Šafranko o zbabranom 1. polčase: “Tréner prehováral do duše”

Šafranko o zbabranom 1. polčase: “Tréner prehováral do duše”

Trnava 8. júna 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v piatkovom prípravnom zápase v Trnave nad Jordánskom presvedčivo 5:1, hoci po prvom polčase zaostávala po presnom zásahu Musu Al Tamariho

Na snímke sprava kapitán Patrik Hrošovský (Slovensko) a hráč Yassen Al-Bakhit (Jordánsko) v prípravnom zápase Slovensko – Jordánsko

O obrat domáceho tímu, ktorý priviedol na trávnik v pozícii kapitána Patrik Hrošovský, sa postarali debutanti Lukáš Haraslín s Martinom Chrienom. Na 3:1 zvýšil z jedenástky Ján Greguš, ktorý po Hrošovskom prevzal v druhom polčase pásku s “céčkom” a následne sa premiérovým gólom v najcennejšom drese blysli Samuel Mráz a Jaroslav Mihalík. Prvý medzištátny zápas za “áčko” absolvovali okrem Haraslína s Chrienom aj brankár Dominik Greif a útočník Róbert Boženík.

Reklama

Zverenci Pavla Hapala sa najbližšie predstavia v utorok 11. júna o 18.00 SELČ v súboji E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 na pôde Azerbajdžanu.

 

Reklama

Prípravný zápas:

Trnava

SLOVENSKO – Jordánsko 5:1 (0:1)

Góly: 50. Haraslín, 55. Chrien, 71. Greguš (z 11 m), 74. Mráz, 85. Mihalík – 39. Al Tamari. ŽK: Šatka (SR). Rozhodovali: Musial – Borkowski, Wójcik (všetci Poľ.), 3454 divákov

Slovensko: Kozáčik (46. Greif) – Šatka, Niňaj, Štetina, Mazáň – Chrien (73. Mráz), Hrošovský (46. Greguš), Bero (61. Bénes) – Stoch (46. Haraslín), Šafranko (46. Boženík), Mihalík

Reklama

Jordánsko: Sabbah – Shilbaya, Khattab, Mari, Al Ajalin (64. Haddad) – Bani Attiah, Murjan, Abdullarman (69. Samir) – Al Tamari (85. Hamdouni), Bakhit (78. Abu Zraiq) – Al Rawashdeh

 

Slováci nastúpili v avizovanom improvizovanom zložení, šancu dostali hráči zo širšieho kádra a tí ju v úvode chytili za “pačesy”. V 6. minúte sa po kolmici od Šatku dostal do príležitosti Chrien, ale v rozhodujúcom momente mu nevyšla kľučka na brankára. Domáci zvierali súpera, na Hrošovského strieľaný center z pravej strany však nedočiahol Šafranko a po ňom Niňaj. V 17. minúte mohli hostia nečakane udrieť, Al Tamariho strelu však nechtiac zblokoval telom jeho vlastný spoluhráč. V 26. minúte Stochov tečovaný priamy kop narobil problémy Sabbahovi, ktorý v protipohybe vytlačil loptu s námahou na roh. V 31. minúte Jordánci pohrozili šancou ich najlepšieho hráča Al Tamariho, ktorý sa dostal za chrbát slovenskej obrany a rútil sa na Kozáčika, lenže koncovku nezvládol. Slováci sa z tejto situácie nepoučili, o osem minút dopriali Al Tamarimu znova priveľa času i priestoru a ten poslal loptu po pravej ruke Kozáčika do siete – 0:1.

Slováci vstúpili do druhého polčasu so štyrmi zmenami a aktivitou na kopačkách. V tutovke sa hneď ocitol nový muž na ihrisku Boženík, ale nedal a po ňom sa nepresadil ani Bero. V 50. minúte sa však už slovenský tím po zlepšenom výkone dočkal vyrovnávajúceho gólu po tom, ako sa Haraslín prehnal šestnástkou a z uhla prestrelil brankára – 1:1. O päť minút sa po centri z ľavej strany najlepšie zorientoval pred malým vápnom Chrien a zblízka nemal problém “upratať” loptu do siete – 2:1. V 67. minúte Boženík vďaka svojej bojovnosti získal loptu v súboji s hosťujúcim obrancom, s jeho pokusom si však Sabbah poradil. V 70. minúte Haraslín po dravom prieniku z pravého krídla vybojoval jedenástku, ktorú chladnokrvne premenil Greguš – 3:1. Onedlho sa po krátkom pobyte na ihrisku presadil aj striedajúci Mráz – 4:1. Slováci v druhom polčase drvili súpera, ich zaslúžený triumf spečatil Mihalík.

 

Reklama

Reakcie po zápase (zdroj: RTVS):

Pavel Hapal, tréner SR: “Rozbiehali sme sa pomalšie, prvý polčas nebol optimálny. Chýbali nám pokoj vo finálnej fáze a organizácia hry. Druhý polčas sme však už zobrali do vlastných rúk. Mladí chlapci sa ukázali v dobrom svetle. Samozrejme, som spokojný s výsledkom, dúfam, že nás to naladí na dôležitý zápas. V Azerbajdžane to bude podobné, ale Azerbajdžan bude o jeden, dva kvalitatívne stupne vyššie.”

Lukáš Haraslín, autor gólu SR: “Pocity sú veľmi pozitívne. Nedá sa to ani opísať, bol to môj prvý zápas v najcennejšom drese. Tešia ma víťazstvo aj strelenie gólu.”

Samuel Mráz, autor gólu SR: “Nemohol som si priať lepší prvý dotyk s loptou. Som však najmä rád, že som sa dostal na ihrisko a mohol som takýmto spôsobom pomôcť chlapcom. Verím, že na to nadviažeme ďalším výkonom. Tréner bude mať čo robiť pri skladaní zostavy na Azerbajdžan.”

Patrik Hrošovský, kapitán SR v 1. polčase: “Bola to pre mňa pocta priviesť mužstvo na trávnik ako kapitán, bohužiaľ, prvý polčas sme pod mojou ‘taktovkou’ nezvládli. Strácali sme lopty a chýbal nám lepší pohyb. Výsledok 5:1 je však nakoniec dobrý a teraz je hlavne dôležité pripraviť sa na zápas v Azerbajdžane.”

Pavol Šafranko, útočník SR: “Prvý polčas sme nehrali dobre, súper nás potrestal gólom a mohol streliť aj ďalší. Tréner chalanom v šatni prehovoril do duše a tí po jeho motivačných slovách v druhom polčase zabrali, dali päť gólov a nakoniec je z toho pekné víťazstvo. Zatiaľ ešte nevieme, ktorú šesticu hráčov tréner nezoberie do Azerbajdžanu.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
18:40

Audit na poľskom ministerstve obrany za predchádzajúcej vlády odhalil množstvo previnení, vrátane krádeže hodnotných predmetov, uviedol námestník ministra obrany Cezary Tomczyk.

18:35

Kozmická loď Šen-čou-18 (Božská loď) s trojčlennou posádkou odštartovala k vesmírnej stanici Tchien-kung (Nebeský palác), uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali