Schmiedlová si titul z Bogoty cení najviac, oslavy až po Fed Cupe

Schmiedlová si titul z Bogoty cení najviac, oslavy až po Fed Cupe

Bogota 16. apríla 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michel Euler)

 

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa stala víťazkou antukového turnaja WTA v kolumbijskej Bogote. Vo finále dvojhry si poradila s piatou nasadenou Španielkou Larou Arruabarrenovou za 80 minút hladko 6:2, 6:4 a získala tretí titul na WTA Tour. V roku 2015 triumfovala v Katoviciach i v Bukurešti a v Riu de Janeiru postúpila až do finále.

Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová

Schmiedlová sa vďaka zisku trofeje v Bogote vráti do prvej svetovej stovky a v pondelňajšom vydaní rebríčka by mala figurovať na 84. mieste. Zverenka trénera Milana Martinca si z Kolumbie odnáša prémiu 43.000 USD pred zdanením a 280 bodov. Z Južnej Ameriky sa presunie do bieloruského Minska, kde Slovenky 21.-22. odohrajú baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie.

Reklama

Bývalá svetová dvadsaťšestka v úvode zápasu s Arruabarrenovou dvakrát stratila podanie. Vždy však bleskovo kontrovala rebrejkom, od stavu 1:2 získala päť gemov v rade a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Schmiedlová mala navrch vo výmenách, z bekhendu tlačila súperku do defenzívy a pripravovala si dobre pozície na zakončenie výmen. Na začiatku druhého dejstva Schmiedlová prišla o servis, potom však získala päť gemov v rade a zápas už dotiahla do úspešného konca, hoci Arruabarrenová ešte znížila na 4:5.

Schmiedlová dosiahla v Bogote najväčší úspech na okruhu WTA od júla 2015, keď získala trofej v Bukurešti. V 1. kole vyradila v troch setoch Američanku Irinu Falconiovú , čím prerušila čiernu sériu a po poldruharočnej prestávke uspela v zápase hlavnej súťaže na turnaji WTA. V 2. kole si poradila s mexickou kvalifikantkou Renatou Zarazuaovou, vo štvrťfinále jej skrečovala domáca Emiliana Arangová a v semifinále vyradila siedmu nasadenú Rumunku Anu Bogdanovú.

Reklama

Schmiedlová počas slávnostného ceremoniálu neskrývala emócie. “Ďakujem najmä môjmu trénerovi Milanovi Martincovi, ktorý má dlhé roky podporuje. Bol so mnou aj v ťažkých chvíľach, keď sa mi nedarilo a keď som sa tenisovo trápila. Zo zisku trofeje mám obrovskú radosť. Pred začiatkom turnaja som si nedávala vysoké ciele. Chcela som konečne prejsť cez 1. kolo, čo sa mi podarilo v hlavnej súťaži prvýkrát od októbra 2016. Teraz tu stojím ako šampiónka, je to niečo fantastické. Prežila som v Bogote nádherný týždeň. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu i tým, ktorí mi držali doma palce, aj keď som mala krízu. Veľká vďaka patrí aj organizátorom turnaja,” uviedla Slovenka vo svojom ptíhovore.

V rozhovore pre TASR na margo finálového zápasu uviedla. “Nebola som taká nervózna ako počas semifinálového súboja s Bogdanovou. Začala som odvážnejšie a hoci som v úvode stratila podanie, od stavu 2:2 som bola na kurte lepšia hráčka. Na konci na mňa trochu doľahla nervozita, chcela som to rýchlo dohrať, našťastie som to zvládla. Tento titul si cením ešte viac ako trofeje z Katovíc a Bukurešti, lebo som ho získala po dlhom čase. Dlho som bola na kurte nešťastná a neverila som si. Na nejaké oslavy titulu z Bogoty nebude čas, pretože ma teraz čakajú fedcupové povinnosti. Už sa teším na baby, do Minska by som mala odletieť v stredu. Verím, že zvládnem prechod z antuky na hard, ktorý nebýva jednoduchý.”

 

Dvojhra – finále:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) – Lara Arruabarrenová (5-Šp.) 6:2, 6:4

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:05

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky. V minulom roku stúpli tržby pošty, a to približne o dve percentá. Vyplýva to z účtovnej uzávierky SP a údajov FinStat.

16:02

Rakúska ľudová strana (ÖVP) odmietla legislatívny návrh svojho koaličného partnera o povinnej diverzifikácii dodávok plynu. Zmeny v súčasnom zákone, ktoré navrhla ministerka životného prostredia Leonore Gewesslerová zo strany Zelených, predpokladajú, že podiel dovozu plynu z Ruska na domácom trhu do roku 2027 klesne z približne 90 % na nulu.

16:00

Tínedžerka, ktorú v súvislosti s útokom nožom v blízkosti jej školy postihla srdcová nevoľnosť, vo štvrtok zomrela. Dievča vo veku 14 rokov dostalo infarkt krátko po tom, ako vedenie jej školy nariadilo uzavrieť celý objekt. Stalo sa tak v snahe chrániť študentov pred útočníkom vyzbrojeným nožom, ktorý pred tým v blízkosti inej neďalekej školy ľahko zranil dve dievčatá vo veku sedem a 11 rokov. 

15:58

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu Jordánu.

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

15:33

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier. Rovnako odmietol aj tvrdenie, podľa ktorého zachová inštitút daňového bonusu a nepodporí zdvíhanie daní a odvodov z dôvodu pokrytia 13. dôchodkov. V piatok o tom informoval tlačový odbor rezortu práce. Vedenie KDH vo štvrtok (18. 4.) uviedlo, že tieto záväzky im umožnili podporiť zavedenie 13. dôchodku.

15:26

Iránsky prezident Ebráhím Raísí v piatok privítal bezprecedentný odvetný útok Teheránu na Izrael spred takmer týždňa. Vo svojom prejave k stovkám ľudí v provincii Semnán však Raísí vôbec nespomenul explózie, ktoré v piatok hlásili z provincie Isfahán v strednej časti Iránu.

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali