Slováci v Nórsku druhí, Ramsay: “Som na tím hrdý”

Slováci v Nórsku druhí, Ramsay: “Som na tím hrdý”

Hamar 16. decembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Slovenskí hokejoví reprezentanti zakončili svoje účinkovanie na turnaji MECA Hockey Games 2017 v nórskom Hamare víťazstvom nad domácim výberom 1:0 po samostatných nájazdoch. Po 60. minútach diváci na zimnom štadióne v Hamare gól nevideli, o osude sobotňajšieho stretnutia napokon rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých sa presadili len Andrej Kudrna a Peter Ölvecký.

Na snímke tréner Slovenska Craig Ramsay

Pre zverencov trénera Craiga Ramsayho to bola posledná ostrá skúška pred zimnými olympijskými hrami v Pjongčangu.

Reklama

 

MECA Hockey Games 2017

Reklama

Nórsko – Slovensko 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

rozhodujúci nájazd Kudrna. Rozhodovali: Magnusson (Švéd.), Persson – Solholm Bakken (obaja Nór.), Norlander (Švéd.), vylúčení: 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0.

zostavy:

Nórsko: Haugen – Bull, Holös, Sörvik, Johannesen, Ödegaard, Espeland, Lesund, Valkvae-Olsen – Thoresen, M. Olimb – K.A.Olimb – Rosseli-Olsen, Bastiansen, Reichenberg – Kristiansen, Forsberg, Salsten – Hoff, Roest, Röymark

Slovensko: Konrád – Graňák, Čerešnák, Starosta, Baranka, Meszároš, Jánošík, Švarný, Kotvan – Cingel, Hrnka, Lamper – Kudrna, Bubela, L. Hudáček – Sukeľ, Krištof, Paulovič – Skalický, Ölvecký, Miklík

Reklama

 

Slováci nastúpili do záverečného zápasu na turnaji bez kapitána Tomáša Surového, ktorý sa po piatkovom zápase s Ruskom necítil dobre. Na jeho miesto sa do prvého útoku posunul Tomáš Hrnka, premiéru na turnaji absolvoval Michel Miklík. Ako prvý musel v zápase zasahovať nórsky brankár Lars Haugen, v Slováci boli v úvode o niečo aktívnejší, ale prvé dejstvo bolo celkovo vyrovnané. Konrád sa zapotil najmä pri presilovke domácich, skvelý zákrok vytiahol pri strela Kena-Andreho Olimba. V závere hrali presilovku aj slovenskí hokejisti, vyťažili z nej iba jednu nebezpečnú strelu od modrej čiary. Jej autorom bol Baranka.

V úvode druhej tretiny mal veľkú šancu na otvárací gól Kudrna, ale Haugen nepríjemnú situáciu vyriešil. Vzápätí Nóri opäť faulovali, ale presilovke Slovákov sa bez problémov ubránili. Na ľade sa začalo čoraz viac pritvrdzovať, dohrávali sa najmä osobné súboje pri mantineloch. Diváci nevideli príliš pekný hokej, ale šance sa rodili na jednej i druhej strane. Ďalšiu z kategórie veľkých mal v polovici zápasu Olsen, ale Konrád jeho strelu vytesnil. Vzápätí na druhej strane využil chybu nórskej obrany Meszároš, ale sám pred bránku nemieril presne. Gólu sa napokon riedko zaplnené tribúny nedočkali ani po 40. minútach.

Haugen podržal Nórov aj v 45. minúte, keď sa dvakrát za sebou ocitol v dobre príležitosti Miklík, v tretej tretine inak pokračoval scenár z predchádzajúcich dvoch tretín. Stále sa viac bojovalo, Slováci viedli v 48. minúte na strely 15:14. Tento pomer sa zvýraznil po vylúčení Rosseliho-Olsena, ale strelecké pokusy Slovákov v presilovke skončili len na brankárovi. Na druhej strane sa Konrád blysol efektným semaforom po strele Mathiasa Olimba. Duel napokon dospel do predĺženia.

V ňom mal ideálnu šancu na rozhodnutie Thoresen po faule Graňáka už po 40 sekundách, ale z nariadeného trestného strieľania neuspel. Strelou švihom minul bránku Konráda. Najväčšiu šancu Slovenska mal Čerešnák, ale sám pred bránkou mieril iba do bočnej siete. Konrád potom zlikvidoval aj strelu Bulla a o víťazovi duelu rozhodli samostatné nájazdy. V nich sa najskôr vo 4. sérii presadil Andrej Kudrna, hneď po ňom pečatil víťazstvo Slovenska Peter Ölvecký.

Reklama

 

Konečná tabuľka turnaja:

1. Rusko 3 1 2 0 0 10:6 7

2. SLOVENSKO 2 1 1 1 0 7:5 6

3. Nórsko 2 1 0 2 0 9:5 5

4. Francúzsko 3 0 0 0 3 3:13 0

 

Andrej Kudrna, útočník SR: “Bol to ťažký zápas. Obe mužstvá si vytvorili šance, ale brankári boli skvelí. Bolo to o jednom góle. Sme radi, že sme v nájazdoch vyhrali. Vedel som čo urobím, som rád, že to vyšlo. Robím to aj v lige.”

Branislav Konrád, brankár SR: “Ťažšie som sa rozbiehal, nebol som dlho v zápasovom tempe, ale potom som sa rozchytal. Chalani mi to uľahčili.”

Dominik Graňák, kapitán SR: “Na turnaji bolo dôležité aby sme celých 60 minút hrali to čo treba, ale nedarilo sa nám to, pretože sme mali výkyvy. Zachránili nás brankári, sme si toho vedomí. Ale musíme sa vyvarovať výkyvov ako proti Rusom, alebo dnes proti Nórom. Celkovo to bola dobrá príprava.”

Reklama

Craig Ramsay, tréner SR: “Som veľmi hrdý na tento tím. Vidím, že sa zlepšuje od zápasu k zápasu, aj keď sme sa nevyhli zaváhaniam, ako v zápase proti Rusku. Ale dôležité je, že hráči chcú. S vystúpením tímu v Nórsku som spokojný rovnako ako s tímom na Nemeckom pohári, ale nerád by som ich porovnával.”

Miroslav Šatan, generálny manažér SR: “Mužstvo boli iné, chceli sme nový systém vyskúšať aj s novými hráčmi. Veľa z nich príjemne prekvapilo. Finálna zostava bude vybraná aj z oboch tímov. Myslím si, že polovica hráčov pôjde na olympiádu z tímu ktorý bol v Nemecku a polovica z toho, ktorý bol v Nórsko. Čo sa týka brankárov, vypočujeme si aj názor Jána Lašáka.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:21

Poľnohospodári sú v posledných rokoch svedkami úbytku poľnohospodárskej pôdy, predovšetkým trvalých trávnych porastov. Poľnohospodári sú teda za zachovanie aspoň súčasnej výmery poľnohospodárskej pôdy. Jednoduchšie odstraňovanie nežiaducej vegetácie, ktoré navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny, im v tom môže pomôcť. Uviedla to Jana Holéciová,

15:12

Štáty Vyšehradskej štvorky (V4) sa v Európskej únii v minulosti správali nedospelo, zmeny v pripravovaných zákonoch si niekedy chceli “vytrucovať”. Česko sa v tom zmenilo, stáva sa sebavedomým členom EÚ. Spravodajkyni TASR to povedal predseda českého Senátu Miloš Vystrčil, podľa ktorého je pre ČR prínos zo vstupu do Únie nepomerne väčší ako to, čo sa Čechom možno nepáči.

15:11

Ruské sily zasiahli pri štvrtkovom útoku západné zbrane a vojenské vybavenie prepravované po železnici v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Oznámilo to v piatok ruské ministerstvo obrany s tým, že jeho sily sa zamerali aj na železničné objekty v Charkovskej oblasti.

14:57

Predseda vietnamského parlamentu Vuong Dinh Hue odstúpil z funkcie.

14:56

Opoziční poslanci Veronika Remišová a Michal Šipoš vyzývajú prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nepodpísala tento týždeň v parlamente schválený zákon o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície a obrátila sa na Ústavný súd SR. Zákon podľa nich hrubým spôsobom porušuje práva občanov.

14:56

Ukrajinského ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského prepustili v piatok na kauciu z väzby, v ktorej sa ocitol pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále. Oznámil to jeho rezort.

14:55

Nemecká centrálna banka (Bundesbank) by mala viac zdôrazňovať výhody digitálneho eura pre spotrebiteľov. Vyhlásil to v piatok spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier. Do popredia by sa mala dostať “pridaná hodnota súkromia” v porovnaní s inými digitálnymi platobnými systémami, povedal v rámci návštevy Bundesbanky.

14:54

Ruská centrálna banka ponechala v piatok kľúčovú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni, už tretíkrát v rade, zhoršila však inflačné vyhliadky na tento rok. Nové údaje tak vzďaľujú infláciu v Rusku od inflačného cieľa centrálnej banky. Na druhej strane, výrazne zlepšila odhad vývoja ekonomiky, ktorá by tento rok mohla vzrásť až o 3,5 %.

14:53

Nemecká polícia zakázala v piatok protestný tábor propalestínskeho hnutia vo vládnej štvrti v metropole Berlín.

14:53

Dolná komora nemeckého parlamentu – Bundestag – prijala v piatok kontroverznú reformu zákona o ochrane klímy, ktorou sa výrazne mení implementácia cieľov na zníženie emisií skleníkových plynov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali