Kerberová po prehre s Osakovou: “Dnes to nebol môj deň”

Kerberová po prehre s Osakovou: “Dnes to nebol môj deň”

New York 29. augusta 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP/John Minchillo)

 

Nemecká tenistka Angelique Kerberová neobháji vlaňajší titul na grandslamovom turnaji US Open. V 1. kole dvojhry ako nasadená šestka nečakane prehrala s 19-ročnou Japonkou Naomi Osakovou hladko 3:6, 1:6. Počas celého zápasu nenašla recept na disponovanú súperku, ktorá výborne podávala a ničila bývalú svetovú jednotku tvrdými údermi od základnej čiary.

Nemecká tenistka Angelique Kerberová

Kerberová hrala príliš pasívne, v závere pôsobila na dvorci Arthura Ashea úplne odovzdane. Nemka je iba druhou hráčkou v histórii US Open, ktorá v pozícii obhajkyne titulu stroskotala hneď na úvodnej prekážke. V roku 2005 sa hneď v prvom kole so súťažou rozlúčila Svetlana Kuznecovová, ktorá v ruskom derby nestačila na Jekaterinu Byčkovovú.

Reklama

Osaková získala v New Yorku najcennejší skalp v kariére, po prvý raz zdolala hráčku zo svetovej Top ten. “Znamená to pre mňa veľmi veľa. Som rada, že som mohla hrať na najväčšom centri sveta a tešiť sa z víťazstva, je to skvelý pocit. Aj za stavu 4:1 v druhom sete som sa snažila sústrediť predovšetkým na seba, aby to nedopadlo ako vlani, keď som prehrala dobre rozohraný zápas s Madison Keysovou. Išla som na dvorec s cieľom podať dobrý výkon a to sa mi podarilo,” uviedla Japonka v prvom pozápasovom rozhovore. Kerberová bola po hladkej prehre sklamaná. “Dnes to jednoducho nebol môj deň. Som taká istá hráčka i osoba ako vlani, no moja hra ma ďaleko od tej, ktorú som predvádzala vlani od začiatku roka. Na kurte sa trápim,” priznala Nemka.

Česká tenistka Karolína Plíšková sa na rozdiel od Kerberovej suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola. Svetová i nasadená jednotka si na úvod poradila s Poľkou Magdou Linetteovou hladko 6:2, 6:1. Zápas na dvorci Arthura Ashea sa dohrával pod zatiahnutou strechou pre blížiaci sa dážď. Vlani postúpila Plíšková v New Yorku až do finále, po úspešnom vstupe do tohtoročného turnaja bola spokojná.

Reklama

“Hrala som solídne. V dôležitom geme za stavu 3:1 v prvom sete, v ktorom som čelila trom brejkbalom, som dala niekoľko es. Po zatiahnutí strechy sa toho veľa nezmenilo, akurát bol iný zvuk. Návrat na US Open po vlaňajšom postupe do finále mal pre mňa špeciálnu príchuť, o to viac, že som nastúpila ako svetová jednotka,” uviedla v prvom rozhovore priamo na kurte.

Výsledky prvého kola ženy – dvojhra
Naomi Osaková (Jap.) – Angelique Kerberová (6-Nem.) 6:3, 6:1, Barbora Strýcová (23-ČR) – Misaki Doiová (Jap.) 6:1, 6:3, Yanina Wickmayerová (Bel.) – Lesia Curenková (28-Ukr.) 6:3, 6:1, Sorana Cirsteová (Rum.) – Lesley Kerkhoveová (Hol.) 6:1, 6:3, Karolína Plíšková (1-ČR) – Magda Linetteová (Poľ.) 6:2, 6:1

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:04

Na spomienkové slávnosti pri príležitosti 80. výročia vylodenia spojencov v Normandii bude pozvaná aj delegácia z Ruska, nie však ruský prezident Vladimir Putin. Podľa agentúry AFP o tom v utorok informoval francúzsky organizačný štáb podujatia. Spresnil, že šéf Kremľa nebude pozvaný z dôvodu agresívnej vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine.

16:51

Vládna koalícia sa chystá hrubým spôsobom porušovať vlastnícke práva ľudí na Slovensku. V súvislosti s vládnym návrhom zákona o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície to v utorok vyhlásila opozičná poslankyňa Veronika Remišová. Predseda tohto poslaneckého klubu Michal Šipoš avizoval, že budú hlasovať proti návrhu, aj proti skrátenému legislatívnemu konaniu o ňom.

16:44

V hlavnom meste Mexika namerali v pondelok rekordne vysoké teploty, ktoré dosahovali až 34,2 stupňov Celzia, uviedol šéf tamojšej štátnej komisie pre vodu Germán Martínez Santoyo na sociálnej sieti X (predtým Twitter).

16:37

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok telefonicky hovoril so svojím iránskym náprotivkom Ebráhímom Raísím, ktorému povedal, že ďalšia eskalácia napätia na Blízkom východe môže mať katastrofálne následky pre celý región. Zároveň vyjadril nádej, že všetky strany prejavia zdržanlivosť a zabránia novému kolu konfrontácie.

16:36

Iránsky prezident Ebrahím Raísí varoval Izrael, že ak podnikne “čo i len najmenší krok” ako odvetu za víkendový iránsky raketový a dronový útok, odpoveď z Iránu bude preň “bolestivá”.

16:36

Britskí zákonodarcovia budú v utorok diskutovať o pláne zaviesť prelomový zákaz fajčenia, ktorého cieľom je zabrániť mladým ľuďom fajčiť.

16:29

Umelkyňa zastupujúca Izrael na medzinárodnej výstave súčasného umenia v Benátkach vyzvala v utorok na prímerie vo vojne s palestínskym radikálnym hnutím Hamas a uviedla, že jej výstava zostane zatvorená, kým nebudú rukojemníci unesení do Pásma Gazy prepustení na slobodu.

16:17

Američania očakávajú, že Izrael podnikne odvetný úder mimo Iránu, uviedla televízia NBC News s odvolaním sa na zdroje oboznámené s rokovaniami oboch strán.

Cieľom úderu by mohli byť iránske vojenské sily a zástupcovia mimo Iránu. Napríklad Sýria.

16:08

Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že podporuje európsky fotovoltický výrobný priemysel podpísaním novej “Solárnej charty”, ktorá sa zrodila pod dohľadom prebiehajúceho belgického predsedníctva v Rade EÚ.

16:08

Medzinárodný menový fond (MMF) mierne zvýšil prognózu rastu globálnej ekonomiky. Aktuálne v tomto roku počíta s expanziou o 3,2 %. Ešte v januári očakával nárast o 3,1 %. V budúcom roku by malo tempo rastu stagnovať na 3,2 %.

15:59

Hodnota nových objednávok v priemysle vo februári 2024 medziročne klesla o 6,8 % a dosiahla objem 5,51 miliardy eur. Po zohľadnení sezónnych vplyvov sa nové objednávky medzimesačne zvýšili o 2,4 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

15:57

Súd v Moskve vyhovel žiadosti vyšetrovateľov a v neprítomnosti nariadil vziať do väzby známeho ruského novinára Michaila Zygara, ktorý je stíhaný v prípade šírenia dezinformácií o ruskej armáde.

15:19

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali