NHL: Crosby sa dotiahol na Jágra, tréner Pittsburghu velebil Fleuryho

NHL: Crosby sa dotiahol na Jágra, tréner Pittsburghu velebil Fleuryho

New York 30. apríla 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adrian Wyld/The Canadian Press via AP)

 

Obhajcovia Stanleyho pohára z Pittsburghu zvládli aj druhý súboj semifinále Východnej konferencie

Hokejisti Ottawy a Pittsburghu vedú vo svojich sériách 2. kola play off NHL už 2:0 na zápasy. Senators otočili v noci na nedeľu domáci duel s New Yorkom Rangers a po obrovskej dráme zdolali súpera 6:5 po predĺžení. Obhajcovia Stanleyho pohára z Pittsburghu zvládli aj druhý súboj semifinále Východnej konferencie a na ľade rivala Washingtonu triumfovali 6:2.

Reklama
Na snímke uprostred hráč Ottawy ean-Gabriel Pageau oslavuje víťazstvo v druhom zápase semifinále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Ottawa Senators – New York Rangers

Pittsburgh si odniesol z ľadu víťaza základnej časti dve víťazstvá, pod to druhé sa najväčšou mierou podpísali Phil Kessel a Jake Guentzel, ktorí zhodne zaznamenali tri body za dva góly a jednu asistenciu. Guentzel má na konte už sedem presných zásahov v play off a vedie tabuľku kanonierov. Z mikrosúboja hviezdnych kapitánov vyšiel opäť víťazne líder “tučniakov” Sidney Crosby, i keď individuálne na tom boli s Alexandrom Ovečkinom rovnako – obaja si pripísali po dve asistencie. Crosby sa týmito bodovými zápismi posunul na druhé miesto v historickej tabuľke produktivity play off svojho mužstva. Spolu s Jaromírom Jágrom majú momentálne na konte 148 bodov, líder Mario Lemieux ich nazbieral 172.

V zápase boli aktívnejší domáci hokejisti, ktorí “tučniakov” prestrieľali pomerom 36:24, napriek tomu ťahali za kratší koniec. “Sme si vedomí, že sme nehrali u súpera náš najkrajší hokej. Ale to, čo mám na mojich hráčoch rád, je, že vedia správne zareagovať a myslím si, že opäť nájdu cestu k úspechu,” povedal pre stanicu ESPN tréner Pittsburghu Mike Sullivan, ktorý za svojho najlepšieho hráča v dvojzápase na ľade Capitals označil brankára Marca-Andreho Fleuryho. Naopak, domácich nepodržal Braden Holtby, ktorý zápas nedochytal a po druhej tretine ho vystriedal Grubauer. “Niektoré situácie nevyriešil tak, ako dokáže. Musel som teda urobiť nejakú zmenu, o nič iné nešlo,” zareagoval kouč Washingtonu Barry Trotz.

Reklama

Zápas nedohral krídelník Pittsburghu Patric Hörnqvist, ktorý v prvej tretine zblokoval strelu Johna Carlsona. Do zostavy “Pens” sa ale vrátil Švéd Carl Hagelin, ktorý pauzoval takmer sedem týždňov s poranením hornej časti tela.

Hrdinom Ottawy sa stal útočník Jean-Gabriel Pageau, ktorý sa proti Rangers blysol štyrmi gólmi. “Senátori” celý zápas doťahovali súperov náskok, ešte 3:19 min. pred koncom tretej tretiny prehrávali 3:5, no nezložili zbrane a dokázali nepriaznivý stav zvrátiť. Pageau dvoma gólovými tečmi skompletizoval hetrik, dostal zápas do predĺženia a v 3. minúte druhej nadstavby napokon rozhodol o triumfe kanadského tímu. Z jeho výkonu bol tréner Ottawy Guy Boucher nadšený. “Dať štyri nie je také zlé, ale nielen to. Pageau hral výborne a víťazný gól v predĺžení nemohol streliť nikto iný. Keď sa mojich hráčov spýtate, s kým chcú hrať, každý vám povie jeho meno. A nezáleží na tom, či je to obranca, alebo útočník.” Pageau je druhým hráčom v NHL, ktorý svoj štvrtý gól v zápase play off strelil v predĺžení. Pred ním sa to podarilo Joffreyovi Lupulovi z Anaheimu v roku 2006. Štyri góly v play off sa naposledy podarilo zaznamenať Johanovi Franzenovi z Detroitu v roku 2010. Pre útočníka Ottawy je to druhý hetrik vo vyraďovačke v kariére, prvý strelil v roku 2013 proti Montrealu. “Je to zvláštny okamih, budem si ho pamätať do konca života. Ale teraz chcem na to rýchlo zabudnúť a sústrediť sa na ďalší zápas série,” povedal 24-ročný center. “Senátori” v zápase prišli o útočníka Clarka MacArthura, ktorý odstúpil v druhej tretine pre zranenie hornej časti tela. Ide o obnovenie úrazu, ktorý utrpel v prvom zápase série.

 

2. kolo play off NHL /na štyri víťazstvá/

druhé zápasy semifinále Východnej konferencie

Reklama

OTTAWA SENATORS – NEW YORK RANGERS 6:5 pp (1:1, 1:3, 3:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 14. Pageau, 34. Methot (Hoffman, Harpur), 42. Stone (Phaneuf, Claesson), 57. Pageau (Z. Smith, Phaneuf), 59. Pageau (Turris, Karlsson), 83. Pageau (Burrows) – 5. Grabner (Fast), 31. Kreider (Zibanejad, McDonagh), 34. Stepan (Nash), 36. Skjei (McDonagh, Zibanejad), 46. Skjei (B. Smith). Brankári: Anderson – Lundqvist, strely na bránku 34:48.

/stav série: 2:0/

 

WASHINGTON CAPITALS – PITTSBURGH PENGUINS 2:6 (0:0, 1:3, 1:3)

Reklama

Góly: 23. Niskanen (Ovečkin, Bäckström), 44. Bäckström (Ovečkin, Oshie) – 22. Cullen, 34. Kessel (Crosby, Guentzel), 37. Guentzel (Crosby), 43. Kessel (Schultz, Malkin), 46. Malkin (Cole, Kessel), 60. Guentzel (Cullen, Määttä). Brankári: Holtby (41. Grubauer) – Fleury, strely na bránku: 36:24, 18.506 divákov.

/stav série: 0:2/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

16:18

Brita vo veku 20 rokov obvinili z organizovania podpaľačského útoku proti cieľu spojenému s Ukrajinou v Londýne, a to v prospech ruského štátu, oznámila v piatok britská prokuratúra.

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali