LGBTI aktivisti žiadajú zakázať logo znázorňujúce rodinu

LGBTI aktivisti žiadajú zakázať logo znázorňujúce rodinu

Paríž 30. decembra (HSP/Foto:facebook)

 

LGBTI aktivisti požiadali ministerstvo spravodlivosti a ostatné spoločnosti použivajúce tento symbol, aby logo prestali používať pretože „je homofóbne“

Určite netreba zvlášť predstavovať logo hnutia La manif pour tous, logo predstavujúce rodinu: štyri postavičky znázorňujúce otca, matku a deti. Symbol hnutia sa vďaka masovým demonštráciám a medializácii stal známym nielen vo Francúzsku, ale aj v mnohých ďalších krajinách. Tento symbol rodiny však nieje vynálezom hnutia La manif, ale používajú ho aj iné francúzske organizácie, napr. Optika Lissac, banka Societé generale, ministerstvo spravodlivosti (a internetovej stránke zameranej na únosy a nezvestné deti), poisťovne, notári a pod. V blízkej budúcnosti sa však môže stať, že tento symbol (za nosenie ktorého na oblečení sa už zatýkalo) bude úplne zakázaný. Informuje o tom denník Le Figaro. Podľa denníka aktivisti Inter- LGBT požiadali ministerstvo spravodlivosti a ostatné spoločnosti použivajúce tento symbol, aby logo prestali používať pretože „je homofóbne“.

Reklama
Logo hnutia La manif pour tous, predstavujúce rodinu: štyri postavičky znázorňujúce otca, matku a deti

Denník ďalej cituje hovorkyňu hnutia Inter-LGBT Majorie Monnie: „Tento obrázok je extrémne stereotypný. Nie všetky dievčatká nosia vrkoče, nie všetky ženy nosia sukňu….

Treba otvoriť oči a vidieť rodinu takú aká je v súčasnosti.” Le Figaro prináša aj vyjadrenie Inter- LGBT šéfky pre boj s diskrimináciou Sylvie Fondacci: “Tento model nereprezentuje dnešnú francúzsku rodinu“ a vyzvala reklamné agentúry a firmy, aby boli „vynaliezavé“.

Reklama

Denník dal priestor pre vyjadrenie sa, aj dotknutým spoločnostiam používajúcim logo rodiny. Podľa vyjadrenia optiky Lissac, používajú toto logo od roku 2012 na propagáciu rodinnej zákazníckej karty a nemá nič spoločné s hnutím La manif, ale spoločnosť sa ho pre istotu rozhodla nahradiť iným logom, vzhľadom k vyjadreniam predstaviteľov LGBTI.

Logo stiahla aj spoločnosť Societé generale a znepokojené sú aj ďalšie spoločnosti používajúce podobné obrázky. Pod podmienkou anonymity sa pre Le Figaro vyjadril jeden z manažérov spoločností: “Budeme si musieť urobiť prieskum a všetky (obrazy rodiny) vymazať“. A ďalší vedúci inej spoločnosti: “Budeme si musieť dávať pozor, pretože žijeme v spoločnosti, kde aj obyčajný obrázok môže byť zle interpretovaný. Až doteraz sme si dávali pozor, aby sme neukazovali belošské Francúzsko, pretože to už nie je realita. Teraz, odkedy prešiel zákon o homosexuálnych manželstvách, sa aj to stane súčasťou problémov v roku 2014. Priznávam, že budeme trochu sledovať, čo urobia ostatní… “Problém to prinesie aj poisťovniam, notárom a pod.

Notári sa tejto problematike venovali na svojom kongrese a rozhodli sa zmeniť logo pre budúci kongres, ktorý sa bude konať v júni 2014. Nové logo „má reflektovať rovnosť pohlaví.“ Ako uvádza denník súvislosti s novým logo „dve dospelé asexuálne postavy“ sú obklopené deťmi a mnohí v nich vidia dve mužské postavy.

Avšak mnoho Francúzov s postojom spoločností nesúhlasí a vyčíta im, že „podľahli diktátu LGBT“, vidia v tom nový hon na čarodejnice a pýtajú sa, či bude potrebné zmeniť aj dopravné značky označujúce blízkosť školy. V spoločnosti čím ďalej tým viac naberá na sile pocit, že proti klasickej a fungujúcej rodine t.j. otec, matka a deti, sa vedie systematický útok. Začalo to prijatím zákona Taubira a pokračuje ďalšími krokmi socialistickej vlády vo finančnej a daňovej oblasti, ktoré veľmi citeľne dopadli na rodiny. Naposledy sa o rozruch postarala hovorkyňa vlády a zároveň ministerka pre práva žien Belkacem, ktorá navrhla zrušiť spoločné zdanenie manželov.

Pred týmto krokom verejne varovali ekonómovia s argumentom, že následky tohoto kroku budú mať veľmi negatívny dopad na rodiny a zároveň sa aj podstatne negatívne premietnu do francúzskej ekonomiky. Mnoho rodičov obviňuje vládu, že sa potichu snaží presadiť do výuky genderovú teóriu: ministerstvo školstva schválilo v rámci programu „Škola a kino“ premietanie filmu Tomboy. Ide o príbeh dievčaťa Laury, ktoré predstiera chlapčenskú identitu. Nechýba ani podľa rozhnevaných rodičov „lesbická scéna“: bozk medzi Laurou a jej kamarátkou. Film už v rámci školskej výchovy videlo viac než 46000 žiakov tretieho, štvrtého a piateho ročníka základnej školy. Rodičia interpelujú školy a rozbehli petičnú akciu za zastavenie premietania filmu. Ministerstvo školstva nemieni rodičom ustúpiť a oponuje, že ide o vysoko umelecký film. Filmu bola udelená cena poroty Tedy Award na Berlinale 2011, ktorá je určená na ocenenie kinematografie zaoberajúcej sa problematikou LGBTI…

Reklama

Nakoľko zavádzanie ideológie LGBTI do verejného priestoru a jej podpora orgánmi EU navzdory väčšinovej mienke nerezonuje iba vo Francúzsku ale aj v iných európskych krajinách, bola na 2. februára 2014 vyhlásená ,,Veľká európska manifestácia za rodinu“. Vo Francúzsku mobilizuje hnutie La manif. Demonštrácie ohlásili aj Madrid, Rím, Londýn, Videň, Brusel a Londýn.

Katarína Hanzlíková, Paríž

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:04

Ceny benzínov v 16. týždni po piatich týždňoch zdražovania klesli. Cena nafty kulminovala pod hodnotou 1,60 eura za liter. V porovnaní s minulým rokom boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 7 %.

09:53

Ukrajinský súd nariadil v piatok väzbu pre ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského v súvislosti s obvineniami z účasti na nelegálnom nadobudnutí štátnej pôdy v hodnote takmer siedmich miliónov eur.

Samotný Soľskyj obvinenia odmieta.

09:43

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh boli v marci 2024 medziročne tretíkrát po sebe nižšie o 15 %. Prispel k tomu najmä pokles cien v energetike až o 31 %.

09:36

Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia.

09:28

V marci 2024 boli ceny poľnohospodárskych výrobkov medziročne nižšie o 12,8 %. Ceny rastlinných výrobkov boli o 20,5 % nižšie ako v rovnakom období minulého roka, ceny živočíšnych výrobkov o 7 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:15

Japonské úrady sa chystajú osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť v populárnom výhľade na ikonickú horu Fudži. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov.

09:00

Severokórejský líder Kim Čong-un dohliadal na skúšku salvových raketometov, oznámili v piatok severokórejské médiá.

Testované ukazovatele testu boli vyhodnotené ako veľmi uspokojivé, uviedla severokórejská štátna agentúra KCNA.

08:52

Ceny ropy v piatok ráno vzrástli a po dvoch týždňoch v strate za sebou smerujú k celotýždňovému zisku. Trh podporila najmä americká ministerka financií Janet Yellenová, keď vyjadrila optimizmus, že hospodársky rast v USA bol v prvom štvrťroku pravdepodobne silnejší, než naznačili prvé odhady.

08:42

Parlament v malom pyrenejskom kniežatstve Andorra vo štvrtok schválil zákon, ktorý stanovuje požiadavku na minimálnu znalosť katalánčiny pre cudzincov.

Cieľom zákona je posilniť postavenie katalánčiny.

08:27

Bývalý britský minister obrany Ben Wallace vo štvrtok v rozhovore pre agentúru DPA varoval pred návrhmi, aby sa vojna na Ukrajine stala zamrznutým konfliktom.

Myšlienku “zmrazenia” vojny na Ukrajine nedávno vyslovil vysokopostavený člen vládnucich sociálnych demokratov v Nemecku.

08:18

Poľsko a Litva sú pripravené pomôcť ukrajinským úradom vrátiť do vlasti mužov podliehajúcich brannej povinnosti. Uviedli to predstavitelia oboch krajín vo štvrtok po tom, ako Kyjev oznámil pozastavenie konzulárnych služieb pre týchto Ukrajincov v zahraničí.

08:03

Turecký súd vo štvrtok odsúdil deväť zamestnancov štátnych železníc na osem až 17 a pol roka väzenia za “spôsobenie smrti a zranenia z nedbanlivosti” v súvislosti s tragickou nehodou z roku 2018.

Najvyšší trest dostal vtedajší regionálny riaditeľ tureckých štátnych železníc – 17 a pol roka za mrežami.

07:55

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I v piatok počas schôdzky v Pekingu vyzval svojho amerického kolegu Antonyho Blinkena na riešenie rastúcich nezhôd medzi Pekingom a Washingtonom.

Blinken vyjadril na začiatku stretnutia nádej na pokrok v otázkach, na ktorých sa dohodli americký prezident Joe Biden a čínsky líder Si Ťin-pching. Šéf americkej diplomacie však povedal, že bude veľmi priamo hovoriť o sporných záležitostiach, medzi ktoré zrejme patria Rusko, Taiwan a obchodná výmena.

Antony Blinken
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (vľavo) a čínsky šéf diplomacie Wang I pózujú počas stretnutia v Pekingu
07:45

Dánska vláda vo štvrtok oznámila, že vyčlenila 4,4 miliardy dánskych korún (zhruba 590 miliónov eur) na ďalšiu vojenskú podporu pre Ukrajinu. Informovala agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali