Smer-SD chce predložiť návrh na odvolanie Hegera a Krajniaka

Smer-SD chce predložiť návrh na odvolanie Hegera a Krajniaka

Bratislava 12. septembra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Opozičný Smer-SD je pripravený na najbližšej schôdzi Národnej rady (NR) SR v stredu (16. 9.) predložiť návrh na odvolanie ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO) a ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina). Pre TASR to uviedol hovorca strany Ján Mažgút. Dodal, že ich poslanci sú rovnako pripravení predložiť aj návrh uznesenia NR SR so stanoviskom k príprave plánu obnovy

krajniak, heger, smer-sd, odvolanie
Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak

Odvolávanie Krajniaka a Hegera avizoval šéf Smeru-SD Robert Fico už koncom augusta. Argumentoval tým, že nemožno akceptovať, akým spôsobom Krajniak, Sme rodina aj koaliční poslanci oklamali ľudí, keďže pred voľbami hlasovali za mnohé sociálne opatrenia a v súčasnosti ich popreli pri minimálnej mzde, obedoch zadarmo či 13. dôchodkoch. Hegera chce Smer-SD odvolávať podľa Fica pre jeho nespôsobilosť a neschopnosť, ale najmä v súvislosti so “škandálom vyťahovania peňazí zo štátneho rozpočtu cez dvorného právnika OĽANO” Michala Miškoviča.

Reklama

Fico nedávno avizoval aj predloženie uznesenia k príprave plánu obnovy. Obsahovať má osem orientácií, kde a ako by sa mali prostriedky z EÚ použiť. Návrh strana poslala aj sociálnym partnerom vlády, aby mohli zapracovať vlastné pripomienky. Podľa Fica by malo Slovensko finančné prostriedky investovať napríklad do zelenej ekonomiky, modernizácie zdravotníctva či školstva.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:23

Čínska tenistka Čeng Čchin-wen postúpila do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA 1000 v Ríme. V úvodnom osemfinále zdolala ako nasadená sedmička Naomi Ósakovú 6:2, 6:4. Japonka sa na turnaj vrátila po troch rokoch a absolvovaní materskej dovolenky. Aktuálne jej patrí 173. priečka rebríčka WTA.

14:20

Európska komisia (EK) v pondelok zverejnila najnovší prieskum Eurobarometra o mládeži a demokracii, ktorý naznačil, že 64 percent mladých ľudí v krajinách EÚ a 58 percent mladých Slovákov má v úmysle ísť voliť vo voľbách do Európskeho parlamentu. Uskutočnia sa od 6. do 9. júna.

14:19

Britský premiér Rishi Sunak v pondelok vyhlásil, že by uprednostnil národnú bezpečnosť pred členstvom v Európskom dohovore o ľudských právach (EDĽP). Uviedol to v súvislosti s kontroverzným zákonom o deportácii žiadateľov o azyl do Rwandy.

14:11

V najbližších týždňoch sa očakáva súboj súvisiaci s návrhom NATO v otázkach podpory Ukrajiny. Nátlak na Maďarsko je enormný, Budapešť sa však nechce podieľať ani na výcviku ukrajinských vojakov, a ani na dodávke zbraní. Podľa agentúry MTI to v pondelok uviedol maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

14:04

Neznáma osoba vykopala jamu na hrobe nemeckého politika Wolfganga Schäubleho, jednej z najvplyvnejších postáv povojnovej histórie krajiny. Pre incident začali vyšetrovanie, oznámila v pondelok tamojšia polícia.

14:02

Švédsky premiér Ulf Kristersson v pondelok uviedol, že je otvorený tomu, aby povolil rozmiestnenie jadrových zbraní na území Švédska v čase vojny.

13:58

Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že sa rozhodla zaregistrovať európsku iniciatívu občanov s názvom “Zachráňme planétu presunom zdanenia príjmov z práce na emisie skleníkových plynov”.

13:44

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR má vyššiu absorpciu eurofondov, než ich má pridelených. Preto vláda plánuje presúvať zdroje z iných rezortov a fondov tam, kde je ich schopná míňať. Vyhlásil to v pondelok predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) na tlačovej konferencii s tým, že v súvislosti s eurofondami a plánom obnovy bude pravdepodobne zvolané v budúcom týždni mimoriadne rokovanie vlády.

13:43

Návrat na predpandemické a zároveň rekordné úrovne obsadenosti domácich ubytovacích kapacít je len otázkou krátkeho času. Uviedol to Tomáš Boháček, analytik 365.bank, v komentári k údajom o marcovej návštevnosti ubytovacích zariadení cestovného ruchu na Slovensku, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:42

Krajiny Európskej únie v pondelok definitívne schválili nariadenie o znížení emisií oxidu uhličitého z motorov ťažkých úžitkových vozidiel. Väčšina z nich predávaných v EÚ bude musieť byť od roku 2040 bez emisií. Slovensko hlasovalo proti prijatiu tohto právneho predpisu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara nad Žilinou - pohľad od Višňového

Autor: Miroslav Broz

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Viktor Pondělík

Pavel Jacz

Miro Majerník

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali