Studenič debutoval v NHL za New Jersey: “Čakal som na to celý život”

Studenič debutoval v NHL za New Jersey: “Čakal som na to celý život”

New York 12. apríla 2021 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:Screenshot Youtube)

 

Slovenský hokejový útočník Marián Studenič má za sebou debut v prestížnej NHL. V noci na pondelok odohral proti Pittsburghu na pravom krídle tretej formácie New Jersey vyše desať minút, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod a dve strely. Jeho tím prehral 2:5, v drese Penguins sa zaskvel hetrikom Jake Guentzel

Marián Studenič
Na snímke slovenský hokejista Marián Studenič po svojom debutovom zápase v NHL za New Jersey

Dvadsaťdvaročný Studenič nastupoval v tejto sezóne v zámorí v AHL za Binghamton Devils a v 15 zápasoch nazbieral šesť bodov za dva góly a štyri asistencie. Slovenský krídelník odštartoval aktuálnu sezónu na hosťovaní v Slovane Bratislava.

Reklama

“Pracoval som tvrdo celý život, aby som sa dostal do tohto bodu a aby sa môj sen stal skutočnosťou. Som z toho veľmi nadšený. Čakal som na to celý život,” povedal vo videu na oficiálnej stránke klubu.

V ďalšom nočnom stretnutí Washington deklasoval domáci Boston 8:1 a udržal si pozíciu lídra Východnej divízie. Za Capitals dvakrát skórovali Conor Sheary, T.J. Oshie a Lars Eller. Ich kapitán Zdeno Chára strávil na ľade 17:45 min bez zápisu do štatistík. V Bostone sledovalo zápas 2191 fanúšikov, ktorí Chárovi tlieskali v stoji. Vedenie klubu mu pustilo v prvej tretine na kocke spomienkové video. Bolo to prvýkrát, čo hral Chára v Bostone po tom, ako povolili fanúšikom vstup na štadión. V hľadisku sa objavil transparent s nápisom “Chára navždy náš kapitán.”

Reklama

V drese Washingtonu sa presadilo všetkých 12 útočníkov. Jeden z nich Conor Sheary po zápase pre nhl.com uviedol:

“Mám pocit, že to bol jeden z tých zápasov, v ktorom nám vyšlo všetko, na čo sme siahli. Premenili sme každú šancu.”

Buffalo zvíťazilo na ľade Philadelphie 5:3, v riadnom hracom čase uspeli Sabres v tejto sezóne len siedmykrát. V súboji prehrávali 0:2 aj 2:3, ale v záverečnej päťminútovke tretej tretiny strelili tri góly Jeff Skinner, Rasmus Asplund a Casey Mittelstadt.

“Pohár nášho zúfalstva bol po tých častých prehrách plný. Práve takéto veľké víťazstvá potrebujeme, aby sme sa niekam pohli,” povedal Skinner.

Dallas v zostave s Andrejom Sekerom prehral v Nashville 2:3 po nájazdoch. Slovenský obranca však zápas nedohral, počas druhej tretiny odstúpil zo zápasu so zranením v dolnej časti tela. Bližšie informácie o jeho zranení neboli po zápase k dispozícii. Domáci brankár Juuse Saros mal 24 úspešných zákrokov, jediný gól v rozstrele strelil útočník Ryan Johansen. “Predátori” zvíťazili už v dvanástom z uplynulých pätnástich zápasov.

Reklama

“Cítime sa veľmi dobre, bavíme sa hokejom. To je náš recept. Aby sme si tvrdom tréningu užili každý zápas,” povedal Johansen.

Brankár Marc-Andre Fleury z Vegas mal 14 úspešných zákrokov a v domácom zápase s Arizonou nepustil za svoj chrbát ani jednu strelu. Dosiahol 484. víťazstvo v kariére a v historickej tabuľke sa v tejto štatistike na 4. mieste vyrovnal Edovi Belfourovi. Na tretieho Roberta Luonga mu chýba už len päť triumfov. Zároveň dosiahol 66. shutout, v tejto štatistike sa dotiahol na Patricka Roya na 15. mieste.

“Patrick bol jedným z mojich idolov. Miloval som sledovať jeho hru a veľmi si ho vážim. Je pre mňa česť byť vedľa neho,” povedal Fleury.

Colorado zdolalo Anaheim 4:1, domáci kapitán Gabriel Landeskog zaznamenal gól a dve asistencie. Dosiahol métu 500 bodov v profilige, na konte má 214 gólov a 286 asistencií. Útočník Anaheimu Jakob Silfverberg odohral 600. zápas v NHL.

V newyorskom derby zvíťazili Islanders nad Rangers 3:2 po predĺžení, rozhodujúci gól strelil Ryan Pulock po 73 sekundách extra času. Pulock predtým v tejto sezóne odohral 41 zápasov bez gólu. Po krížnej prihrávke od Mathewa Barzala skóroval zápästím z pravého kruhu. “Už som bol zúfalý, séria bez gólu ma trápila. Ale vedel som, že som to nezabudol. Toto som naozaj potreboval,” uviedol 26-ročný Kanaďan.

Reklama

 

NHL – sumáre:

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 3:5 (2:0, 0:2, 1:3)
Góly: 12. Lindblom (Gostisbehere, Aube-Kubel), 15. Farabee (Patrick, Couturier), 44. Gostisbehere (Farabee, Myers) – 24. Reinhart (Skinner), 25. Ruotsalainen (Cozens), 57. Skinner (Olofsson, Bryson), 58. Asplund (Bryson), 60. Mittelstadt (Okposo, Sheahan). Brankári: Hart – Ullmark, strely na bránku: 43:31.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 51. Nosek (Marchessault). Brankári: Fleury – Hill, strely na bránku: 29:14.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly: 53. Drysdale (Terry, Carrick) – 8. Burakovsky (Ničuškin), 27. Landeskog (MacKinnon, Rantanen), 55. Graves (Jost, Landeskog), 57. MacKinnon (Makar, Landeskog). Brankári: Gibson – Johansson, strely na bránku: 25:37.

Boston Bruins – Washington Capitals 1:8 (0:3, 0:3, 1:2)
Góly: 43. Smith (DeBrusk, Coyle) – 8. Oshie (Bäckström, Kuznecov), 8. Eller (Hagelin, Hathaway), 10. Sheary (Orlov, Sprong), 25. Sheary (Wilson, Vrána), 37. Dowd (Hagelin), 39. Wilson (Ovečkin, Schultz), 51. Oshie (Bäckström), 54. Eller (Oshie, Dillon). Brankári: Vladař – Vaněček, strely na bránku: 35:33.

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Góly: 18. Wood (Vatanen, Bratt), 48. Subban – 3. Sceviour (Blueger, Pettersson), 6. Sceviour (Matheson, Ceci), 40. Rust (Dumoulin, Letang), 42. Guentzel (Rust, McCann), 59. Guentzel (Crosby, Matheson). Brankári: Blackwood – Jarry, strely na bránku: 30:24.

New York Islanders – New York Rangers 3:2 pp (2:0, 0:2, 0:0 – 1:0)
Góly: 2. Palmieri (Nelson, Bailey), 20. Pageau (Eberle, Barzal), 62. Pulock (Barzal) – 31. Hájek (Kakko, Chytil), 33. Smith (Zibanejad, Kravcov). Brankári: Sorokin – Šesťorkin, strely na bránku: 32:26.

Nashville Predators – Dallas Stars 3:2 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 11. Ellis (Kunin), 23. Trenin (Sissons), rozh. nájazd Johansen – 5. Hintz (Klingberg), 39. Oleksiak (Hintz). Brankári: Saros – Chudobin, strely na bránku: 20:26.

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Washington) 17:45 0 0 0 0 0 0
Marián Studenič (New Jersey) 10:55 0 0 0 0 0 2
Andrej Sekera (Dallas) 09:00 0 0 0 -2 0 0

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:20

Štátna spoločnosť MH Invest v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR podpísala kúpnu zmluvu so spoločnosťou Winkelmann Building + Industry Slovakia. MH Invest predáva časť pozemku priemyselného parku v Rimavskej Sobote za 3.542.537 eur bez DPH, ktorú určil znalecký posudok a na ktorom Winkelmann Group postaví závod na výrobu zásobníkov teplej vody. Informovala o tom Mária Pavlusík, hovorkyňa MH SR. Spoločnosti MH Invest sa podľa nej podarilo odovzdať pozemky 28. marca.

17:19

Taliansko odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera za podporovanie celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou mladej Kurdky Mahsy Amíníovej.

16:57

Namiesto rozvoja a prosperity Slovensku pre rozvrat právneho štátu hrozí úplné zastavenie eurofondov. Opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) tak reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

16:56

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia Slovensko pri hodnotení polročného pôsobenia vlády Roberta Fica (Smer-SD).

16:55

 Lídri Spojených štátov, Británie, Francúzska a vyše desiatich ďalších krajín vyzvali v spoločnom vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, aby prepustilo množstvo rukojemníkov, ktorých zadržiava. 

16:54

Nemecká veľvyslankyňa v Číne Patricia Florová uviedla, že si ju čínske úrady predvolali v spojitosti so zatknutím štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže v prospech Číny. 

16:52

Belgicko predvolá izraelského veľvyslanca, aby vysvetlil úmrtie humanitárneho pracovníka belgickej rozvojovej agentúry Enabel a členov jeho rodiny pri vzdušnom útoku v Pásme Gazy.

16:51

Najvyšší súd amerického štátu New York zrušil rozsudok nad hollywoodskym producentom Harveym Weinsteinom z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. Nariadil zároveň nový proces v prípade.

16:50

Švédsko na budúci rok prispeje zredukovaným práporom do síl NATO v Lotyšsku. Cieľom je podporiť tento pobaltský štát po ruskej invázii na Ukrajinu, oznámil švédsky premiér Ulf Kristersson.

16:49

Spolkový snem, dolná komora nemeckého parlamentu, výraznou väčšinou schválila 15. jún ako národný Deň veteránov. V tento deň si každoročne uctia vojakov, ktorí slúžia či slúžili krajine.

16:48

Šéf bieloruskej KGB vyhlásil, že jeho krajina zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy, ktoré mierili na hlavné mesto Minsk a okolité oblasti. Litva obvinenia rázne odmietla.

16:43

Ruského občana odsúdili v severopoľskom Gdansku na dva a polročné väzenie za špionáž v prospech Moskvy. V Poľsku dlhodobo legálne žil a podnikal.

15:38

Ukrajinské a ruské sily proti sebe na Ukrajine navzájom útočili, v dôsledku čoho zomrelo najmenej sedem ľudí. Oznámili to miestni predstavitelia na oboch stranách frontovej línie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali