Prezidentka: “Nenávisť, podnecovaná slovami politikov, si vyžiadala nevinné životy.” Na streľbu reagujú aj ďalší politici

Prezidentka: “Nenávisť, podnecovaná slovami politikov, si vyžiadala nevinné životy.” Na streľbu reagujú aj ďalší politici

Bratislava 13. októbra 2022 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Nenávisť k menšine, dlhodobo živená i hlúpymi a nezodpovednými výrokmi politikov, stála nevinné ľudské životy. V statuse na sociálnej sieti to v reakcii na stredajšiu (12. 10.) tragédiu v Bratislave napísala prezidentka SR Zuzana Čaputová

prezidetnka Čaputová
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová

“Tri roky hovorím, že aj slová sú zbraň. Že my politici sme zodpovední za každé jedno slovo, ktoré vyslovíme. Napriek tomu tu mnohí bezohľadne zapĺňajú priestor nenávisťou. Hnevá ma, že ani niektorí prokurátori a sudcovia verbálnym trestným činom neprikladajú dôležitosť a nepovažujú ich za nebezpečné,” upozornila. Verejne činné osoby vyzvala, aby svojimi výrokmi nepodnecovali neznášanlivosť, justičné orgány, aby začali konať.

Reklama

“Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým a silu ľuďom z LGBTI komunity, ktorí sa týmto útokom cítia ohrození,” uviedla prezidentka.

Čaputová si pamiatku obetí streľby uctila na mieste tragédie na Zámockej ulici v Bratislave vo štvrtok podvečer, kde položila kyticu a zapálila sviečku. Stretla sa tiež so zástupcami LGBTI komunity. “Trestné činy z nenávisti nie sú útokom iba na nejakú komunitu, menšinu. Trestné činy z nenávisti smerujú k nám všetkým, pretože smerujú na základné hodnoty našej spoločnosti, voči ľudskosti,” vyhlásila.

Reklama

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla mŕtveho.

 

Mikulec odsúdil brutálny čin, prejavy extrémizmu považuje za neakceptovateľné

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) odsúdil konanie páchateľa, ktorý v stredu (12. 10.) večer v Bratislave zastrelil dvoch ľudí a ďalšiu osobu postrelil. Verí, že motívy a pozadie činu budú vyšetrené. Rodine a pozostalým obetí vyjadril úprimnú sústrasť

“Odsudzujem tento brutálny čin, o to viac, že sa stal na mieste, kde sa stretávala a hľadala bezpečie LGBTI menšina. Prejavy extrémizmu a nenávisti voči tejto a akejkoľvek inej menšine sú neakceptovateľné a v našej spoločnosti nemajú miesto,” uviedol na sociálnej sieti. Ako dodal, vďaka enormnému úsiliu polície ďalší útok strelca už nehrozí.

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla mŕtveho.

Reklama

 

Premiér odsúdil útok v Bratislave, extrémizmus považuje za neprípustný

Premiér Eduard Heger (OĽANO) hrubo odsúdil stredajší (12. 10.) útok v centre Bratislavy, pri ktorom zomreli dvaja ľudia. Ako zdôraznil, žiadna forma extrémizmu nie je prípustná.

“Ak hovorím, že Slovensko je slobodná a demokratická krajina, tak to myslím vážne. Je neprípustné, aby sa ktokoľvek pre svoj spôsob života mal báť o svoj život,” uviedol na sociálnej sieti. Blízkym obetí vyjadril úprimnú sústrasť.

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla mŕtveho.

 

Reklama
Sústrasť pozostalým vyjadril aj predseda NR SR Boris Kollár

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) odsúdil dvojnásobnú vraždu mladých ľudí, ku ktorej došlo v stredu (12. 10.) večer v centre Bratislavy. “Je neprijateľné, aby sa takto nenávistne správala spoločnosť či jedinci voči komukoľvek,” uviedol na sociálnej sieti. Pozostalým a trúchliacim rodinám vyslovil úprimnú sústrasť.

 

Reagoval aj Igor Matovič. Na chrbte týchto obetí sa napriek snahe už nikam nevyšplhá

“Včera večer nenávisť viedla k smrti dvoch nevinných ľudí,” píše Matovič. A je mi to veľmi ľúto. Boli len iní a človeku, čo podľahol móde nenávidieť to stačilo, aby sa rozhodol zo svojho piedestálu morálnej nadradenosti im život zobrať. RIP
Strata moci mocných, neúspešné voľby neúspešných, voľné ruky OČTK, Covid, inflácia, vojna, energie, utečenci … sa stali od volieb zámienkami na burcovanie priam živočíšnej nenávisti. Objektami nenávisti sa stali lekári, hygienici, vládni politici, vedci, policajti, Ukrajinci, vyšetrovatelia, prokurátori. Dva a pol roka neúnavného burcovania nenávisti a huckania más proti ľuďom, ktorí majú zodpovednosť Slovensko cez krízy previesť, už prinieslo ovocie. Celospoločenský pocit frustrácie, ťažoby, rezignácie. A to bol cieľ. Ako spoločnosť sme zvlčeli … ideálny stav na návrat Absolútneho Zla k moci.
Dosiahli sme dokonalosť. Stav, kedy burcujúca dennodenná nenávisť v médiách, v opozícii, na tribúnach, na ulici či v práci sa stala normou. Kto nevie nenávidieť, nie je in. Zrazu je normál spraviť z vládneho politika hromozvod frustrácií každého, kto sa cíti viac. Kto prehral voľby. Kto ich nevyhral. Kto sa bojí basy. Kto by Covid riešil lepšie. Kto by bol lepším ministrom. Kto by všetky krízy zvládol ľavou zadnou. Zrazu je normál nenávidieť teplého, lebo je teplý. Zrazu je normál nenávidieť kresťana, lebo je kresťan. Zrazu je normál nenávidieť. Bezhraničný pocit morálnej nadradenosti a móda nenávidieť oberá naše spoločenstvo o cit a robí z nás len chladnokrvné stroje schopné zabíjať. Zastavme to, prosím!”

 

Politici SaS reagujú na streľbu, vyzývajú na citlivosť voči všetkým rozdielom

Richard Sulík (SaS) si svoj priestor na profilovú fotografiu na sociálnej sieti vyplnil čiernou vlajkou, Vladimíra Marcinková (SaS) vo svojej reakcii so streľbou spája snahu o zákaz dúhových vlajok na štátnych budovách i výpady Matoviča proti novinárom: “Každé slovo má váhu. Nezľahčujme šírenie nenávisti vo verejnom priestore voči vybraným skupinám. Je to veľmi nebezpečné. Za každých okolností musíme v sebe nájsť citlivosť voči všetkým rozdielom medzi nami- aj liberáli voči konzervatívcom, aj opačne, aj veriaci voči neveriacim, jedno náboženstvo voči druhému, k slabším, k iným národnostiam, k sexuálnym menšinám, ľuďom pri moci aj tým, ktorí mocných strážia, kritizujú. Všetko sa musí diať na pomedzí jasných hraníc. Bojím sa, že sme dospeli do štádia, kedy tie hranice miznú.” Aj J. Cigániková (SaS) svoju profilovú fotografiu nahradila čiernou a napísala: “V Bratislave zabíjal mladý človek indoktrinovaný nenávisťou voči menšine. Cielene si vybral podnik, kde sa menšina stretáva, počkal pred vchodom a potom so zbraňou v ruke chladnokrvne zabíjal. Zabíjal nevinných a riadnych občanov Slovenskej republiky, ktorí ale patria k ním nenávidenej menšine. Vážení páni Taraba a Gyimesi, DNES je ten deň, kedy by si mali VŠETKY štátne inštitúcie vyvesiť dúhovú vlajku.”

 

Tepláreň

Samotný podnik zareagoval tiež začiernením fotografie a krátkym, ale veľmi emotívnym: “Tá bolesť je neznesiteľná”

 

Ďalšie reakcie politikov

Michal Šimečka (PS) si tiež nahradil fotografiu čiernym poľom, do ktorého umiestnil dúhovú stužku: “Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám, blízkym, priateľom a celej LGBTI komunite, ktorá v podniku Tepláreň našla prijatie a ktorá sa teraz bude kvôli tomuto strašnému činu ešte cítiť menej bezpečne. Tragicky vyhasnuté dva mladé životy už nik nevráti. Ak sa potvrdia medializované informácie, že išlo o zločin z nenávisti voči LGBTI komunite, bude to potvrdenie hrozného trendu. Vidíme ho v politike, aj v celej spoločnosti, a je našou povinnosťou spraviť všetko preto, aby sa zastavil. Všetci ľudia na Slovensku si zaslúžia prijatie a úplné bezpečie, bez ohľadu na to, aká je ich identita, koho ľúbia a s kým chcú žiť. Podobný čin sa už nikdy nesmie zopakovať.”

Martin Hojsík, europoslanec (PS) vyjadril úprimnú sústrasť blízkym, priateľom a celej LGBTI komunite, ktorá sa dnes zobudila do iného Slovenska. “Išlo o zločin z nenávisti, všetci sa budeme cítiť menej bezpečne. Pretože každý sme iný, každý sa niečím líšime a nikto nemôže vedieť, komu to bude vadiť. Streľba bola podľa všetkých infomácii motivovaná nenávisťou voči LGBTI ľudom, a to je jasným potvrdením, že na Slovensku máme veľký problém, pred ktorým si mnohí tak radi zakrývajú oči. Sme uprostred umelo vytvorených kultúrnych vojen. Pomaly nie je mesiaca, kedy sa v parlamente nebojuje proti dúhovým vlajkám a ďalším vážnym problémom. Polarizácia vyeskalovala a dva životy vyhasli. Tento trend musíme zastaviť. Všetci si zaslúžia prijatie, bezpečie a porozumenie. To nás musí spájať“, napísal Hojsík.

Reklama

Tomáš Taraba (Život NS) si prihrial svoju novelu: “Strieľať do ľudí, bez ohľadu na to akú majú sexuálnu orientáciu, je rovnaký trestný čin.
Slovensko v trestnom zákone od roku 2005 ako asi jediná demokratická krajina na svete, chráni trestnými sadzbami majetok ľudí oveľa viac ako chráni trestnými sadzbami život a zdravie ľudí. Práve preto je potrebné zmeniť v slovenskom trestnom zákone túto anomáliu. Život a zdravie si zasluhujú najvyššiu ochranu v štáte a zasluhuje si ju každý občan bez rozdielu. Definovanie toho, čo sú a nie sú štátne symboly určite za žiadnu formu nenávisti nepovažujem.”

 

Nicholsonovej je už všetko jasné

Lucia Ďuriš Nicholsonová si kladie otázku: Kto je zodpovedný za vraždu na Zámockej? A hneď si aj odpovedá: 1. Ten 19-ročný pomätenec. 2. Jeho otec, ten ultrapravicový nohsled Harabina. 3. Twitter, ktorý nechal 19-ročného lunatica zdieľať rasistické a nenávistné reči proti LGBT, židom a iným menšinám. 4. Tí, ktori sú platení za to, aby odhaľovali a postihovali nenávistné a rasistické prejavy, ale majú to úplne na háku s čím mám dlhoročné skúsenosti. 5. Politici. Tí ultrakonzervatívni inkvizítori nielen z opozície, ale aj z vládnej koalície, ktorí tu celé roky poľujú na homosexuálov a prstom ukazujú na liberálov ako na najväčších nepriateľov štátu.

Títo nech tiež nesú zodpovednosť: Štefan Kuffa: “Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) kedysi homosexualitu zaradila medzi duševné choroby. Nechať chorých ľudí behať po uliciach a nechať ich bez pomoci je veľmi vážna chyba.”

Richard Vašečka: “Na nažívanie muža s mužom a ženy so ženou hrdí byť nemôžu. To nie je ‚pride‘ (hrdosť, pýcha), ale ‚shame‘ (hanba).” Záborská: “Musíme sa postaviť nepriateľom, ktorí ohrozujú samotnú podstatu toho, čo znamená byť človekom… zastavíme adopcie detí homosexuálnymi pármi a prijatie registrovaných partnerstiev.”

Reklama

Matovič: “Oveľa lepšie bude dieťaťu, ak bude v detskom domove, ako sa má pozerať na prerobenú mamu a otca. Bude úplne mešuge…”

Boris Kollár: “Rodina je otec, mama a deti. Maximálne mama, mama, mama, mama, mama, mama, mama a moje deti! Dvaja teploši a dieťa? Zvrátené!“ … a “Oni patria do ústavu a nie na ulicu! Vždy to boli úchyláci a nemali tú diagnózu nikdy vylúčiť.”

Fico a Kaliňák a ďalší vytvorili spoločnosť, v ktorej bolo možné zavraždiť investigatívneho novinára Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Spomínaní politici vytvorili zo Slovenska krajinu, kde 19-ročný mladík z nenávisti zavraždil dvoch mladých chlapcov z Teplárne”, uzatvára nekompromisne Nicholsonová.

 

Alojz Hlina tiež neváhal použiť konkrétne mená:

“Žijeme v krajine, v ktorej minister a bývalý premiér ide postupne dávať dole novinárov, tak sa nečudujme. Hovorí sa: keď dôjdeš do cieľa, rozlúč sa so sprievodcom. V krajine plnej “šľachetných ľudí” ako je Slovensko, existuje aj vylepšená verzia: Nieže rozlúč sa so sprievodcom, ktorý ťa dostal do cieľa, ale zhoď ho zo skaly, veď čo keby si s ním mal spoločnú fotografiu, z ktorej je zrejmé, že on ťa tam doviedol a ty by si ho potom musel z tej fotografie mazať.
Šľachetný, čestný Matovič, povedal: “…postupne ich budem dávať dole” (rozumej novinárov). Koľko sa naobiehal okolo rodičov dvoch zavraždených mladých ľudí, koľko sa nazneužíval pani Kušnírovej? Ako dlho mal veľkú profilovú fotku zavraždeného novinára J. Kuciaka s priateľkou M. Kušnírovou na svojej profilovke? Pobehoval, zneužíval, parazitoval, nechal sa na ich tragédii doviesť do cieľa (voľby 2020), aby si ich teraz “uctil”.
Ako môže v nejakej civilizovanej krajine bývalý premiér, aktuálny minister povedať, že bude novinárov dávať postupne dole? To kam sme sa dopracovali?
Poviem vám kam: V krajine, v ktorej najsilnejší vládny politik ide dávať dole novinárov. V krajine, v ktorej tajný člen bratstva s Matovičom a s Kollárom, “tvrdý kresťan” Taraba ľuďom z LGBT komunity hovorí “citlivo” b*zeranti. V krajine, kde strážcom konzervatívnych hodnôt a predsedom parlamentu je B. Kollár. Tak v takej krajine bolo len otázkou času, kedy sa nájde niekto, kto to zoberie do vlastných rúk a bude dávať niekoho “dole”.
Veď inšpiráciu, “povolenie” má z najvyšších miest.”

Reklama

 

Edual Chmelár však pred tým varuje:

“Necítim žiadnu ľútosť, nie je to smiešne? napísal na sociálnu sieť sotva 18-ročný chlapec, stredoškolák, študent školy pre mimoriadne nadané deti – a vrah dvoch mladých ľudí, ktorí chceli včera stráviť príjemný večer na Zámockej ulici v Bratislave… Nie, nie je to ani trochu smiešne. Je to desivé, strašné, zdrvujúce, keď dospievajúci mladík takto rozmýšľa. Kde hľadať príčinu? Prezidentka ihneď obvinila politikov iného zmýšľania ako je ona a pod profilom otca nebohého útočníka sa objavila záplava nenávistných komentárov… Nič sme nepochopili. Voláme po odstránení nenávisti a naďalej zúrivo útočíme na svojich oponentov v bohorovnom presvedčení, že my sme to dobro a oni sú to zlo. Tolerancia a rešpekt sú nám cudzie – aj v radoch tých, ktorí ich hlásajú. Adolescentný “slovenský Breivik” plánoval svoj strašný zločin dva roky (teda od svojich 16-ich!!), neinšpiroval sa výrokmi slovenských politikov, ale rasovo motivovanými vraždami v USA, Nórsku a na Novom Zélande, mal neonacistické zmýšľanie, a tesne pred smrťou napísal 65-stranový manifest proti židom a homosexuálom. Neunáhlime sa v obviňovaní iných. Ako spoločnosť sme zlyhali všetci. Prestali sme viesť dialóg, vulgárne sa osočujeme, vedieme nenávistné kultúrne vojny, pričom každý tábor si myslí, že oni sú tí lepší a majú právo zničiť tých druhých. Takto nie, priatelia. TAKTO NIE!!! Všetci tvoríme jedno spoločenstvo, všetci sme Slovensko a pod našou národnou zástavou je miesto pre všetkých. Vyjadrujem hlboký rešpekt k LGBT komunite a úprimnú sústrasť pozostalým a všetkým tým, ktorých sa tento bezprecedentný zločin dotkol. Násilie akéhokoľvek druhu nesmie mať v slovenskej spoločnosti žiadne miesto. Nech nás táto strašná udalosť zjednotí v láske, porozumení a svornosti.”

 

Poslanec Erik Ňarjaš: Prosím, negenerujme navzájom ešte väčšiu nenávisť!

Poslanec NR SR Erik Ňarjaš (OĽANO): “Úprimnú sústrasť rodinám zavraždených pri včerajšom incidente! Som znechutený, že niektorí liberálni politici či niektorí novinári takúto smutnú udalosť využívajú na politický boj! Nikto nie je na vine, ani konzervatívci ani liberáli ani Fico ani Matovič, na vine je páchateľ, ktorý riešil svoj komplex streľbou! Prosím, negenerujme navzájom ešte väčšiu nenávisť! Ja nemám problém ani s jednou skupinou, mám veľa kamarátov, ktorí sú homosexuáli a aj veľa ktorí sú konzervatívci, no a čo?! Všetci sme si rovní a nikto z nás nemá právo súdiť.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

Včera 20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

Včera 20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

Včera 20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

Včera 20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Včera 19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Včera 19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

Včera 19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

Včera 19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

Včera 19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

Včera 19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
Včera 18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Včera 18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali