Mainstreamoví novinári vyrazili do boja proti prezidentskému kandidátovi Harabinovi

Mainstreamoví novinári vyrazili do boja proti prezidentskému kandidátovi Harabinovi

Bratislava 28. januára 2019 (HSP/Foto:Kombosnímka)

 

Je tu čas volieb a s ním aj čas, keď mainstreamové médiá sú zvyknuté zabrať, aby presadili svoju predstavu o ich výsledku. Kto je favoritom mainstreamových novinárov, týchto kovaných neomarxistov a liberálov, je úplne jasné. Možno teraz po ohlásení kandidatúry Šefčovičom majú malú dilemu, či ich viac oslovuje fanatický liberál Mistrík alebo celoživotný eurohujer Šefčovič a onedlho uvidíme, ako sa rozhodnú a koho začnú protežovať. Koho však nenávidia a najviac sa obávajú, je jasné už teraz. Je to sudca najvyššieho súdu Harabin. A tak niet divu, že sa už proti nemu rozbehla nenávistná kampaň, ktorá sa bude stupňovať

Peter Javúrek, Viktor Serebryakov, Iva Mrvová, Dušan Karolyi
Na snímke uprostred Štefan Harabin

Plus 7 dní už oznamuje, že to „bude katastrofa, ak vyhrá Harabin“, pre koho to bude katastrofa, týždenník nešpecifikuje, no, dá sa tušiť, že pre poplatných novinárov určite.

Reklama

V Aktualitách novinárka Iva Mrvová varuje, že mečiarizmus neskončil, mečiarizmus trvá!

„Prezidentský kandidát Harabin, ten, ktorý chráni Slovensko a svoje kontakty na albánsku mafiu, človek Lexu a Mečiara z éry bezprávia, éry Remiáša, ktorý zhorel do tla“, spája Mrvová nespojiteľné a podprahovo sa snaží urobiť z Harabina ešte aj spoluvinníka Remiášovej smrti.

Reklama

Pritom v časoch mečiarizmu Harabin v politike nebol. Vstúpil do nej až v roku 2006, teda osem rokov po páde mečiarizmu. Zdecimované HZDS bolo vtedy už len 8 % koaličný partner Smeru a SNS bez vlastných kádrov. Z toho dôvodu nominovali na post ministra spravodlivosti ako nezávislého odborníka predsedu Najvyššieho súdu Štefana Harabina, ktorý post prijal za prísľub, že mu bude umožnené zreformovať justíciu. Keď sa mu to pre odpor koaličných partnerov nepodarilo presadiť, z postu dobrovoľne po troch rokoch odišiel.

„V politickom poli však nemá čo hľadať, vieme to, potvrdila nám to história Slovenského štátu a dodnes pripomínajú rany, ktoré po nej zostali“, pridáva Mrvová nepriestrelný argument, ktorý má Harabina spájať ešte aj so zločinmi za Slovenského štátu.

„Pôjdeš do basy, ty hajzel,“ hovorí Harabin, kandidát na prezidenta Slovenskej republiky, ktorá po rokoch túži po slušnosti“, pridáva ďalší argument pre jednoduchších ľudí do ich antiharabinovskej mozaiky Mrvová a pridá ešte morálny rozpor, keď exkomunista Harabin dnes oslavuje kresťanstvo a rodinu. „Rodinu ako unikátny zväzok muža a ženy oslavuje aj so svojou druhou ženou, a chráni ho pred Istanbulom a Marrákešom“, ironizuje liberálna autorka, akoby druhýkrát ženatý človek nemal morálne právo zastávať kresťanskú rodinu pred gender ideológiou a migrantmi.

Nedramatizovať situáciu sa rozhodol novinár Peter Javúrek v Pravde. „Na Slovensku sa dosiaľ nevyskytol relevantný prieskum, ktorý by symbol mečiarovských deformácií v súdnictve Štefana Harabina vysielal do druhého kola volieb hlavy štátu“, obviňuje Javúrek Harabina z akýchsi neurčitých deformácií v súdnictve, akoby Harabin v tom čase na poste sudcu mal nejaký dosah na legislatívny proces, ktorý bol v kompetencii poslancov parlamentu a vlády. Javúrek ho logicky ešte zabudol obviniť aj z deformácií v komunistickom súdnictve, keďže Harabin nastúpil na súd ešte v bývalom režime. Je to podobné, ako by niekto začal obviňovať Mistríka, že je zodpovedný za úpadok slovenskej vedy s logickým argumentom, že bol predsa vedcom, keď veda na Slovensku upadala.

Javúrek si nemyslí, že by Harabin mohol mať popularitu v spoločnosti.

Reklama

„Áno, Harabinova úderka konšpirátorov a konzumentov toxického odpadu z pochybných internetových adries je agilná, hlučná a vyžíva sa vo vyvolávaní dojmu sily. Keď však prišlo na prieskumy, ich vlajkonosič sa vždy umiestnil minimálne až kdesi za Robertom Mistríkom a Bélom Bugárom.“

Dva dni na to vyšiel prieskum agentúry Focus, kde je Harabin tretí pred Bugárom s 12 %. Nepríjemne vyznieva aj internetové hlasovanie na Markíze v relácii Na telo, kde z dvojice Harabin-Šefčovič hlasovalo 5000 ľudí v pomere 67 % Harabin – 33 % Šefčovič.

 

Javúrek už svoje prognostické schopnosti prejavil viackrát, naposledy keď predpovedal v amerických prezidentských voľbách jasné víťazstvo Clintonovej.

Reklama

Na Markíze zase „objektívny“ novinár Serebryakov, priniesol reportáž, v ktorej rozhodnutie Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu vrátiť Harabinovi mzdu  za rok 2011 nezákonne zníženú o 70 %, prezentoval ako vyplatenie mastného odškodného na ktoré sa Harabinovi poskladajú všetci občania. Viac TU.

Vrcholom posledných dní však bol rozhovor v televízii Košice dnes, ktorý viedol bývalý reportér Markízy Dušan Karolyi. Ten predčil aj Branislava Dobšinského zo Slovenského rozhlasu a jeho legendárny rozhovor s Mečiarom. Relácia, ktorej doterajšie časti majú poväčšine okolo 200 pozretí, zaznamenala vďaka „výkonu“ moderátora rekordnú návštevnosť 71 tisíc. Na YouTube má okolo 1000 komentárov, z ktorých takmer všetky sú nelichotivé na adresu moderátora.

Karolyi zaujal neustálym skákaním do reči a vynucovaním si odpovedí, „áno-nie?“, na svoje často absurdné konštrukcie typu: „Ak budete prezident, vymenujete novinára Martina Daňa za šéfa tlačového odboru?“ Keď mu z hlúpej otázky prekvapený Harabin chcel vysvetliť, že v danej chvíli nemá ani poňatia, kto by takúto funkciu v budúcnosti mohol zastávať, pričom nevylúčil ani že vymenuje Karolyiho, ten sa neustále domáhal odpovede- „áno-nie?“

Keďže však svoju vytúženú odpoveď nedostal, prešiel hneď k ďalšej otázke, ktorá mala na predchádzajúcu nadväzovať a opýtal sa Harabina, či považuje za morálne, že si Daňo vypýtal podpis na prezidentskú kandidatúru od poslankyne Bašistovej a „potom pri komunálnych voľbách v Košiciach urobil reportáž, ktorá bola v jej neprospech“, zaklincoval definíciu súčasného žurnalizmu Karolyi, ktorý sa evidentne domnieva, že ak vám nejaký politik vyjde v niečom v ústrety, nesmiete už o ňom urobiť kritickú reportáž, lebo je to nemorálne.

Ak tiež nechápete, prečo by mal Harabin komentovať vzťah medzi Daňom a Bašistovou, tak zádrhel vznikol preto, lebo Karolyimu sa nepodarilo na predchádzajúcu otázku, či vymenuje Daňa za šéfa tlačového odboru, vymámiť odpoveď „áno“.

Svoju definíciu morálky predviedol Karolyi už aj v minulosti, keď pracoval v relácii Paľba na Markíze.  V jednom z dielov uviedol investigatívnu reportáž, v ktorej zaplietol bývalého policajného prezidenta do pašovania cigariet v absurdnom objeme 40 miliárd korún ročne. Pre predstavivosť vlak s cigaretami v takomto objeme by bol dlhší ako je vzdialenosť z ukrajinskej hranice do Bratislavy. Jeho kolegyňa z Lipšicovho stáda Monika Tódova v denníku SME jeho reportáž rozvinula a obvinila priamo bývalého policajného prezidenta generála Jána Piptu. Generál Pipta podal v roku 2008 žalobu a po ôsmich rokoch vyhral súd. SME sa mu muselo ospravedlniť a zaplatiť odškodné vo výške 20 tisíc eur.

 

Celý rozhovor si môžete pozrieť tu: 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali