Matovičova sestra bez servítky kritizuje vládu. “Myslela som, že vyhrážky, nátlak a vydieranie sú praktiky, ktoré používa len mafia,” reagovala nedávno na plošné testovanie. Vytmavila to aj kresťanským poslancom, ktorí majú “dilemu” v prolife otázke

Matovičova sestra bez servítky kritizuje vládu. “Myslela som, že vyhrážky, nátlak a vydieranie sú praktiky, ktoré používa len mafia,” reagovala nedávno na plošné testovanie. Vytmavila to aj kresťanským poslancom, ktorí majú “dilemu” v prolife otázke

Bratislava 6. novembra 2020 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Sestra súčasného premiéra Igora Matoviča z hnutia OĽaNO Zuzana Belicová v mnohých veciach nesúhlasí s krokmi súčasnej vlády a otvorene o tom píše na sociálnych sieťach. Poslancov za stranu jej brata napríklad nazýva “riťolezcami”, ktorí len prikyvujú Matovičovi a šíria jeho propagandu. Vyjadrila sa tak v súvislosti s “dobrovoľným” testovaním na covid-19.

Igor Matovič, premiér, Slovensko
Na snímke Igor Matovič

Zo strany blízkej rodinnej príslušníčky premiéra by asi nikto nečakal ráznu kritiku vlády. Facebookový profil Zuzany Belicovej – sestry Igora Matoviča – je však plný jej vlastných postojov ku rôznym politicko-spoločenským témam, z ktorých mnohé sa určite Matovičovi nepáčia.

Reklama

Premiér Matovič spoločne s ministrom obrany Naďom v posledných týždňoch rozpútali masívnu akciu celonárodného testovania napriek výhradám viacerých uznávaných vedeckých kapacít z oblasti virológie. Spôsob, akým Matovičova vláda prinútila väčšinu ľudí zúčastniť sa testov, nenechal chladnú ani premiérovu sestru.

Na Facebooku to naložila najmä vládnym poslancom, ktorí sú celý čas napriek výhradám občanov ticho. “Pár slov ku sebaoslavným a riťolezným komentárom vládnych poslancov ohľadom úspešného testovania a ohromnej účasti vraj zodpovedných ľudí. Drvivá väčšina testovaných ľudí, čo tam prišla, prišla nie preto, lebo bolo zodpovedná, ale preto, aby mohla ísť v pondelok do práce a zarábať,” napísala 1. novembra Belicová.

Reklama

Poslancom najmä z radov OĽaNO ďalej odkázala: “Vy to ale vážení poslanci veľmi dobre viete. Hlavne vy, riťolezní poslanci, šíriaci oslavné ódy po Facebooku. Vy predsa veľmi dobre viete, že vláda nastavila tzv. “dobrovoľnosť ” testovania tak, že ak ho neabsolvuješ a nebudeš mať negatívny test, nebudeš môcť zarábať, ani sa slobodne pohybovať.”

“Naozaj obyčajným ľuďom, žiaľ, necinkne každý mesiac 4 000 eur čistého na účte, či sú v práci alebo sedia celý mesiac doma na riti tak ako vám poslancom. Preto bola účasť taká vysoká,” vysvetlila premiérová sestra. Dodala, že to napísala preto, lebo vidí, ako aj poslanci hlásiaci sa ku kresťanstvu vedome zavádzajú. “A kresťan, aj ten v parlamente, by mal vždy hovoriť pravdu a nie manipulovať, ani hovoriť lživo.”

V ďalšom z príspevkov uviedla: “Myslela som, že vyhrážky, nátlak a vydieranie sú praktiky, ktoré používa len mafia.”

Status Zuzany Belicovej o celoplošnom testovaní

 

Servítku si pred ústa neberie

Sestra predsedu vlády publikovala aj niekoľko vulgarizmov adresovaných čelným predstaviteľom štátu:

Reklama

“Banda vydieračská berie 5 000 eur, vozí si v štátnych limuzínach ku**y za naše dane a vraj “prázdna špajza” a zákaz vychádzania!” Reagovala v októbri na nehodu predsedu Národnej rady Borisa Kollára, pri ktorej bola vo vládnej limuzíne prítomná aj bývalá účastníčka Miss Slovensko.

Status Zuzany Belicovej

 

Je jedno, kto vládne

Belicová v októbri tohto roku na sociálnej sieti napísala, že sa ospravedlňuje tým politikom, političkám a ich voličom, ktorých jej príspevky pohoršujú, no uviedla, že je zástankyňou slobodného vyjadrovania svojho názoru.

“Ale klamstvá, farizejstvo, papalášske maniere, oportunizmus, manipulácie a nenažranosť som neznášala rovnako v čase vlády Radičovej, Fica a som na to všetko rovnako citlivá aj za vlády Matoviča.”

Dodala, že zároveň si ale stále rovnako veľmi váži ľudí, či už tých najobyčajnejších, nenápadných alebo aj známe osobnosti, ktorí sa neboja vyjadriť svoj názor verejne. “Hoci tak čelia posmechu, dehonestácii od mocných, opovrhovaniu či verbálnej šikane ich fanatikov. Takých ľudí, ktorí sú citliví na manipulácie, klamstvá, faloš, pretvárku budem vždy podporovať. Keby takých bolo čo najviac…”

Reklama
Ďalší zo statusov Zuzany Belicovej
Potraty

Zuzana Belicová sa podľa vlastných vyjadrení na Facebooku profiluje ako väčšia pro-liferka ako jej brat Igor Matovič.

“Pri ochrane života od počatia neexistuje také niečo ako “dilema kresťanských poslancov” pri hlasovaní. Tak buď som kresťan, riadim sa Desatorom a chránim život od počatia za každej situácie, alebo som len ukážkový farizej, politikárčim a kresťanstvom sa v parlamente oháňam len keď mi to vyhovuje a keď môžem z toho vytrieskať čo najviac ja a moja strana. Takto nejak by na seba v zrkadle mali pozrieť “kresťania” v parlamente,” napísala v roku 2018 pri jednom z hlasovaní NR SR o potratovej novele.

Status Zuzany Belicovej o interupciách

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:54

Taliansky minister obrany Guido Crosetto v pondelok vyjadril presvedčenie, že ekonomické sankcie uvalené na Rusko nesplnili svoj účel, a vyzval Západ, aby sa pokúsil intenzívnejšie rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom o diplomatickom riešení s cieľom ukončiť vojnu na Ukrajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

09:09

Ceny zemného plynu a elektriny na burzách sa v minulom týždni zvýšili o 5 % a blížia sa k tohoročným maximám zo začiatku roka. 

Oproti februárovým najnižším cenám je aktuálne plyn drahší o viac ako 30 % a elektrina o takmer 29 %.

09:01

Búrky v americkom štáte Texas v nedeľu zasiahli metropolitnú oblasť mesta Houston. Záchranné zložky museli evakuovať stovky ľudí zo zaplavených domov a cestných komunikácií. Povodeň si vyžiadala jeden život, päťročného chlapca. Informovala agentúra AP a stanica CNN.

búrky záplavy v Texase
Na snímke Alvaro Trevino ťahá kanoe s 8-ročnou Jennifer Tellezovou a 8-ročnou Ailyn po kontrole ich domu v meste Spendora v Texase
08:08

Ceny ropy v pondelok ráno vyrovnali časť strát z predchádzajúceho týždňa potom, ako Saudská Arábia oznámila, že na viacerých dôležitých trhoch pristúpi k zvýšeniu svojich predajných cien. Informovali agentúry Reuters a Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli dosiahla do 7.17 h SELČ 83,28 USD (77,51 eura) za barel (159 litrov).

08:06

Izraelská armáda v pondelok vyzvala obyvateľov vo východnej časti mesta Rafah ležiaceho na juhu Pásma Gazy, aby sa presunuli do “humanitárnej oblasti”. Informáciu priniesol denník Times of Israel, podľa ktorého ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

08:04

Prokuratúra v mexickom štáte Baja California potvrdila, že tri telá nájdené minulý piatok v studni v okolí mesta Ensenada patria trojici nezvestných surferov – dvom Austrálčanom a jednému Američanovi. Informovali agentúry AP a AFP.

Úrady prípad vyšetrujú ako vraždu a spolupracujú s americkým Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI) a austrálskym i americkým konzulátom.

08:03

Americký minister obrany Lloyd Austin a jeho izraelský náprotivok Joav Galant v nedeľu prostredníctvom telefónu hovorili o pretrvávajúcich rokovaniach o prepustení rukojemníkov i situácii v okolí mesta Rafah. TASR informuje podľa oficiálnej tlačovej správy amerického ministerstva obrany. Vyplýva to z oficiálnej tlačovej správy amerického ministerstva obrany.

Austin potvrdil svoj záväzok dosiahnuť bezpodmienečné prepustenie všetkých rukojemníkov, ktorých hnutie Hamas v Pásme Gazy zadržiava.

07:51

Anglický futbalový klub Manchester United v nedeľu oznámil, že mu bude približne tri týždne chýbať obranca Harry Maguire. Anglický reprezentant utrpel svalové zranenie na tréningu.

07:36

Volejbalistky talianskeho Conegliana získali titul v Lige majstrov. Vo finále v tureckej Antalyi zdolali krajanky z Milána v piatich setoch 3:2.

07:27

Najmenej 16 ľudí zomrelo v nedeľu počas leteckých útokov Izraela na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy, uviedli zdroje z prostredia zdravotníckych úradov a záchranárov. Správu priniesla agentúra AFP.

Zdroje z prostredia zdravotníckych úradov potvrdili, že dva útoky sa odohrali na dvoch rôznych miestach v Rafahu.

07:19

Panamská ústredná volebná komisia na základe predbežných výsledkov vyhlásila bývalého ministra verejnej bezpečnosti Josého Raúla Mulina za víťaza nedeľňajších prezidentských volieb. Informujú agentúry AP a Reuters a webová stránka El Confidential.

Mulinovi po zrátaní 90 percent všetkých hlasov patrilo približne 34 percenta. Druhý kandidát v poradí, Ricardo Lombana, získal 25-percentnú podporu. Volebná účasť dosiahla viac než 77 percent. Voľby sú len jednokolové a víťazom sa stáva kandidát s najvyšším počtom hlasov, pripomína AP.

José Raul Mulino voľby Panama
Prezidentský kandidát José Raul Mulino sa drží za ruku s podporovateľom po víťazstve vo voľbách v Panama City
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Husi odpočívajú v plytkej vode v Tallinskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Juraj Tušš

Andrej Sablič

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali