Prejav lásky z donútenia je znásilnenie
protest vo Viedni
icon

Prejav lásky z donútenia je znásilnenie

21. novembra 2021iconiconicon

Bratislava 21. novembra 2021 (HSP/Foto:HSP)

V sobotu sa potvrdilo, že pandemická kríza je celosvetový jav, organizovaný farma firmami, vlastne ich vlastníkmi. Liečia nás vakcínami, ktoré vyrábajú firmy tých, pre ktorých je Zem preľudnená. A ľudia sa búria.

 

Zvuk: atmosféra vo Viedni

Reklama

 

Do centra Viedne blízko sídla rakúskeho prezidenta prišli desaťtisíce ľudí na protest proti prísnym pandemickým opatreniam. Niesli pútače odsudzujúce „covidovú diktatúru“ a „rozdeľovanie spoločnosti“ na zaočkovaných a nezaočkovaných. Protestovali proti tomu, že od pondelka nebude môcť takmer 9 miliónov Rakúšanov, zaočkovaných aj nezaočkovaných, opustiť svoje bydlisko. Povolená bude len cesta do práce, obchodu s nevyhnutným tovarom a za pohybom. Obmedzenia budú trvať 20 dní s tým, že po desiatich dňoch sa situácia zhodnotí. Polícia zatkla desať osôb. Pritom časť rakúskych ozbrojených síl, organizovaných vo Zväze ozbrojených síl, oznámil, že sa pripoja k protestu vo Viedni. Zástupcovia rakúskych mužov zákona a armády odmietajú kontrolovať covid-pasy a nesúhlasia ani s lockdownom pre neočkovaných.

Reklama

Tisíce protestujúcich pochodovali aj v chorvátskom Záhrebe a v Holandsku, pri protestoch v Rotterdame sa strieľalo, boli zranení, horeli autá. Nepokoje boli aj v dánskej metropole Kodaň. Proti povinnému očkovaniu protestovali tisíce ľudí v niekoľkých mestách Austrálie, ktorá má jednu z najvyšších zaočkovanosti na svete. Žiadali skončiť segregáciu, ale aj uväznenie premiéra. Informovali o tom tlačové agentúry AFP a Reuters.

U našich západných susedov po tom, čo 10. októbra odstúpil z funkcie kancelár Sebastian Kurz – oficiálnym dôvodom bolo jeho označenie za podozrivého v prípade vyšetrovania korupcie, začali sa udalosti dramatizovať. Rakúsky portál „Wochenblick.at“ priniesol správu, že pred dvoma dňami rokoval vo Viedni s novým rakúskym kancelárom Schallenbergom Sorosov syn Alex, ktorý zastupuje záujmy známej Nadácie otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Portál potvrdil srdečný charakter rokovaní, ktoré predchádzali rozhodnutiu Viedne o budúcom povinnom očkovaní Rakúšanov. „Wochenblick.at“ v tejto súvislosti pripomenul, že Alexov otec, George Soros je nežiaducou osobou v Izraeli, kde ho Benjamin Netanjahu označil za nebezpečného človeka z dôvodu jeho destabilizujúceho vplyvu na národnú bezpečnosť. Zákaz pôsobenia v Izraeli sa vzťahuje aj na mimovládne organizácie, ktoré podliehajú Sorosovi.

Povinné očkovanie sa v Rakúsku rozbehne ako v prvom štáte na svete od 1. februára 2022. Vynucovanie tejto povinnosti má byť dosiahnuté pomocou vysokých pokút, prípadne odňatím osobnej slobody tým, ktorí sa povinnému očkovaniu dobrovoľne nepodvolia.

Po tom, čo sa v Maďarsku skúšalo zdanenie výberu peňazí v hotovosti od roku 2013, na Slovensku sa ako v prvom štáte celoplošne testovalo vlani na konci roka. Experimentálne overovanie testov na nič netušiacich ľuďoch, ako informoval vedecký časopis med Rxiv, bolo súčasťou medzinárodnej výskumnej úlohy financovanej zo zdrojov Wellcome Trust, za ktorým stojí americký „odborník“ Faucia nadácia Bill & Melinda Gates Foundation, blízka Sorosovcom. Zdá sa, aj udalosti týchto sní v Rakúsku naznačujú, že stredná Európa je niečo ako laboratórium sveta.

Rakúsko môže byť, a možno aj bude naším vzorom. Práve v sobotu sa tým vyhrážal v Sobotných dialógoch Rádia Slovensko Eduard Heger, z ktorého sa pomaly vykľúva nenápadný diktátor.

Reklama

 

Zvuk: Heger 1

 

Naozaj je primárnym problémom Slovenska veľké množstvo nezaočkovaných? Chce navrhnúť povinné očkovanie pre seniorov, diskutuje sa o tom, a druhý týždeň už čaká len na vyjadrenie právnikov, či to bude v súlade s ústavou.

 

Reklama

Zvuk: Heger 2

 

Bola by to podľa neho ideálna cesta v boji s pandémiou koronavírusu, povinné očkovanie vybraných vekových skupín. Takmer si zgustol, keď znižoval vekovú hranicu pre povinné očkovanie: začal skupinou 65+, potom aj 60+, prípadne aj 50+. „Ak by to bolo možné, toto bude jednoznačne môj návrh,“ zdôraznil Heger, a dvihol ukazovák: „V prípade, že nebude možné pre ústavné prekážky povinne očkovať vybrané skupiny, je možné situáciu riešiť len povinným očkovaním celého obyvateľstva. Toto už bolo diskutované niekoľkokrát, len na to nebola zatiaľ politická odvaha. Ale ja si myslím, že po vzore Rakúska aj iných krajín budeme vidieť, aj na príklade úmrtí, že inej cesty niet,“ vyhrážal sa. Všetko podľa neho závisí od vývoja najbližších dní.

S povinným očkovaním nesúhlasí ani bývalý minister zdravotníctva za OĽANO Krajči, ani minister Milan Krajniak zo Sme rodina. Bol by dokonca ochotný zasadnúť k okrúhlemu stolu, ak by prezidentka zvolala a zmeniť ústavu tak, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie a umožniť predčasné voľby.

Iniciovaním povinného očkovania proti covidu podľa strany Hlas zapaľuje Heger v slovenskej spoločnosti rozbušku, ktorá môže mať nedozierne následky. Hlas opakuje, že povinné očkovanie zásadne odmieta. „Sériu fatálnych zlyhaní, ktoré zapríčinili už tisíce zbytočných úmrtí, ide neschopná slovenská vláda doplniť o ďalšie. Po zbytočnom plošnom testovaní, fraške s vakcínou Sputnik a nezvládnutej očkovacej kampani otvára Eduard Hegerpandorinu skrinku presadzovaním povinného očkovania,“ odkazuje líder Hlasu-sociálna demokracia Peter Pellegrini. „Ak vláda za trištvrte roka nedokázala viac ako polovicu slovenských občanov presvedčiť o prínosoch očkovania, nemôže ich teraz hnať do očkovacích centier hrozbami a vyhrážkami,“ uzavrel Pellegrini.

Opozičný Smer-slovenská sociálna demokracia urobí všetko preto, aby povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19 nikdy neprešlo. Predseda strany Robert Fico to uviedol vo videu na sociálnej sieti.

V Sobotných dialógoch SRO vyzval Heger opozíciu, aby viedla boj proti pandémii a za záchranu životov, obeťami sú totiž podľa neho primárne voliči súčasnej opozície.

 

Zvuk: Heger 3

 

Reklama

Odkázal teda opozícii, že by mala prestať robiť z pandémie politiku. Nuž, ale Hegerov minister Lengvarský6. októbra pre Pravdu na rovinu priznal, že očkovanie občanov na Slovensku, a v podstate nie len tu, je politickou otázkou. Nejde teda o otázku zdravotnej starostlivosti a ochrany zdravia, ale plošné očkovanie obyvateľstva je otázkou politickou.

Tu sú jeho slová:

 

Zvuk: Lengvarský 1

 

Reklama

A z úst Lengvarského to nebolo všetko. Priznal tiež, že o tom, kedy sa bude očkovať, kto a ktorá skupina obyvateľstva, a kedy k tomu dôjde, rozhoduje Pfizer.

 

Zvuk: Lengvarský 2

 

Nerozhodujú teda slovenskí odborníci, imunológovia, ako by sme očakávali. Rozhodujú o tom jednoducho farma firmy. Tie pošlú inštrukcie a odporúčania. Už viete, prečo poslancom europarlamentu ukázala von der Leyenová iba začiernenú zmluvu medzi EÚ a Pfizerom? Zrejme išlo práve o inštrukcie a odporúčania, ktoré Európa ako jeden chlap plní a bude plniť.

Reklama

Aj v týchto strašidelných dňoch treba sa občas usmiať a veriť v silu ľudského dobra. Tak sa na záver zasmejme.

Chlapček hovorí dievčatku: „Pápež povedal, že dať sa zaočkovať je prejavom lásky k blížnemu.“ A dievčatko na to: „Môže byť. Ale prejav lásky k blížnemu z donútenia sa nazýva znásilnenie“.

Dagmar Vanečková

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali