NHL: Fleury vynuloval Washington, New Jersey zachránil Jágr (2)

NHL: Fleury vynuloval Washington, New Jersey zachránil Jágr (2)

New York 21. novembra (TASR) – Len štyri zápasy bez slovenskej účasti mala v noci na štvrtok na programe zámorská NHL. Washington prehral na svojom ľade s Pittsburghom 0:4, keď po dva body víť?azov zaznamenali Sidney Crosby (1+1) a Jevgenij Malkin (0+2). Druhé čisté konto v sezóne a 25. v kariére si pripísal brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zneškodnil 18 striel Capitals.

V súboji superhviezd Crosby – Alexander Ovečkin mal tentokrát navrch kanadský útočník, ktorý strelil svoj jedenásty gól v sezóne a pridal aj asistenciu. Ovečkin nastrelil žrď a zaznamenal dve strely, čo je jeho najslabší výkon v sezóne. "Nemali sme svoj deň. Nešli nám presilovky, nedarilo sa ani v hre piatich proti piatim," povedal Ovečkin. Capitals vyslali na bránku domácich 18 striel, kým domáci pálili 40-krát. Pittsburgh vyhral nad Washingtonom všetky tri zápasy v tejto sezóne, na nulu však Caps zdolal prvýkrát od sezóny 2006/2007. Dve asistencie zaznamenal za Pens ruský útočník Malkin, ktorý nedal gól už 15 zápasov po sebe. Naposledy skóroval 17. októbra.

Diabli z New Jersey vyhrali na západe v Anaheime 4:3 a pripravili "Káčerom" vôbec prvú domácu prehru v sezóne. Do predĺženia poslal zápas 8. gólom v sezóne a 689. v kariére český veterán Jaromír Jágr, ktorý už pri hre bez brankára dostal spoza bránky ideálnu prihrávku od krajana Patrika Eliáša a v čase 58:59 zblízka vyrovnal na 3:3. V predĺžení si dali kuriózny vlastný gól hráči Anaheimu, keď obranca Ducks Ben Lovejoy trafil v snahe odpáliť puk spred bránky spoluhráča Coreyho Perryho a od neho sa odrazil dnu. Víťazný zásah prípísali rozhodcovia Travisovi Zajacovi, ktorý sa ako posledný hráč New Jersey dotkol puku. "Mali sme miernu výhodu, aj keď sme hrali vonku. Anaheim musel docestovať domov, kým mi sme tu boli už deň pred zápasom. Možno to zohralo v závere zápasu svoju rolu," povedal Jágr. Devils tak úspešne začali trojzápasový kalifornský trip.

Columbus, stále bez Mariána Gáboríka vyhral v Calgary 2:1, keď v nadstavenom čase rozhodol svojim prvým gólom v sezóne ruský obranca Nikita Nikitin. Flames stratili puk v útočnom pásme a do brejku sa vyrútili štyria hráči Columbusu. Cam Atkinson si položil obrancov, neprekonal švajčiarskeho brankára Reta Berru, puk sa však odrazil na hokejku Nikitina a ten do prázdnej bránky bez problémov skóroval. "Je to škoda, ale diváci videli zaujímavý zápas," povedal tréner Calgary Bob Hartley. O najkrajší moment zápasu sa ešte v prvej tretine postaral brankár Berra, keď fantastickým zákrokom v štýle Dominika Hašeka vykopol betónom strelu Jacka Johnsona.

Reklama

Doma sa nedarilo ani Ottawe, ktorá ťahala za kratší koniec s Minnesotou (3:4). O výhre hostí rozhodol v 58. minúte Mikko Koivu, fínsky útočník si na svoje konto pripísal tri body (1+2) a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Reklama

sumáre:

OTTAWA – MINNESOTA 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Góly: 6. Turris (MacArthur), 12. Zibanejad (Grant, Condra), 49. Michálek (Zibanejad, Karlsson) – 7. Pominville (Parise, Koivu), 23. Brodin (Heatley, Fontaine), 27. Heatley (Koivu, Brodin), 58. Koivu (Parise, Coyle). Brankári: Anderson – Harding, strely na bránku: 37:25.

WASHINGON – PITTSBURGH 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Góly: 7. Martin (Crosby), 12. Bennett (Malkin, Niskanen), 40. Crosby (Neal, Kunitz), 48. Neal (Martin, Malkin). Brankári: Holtby – Fleury, strely na bránku: 18:40.

Reklama

CALGARY – COLUMBUS 1:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Góly: 44. Colborne (Jones, Russell) – 10. Foligno (Umberger, Nikitin), 63. Nikitin (Savard, Atkinson). Brankári: Berra – Bobrovskij, strely na bránku 24:18.

ANAHEIM – NEW JERSEY 3:4 po predĺžení (1:2, 2:0, 0:1 – 0:1) Góly: 12. Beleskey (Lindholm, Palmieri), 23. Bonino (Penner, Fowler), 36. Getzlaf (Penner, Bonino) – 16. Židlický (Eliáš, Gelinas), 18. Gelinas (Henrique, Eliáš), 59. Jágr (Eliáš, Zubrus), 62. Zajac. Brankári: Hiller – Brodeur, strely na bránku: 25:25.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali