest v Charkovskej oblasti na severovýchode krajiny.

Ukrajinská prokuratúra uviedla, že ruský nálet na obytnú časť v oblastnej metropole Charkov vyšetruje ako vojnový zločin.

07:55

Prudké boje v palestínskom meste Rafah na juhu Pásma Gazy z domovov vyhnali už 800.000 ľudí, informoval v sobotu Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) počas pokračujúcej ofenzívy izraelskej armády (IDF). Informovala  agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali