Košický súd vyhlásil konkurz na majetok poisťovne Rapid life

Košický súd vyhlásil konkurz na majetok poisťovne Rapid life

Košice 29. januára 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Okresný súd Košice I vyhlásil konkurz na majetok životnej poisťovne Rapid life so sídlom v Košiciach. Vyplýva to z uznesenia zverejneného v pondelok v Obchodnom vestníku.

Ilustračné foto

Správkyňou konkurznej podstaty ustanovil súd Danu Husťákovú. Tá má do 15 dní vypracovať a predložiť podrobnú písomnú správu o stave zisťovania a zabezpečovania majetku úpadcu a ďalších vykonaných úkonoch. Po vyhlásení konkurzu majú klienti Rapid life na uplatnenie si svojich pohľadávok 45 dní.

Reklama

Návrh na vyhlásenie konkurzu v poisťovni podala koncom novembra nútená správkyňa Irena Sopková. “Poškodených je 14.730 fyzických osôb a okolo 50 právnických osôb v celkovej výške 26 miliónov eur,” vyčíslila. Ku dňu podania návrhu na vyhlásenie konkurzu pritom bol majetok spoločnosti podľa jej slov nepatrný. Otázne tak je, či sa klienti k nejakým peniazom dostanú.

Nútenú správu v polovici júna 2017 zaviedla v poisťovni Národná banka Slovenska (NBS). Dôvodom boli zistenia, že poisťovňa závažne ohrozuje práva klientov. Nútená správkyňa podala na štatutárov trestné oznámenie.

Reklama

Podľa bývalého vedenia poisťovne bolo vyhlásenie nútenej správy nezákonným postupom a malo tak dôjsť k porušeniu práva na spravodlivý proces.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:45

Izrael v utorok vyzval “národy civilizovaného sveta”, aby vystúpili proti žiadosti hlavného prokurátora Medzinárodného trestného súdu (ICC) o vydanie zatykačov na členov izraelskej vlády a deklarovali, že by takéto zatykače v prípade ich vydania nerešpektovali. S odvolaním sa na hovorcu izraelskej vlády o tom informovala agentúra Reuters.

16:39

Izraelské úrady v utorok pri hraniciach s Pásmom Gazy zhabali kameru a vysielacie zariadenie tlačovej agentúry Associated Press (AP). Ako dôvod uviedli porušenie nového opatrenia izraelskej vlády o zastavení činnosti spravodajskej televízie al-Džazíra v Izraeli.

16:33

Slovenská republika mala v apríli najnižšiu mieru nezamestnanosti od svojho vzniku. Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu nezamestnaných na ekonomicky aktívnom obyvateľstve dosiahla v apríli 2024 úroveň 5,96 %. Uviedol to v utorok na tlačovej konferencii minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) s tým, že nezamestnanosť tak prestáva byť jedným z najväčších problémov Slovenska.

16:33

Úzkosťami, depresiou a syndrómom vyhorenia medzi mladými dospelými trpí viac žien než mužov. Príznaky zhoršuje zlý spánok či pravidelná konzumácia alkoholu. Trvalé dôsledky na duševné zdravie malo obdobie pandémie. Vo výskume vplyvu moderného životného štýlu na psychiku mladých to zistili vedci z Psychiatrickej kliniky 1. Lekárskej fakulty Univerzity Karlovej (1. LF UK) a Všeobecnej fakultnej nemocnice (VFN) v Prahe.

16:32

Miera evidovanej nezamestnanosti v apríli podľa očakávaní poklesla pod 5 %, priblížila sa tak k historickému minimu spred pandémie nového koronavírusu. Trh práce na Slovensku ostáva pod tlakom. Zhodnotil aktuálny vývoj nezamestnanosti na Slovensku analytik Slovenskej sporiteľne Matej Horňák.

16:31

Zakladateľ a predseda Svetového ekonomického fóra (WEF) Klaus Schwab sa rozhodol odstúpiť. Schwab oznámil svoj zámer v utorok zamestnancom e-mailom.

16:11

Niekoľko tisíc ukrajinských väzňov prejavilo záujem o vstup do armády na základe nedávno schváleného zákona. Oznámila to v utorok vláda v Kyjeve.

16:00

Najmenej desať osôb zahynulo v utorok v Egypte, keď sa ich minibus zrútil z trajektu do rieky Níl severozápadne od Káhiry. Podľa hovorcu ministerstva zdravotníctva sa môže počet obetí zvýšiť.

15:47

Nemecký kancelár Olaf Scholz vyjadril Teheránu sústrasť v súvislosti s úmrtím iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul v nedeľu pri havárii vrtuľníka. Uviedol to v utorok komunikačný odbor nemeckej vlády.

15:14

Bývalého veliteľa ruskej 58. kombinovanej armády Ivana Popova zadržali pre podozrenia z “rozsiahleho podvodu”, informovali v utorok ruské médiá, na ktoré sa odvoláva agentúra Reuters. Moskva tieto informácie oficiálne nepotvrdila.

15:08

Bezpečnostné opatrenia v Českej republike sú po atentáte na premiéra SR Roberta Fica podľa českého prezidenta Petra Pavla dočasne zvýšené. Nedokáže si však predstaviť, že by pre riziko útoku nechodil na verejnosť. Uviedol to v utorok počas návštevy Pardubického kraja.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena obdivuje ruže v stánku spoločnosti Peter Beales Roses - World Leader in Classic Roses na výstave Chelsea Flower Show v Londýne

Autor: TASR/AP-Kirsty Wigglesworth

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali