NHL: Marinčin aj Hossa asistovali pri víťazných góloch – sumáre (2)

NHL: Marinčin aj Hossa asistovali pri víťazných góloch – sumáre (2)

New York 4. februára (TASR) – Zámorská hokejová NHL mala v noci na utorok na programe sedem zápasov, v ktorých sa do štatistík zapísali obranca Edmontonu Martin Marinčin a útočník Chicaga Marián Hossa. Obaja zaznamenali asistencie pri víťazných góloch svojich tímov.

V súboji najslabšieho tímu Západnej konferencie S najslabším tímom Východnej konferencie vyhral Edmonton na ľade Buffala 3:2. Sabres na bránku hostí vyslali 44 striel, ale ruský brankár Iľja Bryzgaľov zaznamenal 42 zákrokov a podržal svoj tím. "Iľja dnes chytal veľmi dobre. Mal viacero dôležitých zákrokov a podržal nás najmä v závere," povedal tréner Edmontonu Dallas Eakins. Víťazný gól strelil v 57. sekunde tretej tretiny v oslabení Matt Hendricks. Asistenciu si pri tomto góle pripísal aj slovenský obranca Martin Marinčin a získal svoj druhý bod v kariére. Vysoký slovenský zadák vyhadzoval v oslabení puk po mantineli, ten sa od čiarového rozhodcu dostal na hokejku Boyda Gordona a po jeho prihrávke prekonal Hendricks Jhonasa Enrotha a tešil sa zo štvrtého gólu v sezóne. Marinčin odohral 20:14 minúty, okrem asistencie mal aj plusový bod a raz vystrelil.

Chicago vyhralo v stretnutí dvoch posledných víťazov Stanleyho pohára v Los Angeles 5:3. Asistenciu pri víťaznom góle obrancu Nicka Leddyho zaznamenal v 48. minúte slovenský útočník Marián Hossa, keď počas tlaku Blackhawks prihral Leddymu medzi kruhy a ten strelou bez prípravy zvýšil na 4:2 pre Chicago. Hossa zaznamenal svoju 25. asistenciu v sezóne. Na ľade strávil slovenský útočník 17 minút a tri sekundy, zaznamenal plusový bod, dve strely a dve minúty strávil na trestnej lavici. Ďalší slovenský útočník Chicaga Michal Handzuš šancu nedostal a bol len zdravý náhradník. Prvou hviezdou zápasu sa stal útočník "jastrabov" Patrick Kane, ktorý strelil dva góly a na jeden asistoval. Len pár hodín pred zápasom sa dozvedel smutnú správu, že mu zomrel jeho starý otec Donald Kane. "Bol to pre mňa veľmi náročný deň. Stratil som skvelého človeka a priateľa, mali sme veľmi dobrý vzťah od malička," so slzami v očiach hovoril po zápase Kane. Blackhawks vyhrali len druhý z posledných siedmich duelov

Detroit zdolal Vancouver 2:0, keď oba góly strelil Justin Abdelkader. Ten otvoril skóre v úvode druhej časti a poistil ho zásahom do prázdnej bránky. "Hrali sme tretí zápas za posledné štyri dni a bolo to fyzicky náročné. Snažili sme sa hlavne dobre brániť a šetriť energiu. Obaja brankári dnes odviedli výbornú prácu," povedal jediný strelec zápasu. Čisté konto vychytali dvaja brankári, prvú tretinu odchytal Jonas Gustavsson, ale pre nevoľnosť ho po pauze vystriedal Jimmy Howard a nepustil za chrbát ani jednu zo 16 striel Canucks, ktorým nepomohli ani návraty kouča Johna Tortorellu po treste na lavičku a kapitána Henrika Sedina do zostavy. Howard v druhej tretine za stavu 1:0 zneškodnil trestné strieľanie Davida Bootha. Bol to prvý kombinovaný "shutout" Detroitu od roku 27. októbra 2001, kedy Manny Legace a Dominik Hašek vychytali víťazstvo 1:0 nad Nashvillom. Slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo nebodovali, ale tradične hýrili aktivivou a mali viacero pekných akcií. Tatar odohral 15:39 min a okrem dvoch striel si pripísal aj dve trestné minúty. Jurčo počas necelých 16 minút raz vystrelil na bránku súpera a tiež si odsedel dvojminútový trest. Vancouver prehral štvrtý zápas po sebe.

Reklama

Philadelphia strelila v tretej tretine štyri góly a vyhrala v San Jose 5:2. Sharks viedli po dvoch tretinách 2:1, ale Matt Read, Michael Raffl a Claude Giroux v úvodných štyroch minútach tretej časti otočili skóre na 4:2 a vyhnali brankára Anttiho Niemiho z bránky. Philadelphia zdolala San Jose prvýkrát od 12. decembra 2000 po 13-tich zápasoch a na ľade "žralokov" sa z víťazstva tešila naposledy 5. novembra 1999. V zostave Flyers nechýbal obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 19:21 minúty a nebodoval. Flyers z troch zápasov na "tripe" v Kalifornii vyhrali dva. "Vezieme si veľké víťazstvá z Los Angeles a zo San Jose a naše sebavedomie po takýchto zápasoch stúpa," povedal Claude Giroux. "Jeden môj bývalý spoluhráč v Los Angeles hovoril, že Anaheim, San Jose a Los Angeles sú ako Bermudský trojuholník. My sme sa tu ale nestratili," povedal útočník Philadelphia Wayne Simmonds.

V Pittsburghu rozhodol o víťazstve 2:1 nad Ottawou v predĺžení útočník James Neal. Brankár Marc-Andre Fleury vychytal 30. víťazstvo v sezóne a v tejto štatistike je na čele NHL. Štvrté víťazstvo po sebe zaznamenali hokejisti Colorada, keď na ľade New Jersey vyrovnal v 59. minúte pri hre bez brankára PA Parenteau na 1:1 a v predĺžení rozhodol 21. gólom v sezóne najlepší strelec Avalanche Ryan O’Reilly. Columbus začal trojzápasový kalifornský trip víťazstvom na ľade lídra NHL Anaheimu 4:2. Dva góly v tretej tretine strelil Nick Foligno a brankár Sergej Bobrovskij zaznamenal 34 zákrokov. Blue Jackets, stále bez Mariána Gáboríka, vyhrali tretí duel po sebe.

Reklama

sumáre:

BUFFALO – EDMONTON 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Góly: 9. Ott (Myers, Hodgson), 20. Stafford (Girgensons, Weber) – 1. Petry (Yakupov, Perron), 37. J.Schultz (Perron, Ference), 41. Hendricks (Gordon, Marinčin). Bryzgaľov – Enroth, strely na bránku: 44:28.

Reklama

PITTSBURGH – OTTAWA 2:1 pp (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)

Góly: 17. Gibbons (Maatta, Jokinen), 62. Neal (Bortuzzo, Malkin) – 15. Da Costa (Conacher, Condra). Brankári: Fleury – Anderson. NEW JERSEY – COLORADO 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1) Góly: 19. Carter (Bernier, Gionta) – 59. Parenteau (Barrie, Landeskog), 61. O’Reilly (Duchene, MacKinnon). Brankári: Schneider – Giguere, strely na bránku: 28:25.

DETROIT – VANCOUVER 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 22. Abdelkader (Zetterberg, Nyquist), 60. Abdelkader (Krönwall). Brankári: Gustavsson (21. Howard) – Lack, strely na bránku: 30:24.

Reklama

ANAHEIM – COLUMBUS 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Góly: 46. Perreault (Maroon, Selänne), 57. Getzlaf (Lindholm, Penner) – 12. Johansen (Horton, Jenner), 37. Umberger (Wisniewski, Letestu), 49. Foligno (Umberger, Anisimov), 54. Foligno (Atkinson, Ťutin). Brankári: Andersen – Bobrovskij, strely na bránku: 36:33.

LOS ANGELES – CHICAGO 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)

Góly: 10. Doughty (Vojnov, Kopitar), 27. Kopitar (Carter, Toffoli), 52. Toffoli (Carter, Kopitar) – 2. Kane (Toews, Sharp), 9. Bickell (Kane, Shaw), 34. Kruger (Leddy, Smith), 48. Leddy (HOSSA, Versteeg), 52. Kane (Sharp, Toews). Brankári: Quick – Crawford, strely na bránku: 34:30.

SAN JOSE – PHILADELPHIA (2:1, 0:0, 0:4)

Góly: 8. Nieto (Wingels, Irwin), 13. Nieto (Burns, Thornton) – 5. Streit (Giroux, Hartnell), 42. Read (Downie, Couturier), 43. Raffl (Gustafsson, Hall), 44. Giroux, 58. Voráček (Giroux, Hartnell). Brankári: Niemi (44. Stalock) – Mason, strely na bránku: 22:28.

Reklama

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 17:03 0 1 1 1 2 2

Martin Marinčin (Edmonton) 20:14 0 1 1 1 1 0

Tomáš Tatar (Detroit) 15:39 0 0 0 0 2 2

Tomáš Jurčo (Detroit) 15:53 0 0 0 0 1 2

Reklama

Andrej Meszároš (Philadelphia) 19:21 0 0 0 0 0 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:38

Najdrahšie obedy majú v Trnavskom kraji, kde sa priemerná suma jedného obeda v prvom štvrťroku tohto roka vyšplhala až na 9,60 eura. Najlacnejšie obedy mali naopak v Trenčianskom kraji, kde zákazníci zaplatili v priemere 7,69 eura. V utorok o tom informoval poskytovateľ stravných lístkov a stravovacích kariet, spoločnosť Edenred.

13:38

Napredovanie výstavby diaľničného úseku Ivachnová – Hubová označil v utorok ružomberský primátor Ľubomír Kubáň za dobrú správu. Pripomenul však, že prioritou je aj dopravné prepojenie diaľnice a rýchlostnej cesty R1. Trvalé dopravné zaťaženie totiž podľa Kubáňa trápi Ružomberok každý deň.

13:37

Spomalenie inflácie v eurozóne otvorilo Európskej centrálnej banke (ECB) dvere, aby začala toto leto znižovať úrokové sadzby. Uviedol to v utorok člen Rady guvernérov ECB a guvernér fínskej centrálnej banky Olli Rehn. Zároveň však upozornil, že nepriaznivá geopolitická situácia môže takéto plány zmariť.

13:36

Prebytok zahraničnoobchodnej bilancie eurozóny aj celej Európskej únie (EÚ) vo februári 2024 vzrástol, keďže export sa zvýšil a import klesol.

13:36

Čína a Nemecko majú obrovský potenciál pre obojstranne výhodnú spoluprácu. Povedal to v utorok čínsky prezident Si Ťin-pching nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi, ktorý je na návšteve v ázijskej krajine.

13:35

Hodnota bodu úrazových dávok sa zvýšila o 9,6 % na 28,60 eura. Oproti minulému roku ide o nárast o 2,52 eura. Informovala o tom v utorok Sociálna poisťovňa (SP).

13:34

Európske banky vyzývajú Európsku úniu (EÚ), aby ich označila za kriticky dôležitý “strategický” sektor. Upozornili pritom, že v stávke je ich konkurencieschopnosť a budúcnosť bloku.

13:34

Finančná správa (FS) prvý aprílový týždeň po celom Slovensku zrealizovala akciu LOTUS, zameranú na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autičkárov. V rámci nej bolo zaistených deväť áut, dom, chata, ako aj finančné prostriedky na bankových účtoch v objeme viac ako 260.000 eur. Celková výška rizikovej dane presahuje 4 milióny eur.

13:33

Britská vláda v utorok oznámila, že prijme návrh zákona, ktorý bude kriminalizovať vytváranie sexuálne explicitných deepfake materiálov.

13:27

Arménsko v utorok pred Medzinárodným súdnym dvorom (MSD) v Haagu vyhlásilo, že je odhodlané usilovať o mier s Azerbajdžanom v Náhornom Karabachu. Uviedlo to napriek tomu, že svojho kaukazského suseda obvinilo z “dokončenia etnických čistiek” v tomto spornom regióne.

12:58

Miera nezamestnanosti v Spojenom kráľovstve za tri mesiace do konca februára 2024 vzrástla viac, ako sa očakávalo. Ale tempo rastu miezd sa spomalilo menej. Ukázali to v utorok údaje štatistického úradu ONS.

12:36

Do Česka v utorok dorazila mimoriadna dodávka 20.000 vakcín proti čiernemu kašľu a v priebehu týždňa by malo doraziť ďalších takmer 80.000, informovalo o tom české ministerstvo zdravotníctva. ČR tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov a podľa rezortu je o očkovanie veľký záujem.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali