Slovnaft cup vo futbale pred dohrávkou osemfinále

Slovnaft cup vo futbale pred dohrávkou osemfinále

Nitra 21. novembra 2016 (HSP/Foto : Jozef Cvajniga)

 

MFK  Zemplín Michalovce – FC Nitra

Futbalový Slovnaft cup – 48.ročník druhej najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku sa v tejto podobe hrá tretí ročník po sebe. V tomto prebiehajúcom súťažnom ročníku 2016/2017 v ňom štartuje 206 futbalových oddielov a klubov. Je to súčasný rekord štartujúcich klubov od prvej Fortuna ligy po V.ligy všetkých oblastných zväzov, ktorí sa do tejto pohárovej súťaže prihlásili.

Reklama
Takto  sa bojovalo o druholigové body v Nitre pod Zoborom v súboji 18.kola FC Nitra – ŠKF Sereď 2:1. Na snímke vidieť v akcii na pätníku v malom vápne celkom ôsmich hráčov Nitry v modrých dresoch a štvoricu brániacich futbalistov hosťujúceho tímu zo Serede v červených dresoch.
Takto sa bojovalo o druholigové body v Nitre pod Zoborom v súboji 18.kola FC Nitra – ŠKF Sereď 2:1. Na snímke vidieť v akcii na pätníku v malom vápne celkom ôsmich hráčov Nitry v modrých dresoch a štvoricu brániacich futbalistov hosťujúceho tímu zo Serede v červených dresoch.

 

Do skompletizovania 5.kola, teda osemfinále chýbajú odohrať už iba dve dohrávky, ktoré skompletizujú ôsmich účastníkov jarného štvrťfinálového kola, ktoré je na programe už 7.marca 2017.  Doteraz poznáme už mená šiestich postupujúcich štvrťfinalistov.  Sú medzi nimi iba traja účastníci z najvyššej domácej súťaže z Fortuny ligy (AS Trenčín, MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava), dvojica druholigových účastníkov FK Poprad (zo skupiny Východ) a jesenný majster II.ligy skupiny Západ MFK Skalica, ale aj najväčšie prekvapenie prebiehajúceho ročníka Slovnaft cupu treťoligový tím ŠKM Liptovský Hrádok – súčasný líder a jesenný majster III.ligy TIPOS Stredoslovenského futbalového zväzu. V utorok 22.novembra k spomínanej šestici postupujúcich mužstiev pribudne jeden z dvojice MFK Zemplín Michalovce (I.liga) – FC Nitra (II.liga) a napokon ešte 30.novembra bude posledná dohrávka na zrekonštruovanom štadióne na Žitnom ostrove medzi 1.FC DAC 904 Dunajská Streda – FC Spartak Trnava.

Reklama

Potom, ako v uplynulom kole Michalovce podľahli na domácom ihrisku Podbrezovej 1:3 sa viac šancí dáva hosťom spod Zobora FC Nitra, ktorí majú vo svojich radoch aj čerstvého nového mládežníckeho reprezentanta do 21 rokov o Filip BALAJA, ktorý aj v sobotňajším šlágri II.ligy FC Nitra – ŠKF Sereď dvomi strelenými gólmi sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo Nitry a strach ide aj z účinkovania českého legionára 22-ročného Jana SHEJBALA, ktorý je hráčom FC Hradec Králové – účastníka druhej českej futbalovej ligy a bude na hosťovaní v Nitre do 30.júna 2017. Po tomto stretnutí sme sa opýtali kormidelníka FC Nitra Róberta Barboríka s akými vyhliadkami cestujú jeho zverenci zabojovať o postup do štvrťfinále: „ Teraz sme získali dôležité víťazstvo v druhej lige, ktoré nás posunulo o dve-tri priečky v tabuľke vyššie a v utorok nás na Zemplíne čaká domáci MFK Zemplín Michalovce v Slovenskom pohári. Necestujeme vopred v porazeneckej nálade o pokúsime sa o zázrak. Myslím si, že na remízu máme a v penaltovom rozstrele je to už lotéria, takže šťastie môže sa usmiať konečne aj na nás…“.

Pozrime sa ako postupovali obaja dnešní súperi MFK Zemplín Michalovce a FC Nitra?

MFK  ZEMPLÍN  MICHALOVCE :

2.kolo (9.augusta): MFK Vrbové – MICHALOVCE  0:2 (0:2), góly: 6.min. Mensah, 11.min. Kushta. Stretnutie sledovalo 220 divákov.

3.kolo (31.augusta): FC Pata – MICHALOVCE  0:6 (0:1), góly: 19., 55.min. Kushta, 46., 68. Mensah, 59.min. Kunca (PK), 89.min. Koscelník. Zápas sledovalo 1380 divákov.

Reklama

4.kolo (27.septembra): FC NOVÝ  ŽIVOT  – MICHALOVCE  0:3 (0:2), góly: 30.min. Kushta, 37.min. Koscelník, 57.min. Mensah. Stretnutie sledovalo 980 divákov.

FC NITRA :

2.kolo (10.augusta): MFK Topoľčany – FC NITRA  1:3  (0:2), góly: 72.min. Salim – 10.min. Križko, 15.min. Oravec. 82.min. Ivančík. Stretnutie sledovalo 400 divákov.

3.kolo (14.septembra): FK Šalková – FC NITRA  0:1 (0:0), gól zaznamenal v 1.min.Oravec. Stretnutie sledovalo 550 divákov. Hralo sa pri umelom osvetlení so začiatkom o 19,00 hod.

4.kolo (5.októbra): TJ Slovan Brvnište – FC NITRA  1:10 (1:4), góly: 17.min. Čelko – 10., 19.,64., 89.min. Žák, 29., 65., 85.min. Valenta, 36.min. Fábry, 54.min. Šimončič, 79.min. Lola. Futbalové stretnutie sledovalo 450 divákov.

Reklama

Dohrávka 5.kola Slovnaft cupu – utorok 22.novembra o 15,30 hod. :

MFK  ZEMPLÍN  MICHALOVCE  –  FC NITRA (rozhodujú: Július Straka – Peter Jenčura, Peter Mihalík. 4.NHR:Dušan Sedlák).

Jozef Cvajniga

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali