Zasadala celoslovenská rada KDH: Z Bruselu prichádzali “mnohé nezmysly, ktoré boli odtrhnuté od reality”

Zasadala celoslovenská rada KDH: Z Bruselu prichádzali “mnohé nezmysly, ktoré boli odtrhnuté od reality”

Trenčín 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) ide do júnových volieb do Európskeho parlamentu (EP) s programom zameraným na silné Slovensko v bezpečnej Európe. Informoval o tom po zasadnutí celoslovenskej rady KDH v sobotu v Trenčíne líder kresťanských demokratov Milan Majerský

Tlačový brífing po zasadnutí celoslovenskej rady Kresťanskodemokratického hnutia v Trenčíne
Na snímke uprostred predseda KDH Milan Majerský

“Ak nebude silné Slovensko a bezpečná Európa, celý projekt Európskej únie (EÚ) je nám nanič. Bezpečná Európa bude podľa neho vtedy, keď ju vrátime občanom,” vyhlásil Majerský s tým, že KDH je toho bezpečnou zárukou.

Reklama

Majerský tvrdí, že z projektu EÚ sa často vytratila suverenita, mier a prosperita, pričom sa stávali rôzne veci, ktoré spochybnili celý projekt. Z Bruselu podľa neho prichádzali “mnohé nezmysly, ktoré boli odtrhnuté od reality” a nechápali ich ani obyvatelia na Slovensku.

“KDH má jasnú odpoveď na problémy ľudí a ich bezpečnosť,” ozrejmil.

Reklama

Líderka kandidátky kresťanských demokratov a súčasná europoslankyňa Miriam Lexmann priblížila, že hnutie má záujem posilniť úlohu Slovenska v EÚ, bezpečnosť EÚ a to, aby EÚ chránila dôstojnosť každého človeka v Únii.

“Chceme sa venovať potrebám a problémom ľudí. Chceme, aby sa EÚ zasadzovala za bezpečnosť občanov,” vysvetlila Lexmann a poukázala na geopolitické krízy.

Kresťanskí demokrati sa budú podľa Lexmann zasadzovať aj za riešenia narastajúcej chudoby naprieč EÚ či posilnenie spoločného trhu a slovenskej ekonomiky. KDH chce podľa jej ďalších slov riešenia, ktoré nebudú hnať Slovensko do izolácie, rovnako sa zasadí za to, aby v EÚ nepretláčali žiadne ideologické riešenia v kultúrno-etických témach, a chce nájsť možnosti, ako prehodnotiť príliš ambiciózne zelené ciele a chrániť životné prostredie tak, aby to nebolo v rozpore s ekonomickými záujmami a ochranou poľnohospodárstva a bezpečnosti potravín.

Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie.

 

Reklama

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:51

Z čínskeho kozmodrómu Wen-čchang v piatok odštartovala sonda Čchang-e 6, ktorá sa pokúsi získať vôbec prvé vzorky pôdy a hornín z odvrátenej strany Mesiaca a dopraviť ich na Zem.

12:41

Okresná prokuratúra v Segedíne obvinila Moldavčana, ktorý vlani v lete pri úteku pred policajnou kontrolou spôsobil smrteľnú nehodu. Obeťou havárie vozidla prevážajúceho 19 ilegálnych migrantov pri juhomaďarskej obci Ásotthalom bolo jedno dieťa, pričom 18 pasažierov sa zranilo.

12:33

Dvaja ľudia zahynuli a ďalší dvaja utrpeli zranenia v piatok pri ruskom útoku na mesto Kurachove v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Uviedli to miestni predstavitelia.

12:25

Európsky parlament (EP) v piatok, na Svetový deň slobody tlače, oficiálne vyzval európske médiá, aby predkladali nominácie na Cenu Daphne Caruanovej Galiziovej za žurnalistiku. Informuje o tom spravodajca TASR.

12:14

Dvaja ľudia zahynuli a ďalší traja utrpeli zranenia pri útoku ozbrojencov na humanitárny konvoj Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK) v sudánskom Južnom Dárfúre. Oznámil to vo štvrtok Červený kríž.

11:45

Priemyselná produkcia vo Francúzsku v marci klesla. V medzimesačnom porovnaní sa znížila o 0,3 %, čím zvrátila nárast o 0,2 % v predchádzajúcom mesiaci.

11:33

Ceny pohonných látok v 17. týždni tohto roka klesli, pričom ceny benzínov a nafty sa znížili v priemere o tri centy za liter. Ceny benzínov klesali už druhý týždeň za sebou, nafta sa predávala najlacnejšie od polovice januára 2024. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:23

Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade trvalého prímeria v Pásme Gazy a neobmedzeného prísunu humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy, uviedol v piatok turecký minister pre obchod Omer Bolat.

11:12

 Izraelská vláda v piatok oznámila úmrtie ďalšieho z rukojemníkov, ktorých hnutie Hamas zadržiava v Pásme Gazy.

11:02

Medziročná miera inflácie v Turecku sa v apríli zvýšila na 69,8 % z marcovej úrovne 68,5 %, čo signalizuje, že centrálnej banke krajiny sa napriek zvýšeniu úrokových sadzieb stále nedarí zastaviť prudký rast spotrebiteľských cien.

10:51

Mexické úrady vo štvrtok oznámili, že už takmer týždeň pátrajú po dvoch Austrálčanoch a jednom Američanovi. Trojica vyrazila surfovať do mexického štátu Baja California, ktorý je obľúbenou turistickou destináciou, no zároveň ho sužuje násilie kartelov.

10:30

Austrálska federálna polícia v piatok uviedla, že zadržala muža podozrivého z pašovania 120 kilogramov kokaínu v mrazených kuracích výrobkoch. Informovala agentúra DPA.

10:23

Európa sa v tejto chvíli v otázke vojny a mieru zahráva s ohňom. Maďarsko sa ale nenechá vtiahnuť do vojny, povedal v piatok v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali