Slovan – Severstaľ Čerepovec 3:2 – Meszároš: “Ukázal sa charakter tímu”

Slovan – Severstaľ Čerepovec 3:2 – Meszároš: “Ukázal sa charakter tímu”

Bratislava 7. októbra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana Bratislava ukončili trojzápasovú sériu prehier

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom súboji KHL na domácom ľade nad Severstaľom Čerepovec tesne 3:2 a ukončili tak trojzápasovú sériu prehier. V tabuľke Západnej konferencie im ale stále patrí predposledná 13. priečka.

Reklama
Na snímke vľavo radosť strelca druhého gólu Slovana Jeffa Taffeho v zápase hokejovej KHL medzi HC Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec
Na snímke vľavo radosť strelca druhého gólu Slovana Jeffa Taffeho v zápase hokejovej KHL medzi HC Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec

Slovan bol v úvode aktívnejší a ujal sa vedenia gólom Meszároša. V druhej tretine však prišli dve chyby v obrane, z ktorých pramenili prečíslenia a dva góly z hokejok Trubačjova a Monachova. Slovanu sa podarilo vyrovnať štyri minúty pred koncom v presilovke zásluhou Taffeho a chvíľu po ňom rozhodol Cheechoo.

Zverenci trénera Miloša Říhu tak ukončili trojzápasovú domácu sériu víťazstvom. Najbližšie sa predstavia v pondelok 10. októbra o 18.30 h na ľade Lokomotivu Jaroslavľ.

Reklama

 

KHL – základná časť:

Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Góly: 14. Meszároš (Šťastný), 56. Taffe (Cheechoo, Plastino), 58. Cheechoo (Šťastný) – 24. Trubačjov (Kagarlickij, Truňov), 33. Monachov (Kazakovcev). Rozhodovali: Belov, Naumov – Goljak, Lazarev, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 7613 divákov.

Zostavy:

Reklama

Slovan Bratislava: Brust – Ďaloga, Kundrátek, Plastino, Švarný, Rosandič, Meszároš, Pokorný, Bačík – Cheechoo, Taffe, Nedorost – Jeglič, Viedenský, Šťastný – Chipchura, Zigo, Valský – Šiška, Lušňák, Vopelka

Severstaľ Čerepovec: Kovář – Stasenko, Wilson, Jevsejenkov, Masuhr, Ježov, Kudako, Sizov, Chochlov – Polák, Černov, Kagarlickij – Truňov, Trubačjov, Vovčenko – Mons, Magogin, Orlov – Kazakovcev, Karlin, Monachov

 

Domáci triumf zariadil Cheechoo – 3:2

V úvodnej tretine bol aktívnejší domáci tím, ktorý sa v jej závere dostal aj do vedenia. Prvú väčšiu šancu však mali hostia v 4. minúte. Černov prihral za bránkou Polákovi a ten puk na dvakrát takmer pretlačil pomedzi Brustov betón a ľavú žŕdku do siete. Na opačnej strane prihral Jeglič medzi kruhy Viedenskému, no ten napálil len do stredu bránky. V 11. minúte sa rútil sám na Brusta Polák, ale brankár domácich si poradil. Gól mal na hokejke v 13. minúte Ďaloga, ktorý opečiatkoval žŕdku. O minútu neskôr sa už domáce tribúny tešili. Šťastný prihral od mantinelu Meszárošovi, ten si rýchlou kľučkou vylepšil strelecký uhol a švihom prekonal brankára hostí – 1:0. Ukončil tak 105-minútovú sériu Slovana bez gólu. V 17. minúte mal superšancu Šťastný, ktorému prihral z pravej strany Jeglič, no v poslednej chvíli mu uskočil puk z hokejky a tak netrafil prázdnu bránku.

Reklama

“Belasí” odštartovali druhú časť presilovkou, počas ktorej si vytvorili niekoľko dobrých šancí, no Taffe, Nedorost a ani Jeglič Kovářa neprekonali. V 24. minúte však chybovali v obrane, hostia sa dostali do prečíslenia 2 na 1 a Trubačjov po Kagarlického prihrávke vyrovnal na 1:1. Krušné chvíle pre domácich pokračovali, keď išiel na tresnú lavicu Plastino, ale dobrou obranou a obetavosťou sa ubránili. Aj naďalej pokračoval rýchly hokej a hra sa presúvala zo strany na stranu, no bez vyložených šancí. V 33. minúte však prišla ďalšia veľká hrúbka v obrane “belasých”. Tentokrát sa na Brusta rútili sami dvaja hráči Čerepovca, Kazakovcev prihral Monachovovi a ten poslal puk za chrbát bezmocného brankára – 1:2. V závere tretiny bol blízko k vyrovnaniu tretí útok domácich, ale Kovář odolal.

Slovan odštartoval tretiu tretinu aktívne a súpera zatlačil, no viazli kombinácie a tak väčšina striel išla z nepripravených pozícii. Dobrú šancu mal Švarný, ktorý od modrej mieril do odkrytej časti bránky, no tesne ju minul. Po ňom neuspeli ani Taffe a Meszároš. V 47. minúte mali gól na hokejkách Jeglič aj Viedenský, ale z bezprostrednej blízkosti neprepasírovali puk za Kovářa. Čerepovec sa sústredil už len na defenzívu, ktorú zvládal výborne a tak sa Slovanisti márne pokúšali dobiť jeho bránku. Výborne chytal aj brankár Kovář. “Belasí” to dokázali až v 56. minúte pri presilovke, počas ktorej uzamkli súpera v jeho pásme. O vyrovnanie sa postaral Taffe, ktorý z pravej strany dorazil puk do siete – 2:2. O dve minúty na to zariadil domáci triumf Cheechoo – 3:2. Hostia v závere hrali bez bránka 6 na 4, ale gól už nedali.

 

Reakcie po zápase

Miloš Říha, tréner Slovana: “Pred zápasom sme sa rozprávali. Čerepovec má dobrý a disciplinovaný tím, takže sme očakávali pevnú obranu a jednoduchý hokej. V prvej tretine sme hrali to, čo sme chceli, ale nedali góly na 2:0 a 3:0, bolo by to jednoduchšie. V druhej tretine sme však od toho nepochopiteľne upustili a dostali sme dva góly. Tie stredné tretiny máme katastrofálne. Tretia bola už vabank, chalani však zase začali hrať to, čo mali a v závere sme mali veľký tlak. Dokázali sme otočiť, čo nám dodá viac sebavedomia a sily do ďalších zápasov.”

Andrej Šťastný, útočník Slovana, v zápase 0+2: “Bolo to do konca dramatické, ale som rád, že sme dnes vyhrali. Vedeli sme, že tento zápas musíme vyhrať za každú cenu a sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Dúfam, že už je po tej kríze. My chceme vyhrať každý jeden zápas a veríme, že to takto pôjde ja ďalej. Prvú tretinu sme hrali dobre, ale v druhej prišiel výpadok. Oni mali dve šance a dali dva góly. Pred treťou sme si hovorili, že to musíme hrať ako v tej prvej a to sa nám podarilo.”

Andrej Meszároš, obranca a strelec prvého gólu Slovana: “Pozitívne je, že sme konečne dali viac ako jeden gól a málo sme dostali. Až na druhú tretinu to nebol zlý zápas. V prvej sme hrali celkom fajn a robili sme to, čo sme si povedali. V druhej to ale zase bolo ako v zápasoch predtým. Nekorčuľovali sme, nevypichovali sme puky a nehrali sme do tela. V tretej sa zase ukázal charakter tímu, že sme to nevzdali a bojovali sme až do konca.”

Ivan Švarný, obranca Slovana: “Bojovali sme od prvej minúty, v druhej tretine sme mali menší výpadok, ale v tretej sme to zase rozbehli. Pred ňou sme sa vyhecovali a išli sme si chladnokrvne po tom. Povedali sme si, že dnes musíme bezpodmienečne zobrať body.”

Alexander Guljavcev, tréner Čerepovca: “Nebol to zlý zápas, v druhej tretine sme hrali veľmi dobre. Mohli sme dať góly aj v tretej, nevyšlo to. Musíme ďalej pracovať.”

 

Reklama

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 19 13 1 2 3 54:28 43

2. SKA Petrohrad 18 12 1 4 1 74:35 42

3. Nižnij Novgorod 17 10 2 2 3 40:28 36

————————————————

Reklama

4. Dinamo Moskva 18 8 3 2 5 44:34 32

5. Lokomotiv Jaroslavľ 18 7 3 3 5 41:37 30

6. Dinamo Minsk 14 8 2 1 3 42:31 29

7. HK Soči 17 8 1 1 7 43:39 27

8. Viťaz Podoľsk 16 5 4 2 5 39:37 25

Reklama

9. Jokerit Helsinki 17 6 1 3 7 39:46 23

——————————————–

10. Spartak Moskva 16 7 0 1 8 34:39 22

———————————————

11. Severstaľ Čerepovec 17 5 1 4 7 31:44 21

12. Medveščak Záhreb 16 4 3 2 7 39:50 20

13. SLOVAN BRATISLAVA 16 5 1 2 8 36:51 19

Reklama

14. Dinamo Riga 16 1 2 1 12 26:43 8

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

06:50

 Muž, ktorý sa polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave.

06:49

Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 – 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. 

06:47

Vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v Bavorsku prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií. Manželia Navaľní dostali toto ocenenie “za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku”.

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií
Na snímke Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií v nemeckom Gmund am Tegernsee
06:43

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken zopakoval, že administratíva prezidenta Joea Bidena “nemôže podporiť” veľkú vojenskú operáciu izraelskej armády v meste Rafah v palestínskom Pásme Gazy.

 

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali