Halák s 28 zákrokmi, Tkachuk 2+3, Horvat víťazne debutoval za Islanders

❚❚

New York 7. februára 2023 (TASR/HSP/Foto:Facebook )

Aktualizované 7. februára 2023 o 10:14

Hokejisti New Yorku Rangers v bránke so S4ovákom Jaroslavom Halákom zdolali v noci na utorok v zámorskej NHL Calgary 5:4 po predĺžení. Halák vychytal šieste víťazstvo za sebou, predviedol 28 úspešných zákrokov. Tampa Bay s obrancom Erikom Černákom utrpela na ľade Floridy vysokú prehru 1:7, v drese Panthers zažiaril päťbodový Matt Tkachuk (2+3). Tréner “panterov” Paul Maurice oslávil jubilejné 800. víťazstvo v profilige

Bo Horvat
Na snímke Bo Horvat

Po prestávke vyplnenej All Star exhibíciou pokračovala NHL šiestimi zápasmi. Predstavili sa v nich štyria Slováci, no nebodoval ani jeden. Halák potvrdil zlepšenú formu, od 17. decembra 2022 chytal od začiatku v šiestich dueloch a vo všetkých sa radoval z víťazstva. O triumfe Rangers rozhodol v druhej minúte predĺženia Alexis Lafreniere. Skóroval z dorážky strely Miku Zibanejada, ktorý si okrem asistencie pripísal aj dva góly. Dvakrát skóroval aj ďalší útočník “jazdcov” Filip Chytil. “Snažili sme sa čo najlepšie pripraviť počas prestávky a využiť ju v náš prospech. Vieme, že nás čaká veľa zápasov za krátky čas a začína boj o play off. Myslím si, že to bolo z našej strany dobré, no našli sa aj chyby.

.

Celkovo však chválim tím za veľkú snahu,” povedal Zibanejad pre nhl.com. Slovák Adam Ružička odohral vo štvrtom útoku Calgary 9:45 min., zaznamenal jeden hit a vyhral dve z ôsmich vhadzovaní.

Vo floridskom derby jasne triumfovali Panthers. Exceloval druhý útok “panterov”, ktorý viedol najužitočnejší hráč All Star exhibície Tkachuk s piatimi bodmi. Carter Verhaeghe strelil dva góly a dvakrát asistoval, Sam Bennett mal bilanciu 1+2. “Tento víkend som si neskutočne užil a nie je nič lepšie ako sa vrátiť a opäť sa stretnúť s chalanmi. Každý prispel k triumfu svojím dielom. Sergej Bobrovskij urobil za stavu 2:1 a 3:1 niekoľko dôležitých zákrokov. Predviedli sme našu hru a mali sme aj veľa striel,” uviedol Tkachuk. Ten sa stal štvrtým hráčom, ktorý zaznamenal štyri alebo viac bodov v zápase hneď po tom, ako dostal cenu pre najužitočnejšieho hráča (MVP) v Zápase hviezd. Ďalšími, ktorým sa to podarilo, boli Mario Lemieux (6) v sezóne 1987/88, Ray Bourque (4) 1995/96 a Mike Bossy (4) v ročníku 1981/82. Černák odohral za Lightning 13:56 min., inkasoval štyri trestné minúty, zapísal si jeden bodyček, zblokoval jednu strelu súpera a duel dokončil so štyrmi mínuskami.

.

New Jersey s Tomášom Tatarom si poradilo doma s Vancouverom 5:4 po predĺžení. Slovenský útočník odohral 14:14 minút pri víťazstve New Jersey nad Vancouverom. Devils neudržali trojgólové vedenie, no napokon sa tešili z dvojbodového zisku, o ktorom rozhodol 42 sekúnd pred koncom predĺženia v presilovke švédsky krídelník Jesper Bratt. Jack Hughes (2+1) a Ondřej Palát (2+0) prispeli k výhre zhodne dvomi gólmi, Dougie Hamilton nazbieral tri asistencie. “Nepredviedli sme náš najlepší výkon. Ukázali sme však veľký charakter a našli spôsob ako triumfovať. Tieto dva body sú pre nás v konečnom dôsledku veľmi dôležité,” konštatoval Bratt.

Bo Horvat zažil po výmene z Vancouveru víťazný debut v drese New Yorku Islanders, “ostrovania” uspeli vo Philadelphii 2:1. “Nebudem klamať, bol som naozaj nervózny. Spoluhráči mi však pomohli a cítil som dobre. Pomohlo k tomu aj víťazstvo,” povedal Horvat. Triumf hostí zariadili gólmi Mathew Barzal a Kyle Palmieri. Islanders zvíťazili v treťom zápase za sebou, Philadelphia prehrala štvrtý z predchádzajúcich piatich duelov.

Brankár Jake Oettinger pomohol 32 úspešnými zákrokmi k triumfu Dallasu nad Anaheimom 3:2 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil v tretej sérii Tyler Seguin. Stars uspeli proti Ducks od začiatku sezóny 2015/2016 v desiatom domácom stretnutí za sebou. Kapitán Dallasu Jamie Benn odohral jubilejný 1000. zápas v profilige.

Obranca Jakob Chychrun sa dvoma gólmi podieľal na víťazstve Arizony nad Minnesotou 3:2. “Po takejto dlhej prestávke to môžu byť ťažké zápasy, ale myslím si, že sme sa dobre pripravili. Nastúpili sme s veľkou energiou, brankár Vejmelka nás podržal a dal nám možnosť uspieť,” povedal Chychrun. Víťazný gól strelil v 54. minúte domáci útočník Jack McBain. Brankár hostí Marc-Andre Fleury nastúpil na svoj 971. zápas v profiligovej kariére, čím vyrovnal v počte duelov Terryho Sawchuka na štvrtom mieste v historickom poradí súťaže.

 

.

 NHL – sumáre:

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)
Góly: 9. Verhaeghe (Tkachuk), 22. Bennett (Tkachuk, Ekblad), 29. Tkachuk (Verhaeghe, Bennett), 38. Luostarinen (Montour, Verhaeghe), 43. E. Staal, 46. Verhaeghe (Tkachuk), 55. Tkachuk (Bennett, Ekblad) – 24. Kučerov (Sergačov, Point). Brankári: Bobrovskij – Vasilevskij, strely na bránku: 49:33.

Philadelphia Flyers – New York Islanders 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 31. Deslauriers (DeAngelo, Seeler) – 18. Palmieri (Bailey, Aho), 29. Barzal (Dobson, Nelson). Brankári: Hart – Varlamov, strely na bránku: 26:30.

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 5:4 pp (1:1, 3:2, 0:1 – 1:0)
Góly: 18. J. Hughes (Zetterlund, Hamilton), 30. Palát (Hamilton, Siegenthaler), 30. Palát, 31. J. Hughes (Zetterlund, Severson), 65. Bratt (J. Hughes, Hamilton) – 4. Kuzmenko (Schenn, Pettersson), 36. Schenn (Ekman-Larsson, Garland), 40. Lazar (Stillman, Garland), 47. Di Giuseppe (Miller, Ekman-Larsson). Brankári: Vaněček – Delia, strely na bránku: 34:30.

New York Rangers – Calgary Flames 5:4 pp (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0)
Góly: 6. Chytil (Kakko, Fox), 23. Chytil, 40. Zibanejad (Kreider, Panarin), 53. Zibanejad (Panarin, Vesey), 62. Lafreniere (Zibanejad) – 11. Coleman (Mangiapane), 37. Toffoli (Andersson, Lindholm), 47. Mangiapane (Hanifin, Backlund), 49. Stone (Backlund, Coleman). Brankári: HALÁK – Markström, strely na bránku: 33:32.

.

Dallas Stars – Anaheim Ducks 3:2 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0, 1:0)
Góly: 9. Lundkvist (Faksa, Marchment), 28. Hintz (Gurianov, Robertson), rozh. nájazd Seguin – 52. Silfverberg (Shattenkirk, Vatrano), 53. Henrique (Zegras). Brankári: Oettinger – Gibson, strely na bránku: 41:34.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Góly: 30. Chychrun (Hayton, Keller), 50. Chychrun (Maccelli, Välimäki), 54. McBain (Fischer, Nemeth) – 24. Kaprizov (Zuccarello, Addison), 42. Brodin (Eriksson Ek, Hartman). Brankári: Vejmelka – Fleury, strely na bránku: 36:35.

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (New Jersey) 14:14 0 0 0 0 0 0
Adam Ružička (Calgary) 9:45 0 0 0 0 0 0
Erik Černák (Tampa Bay) 13:56 0 0 0 -4 0 4
————————————————-
Jaroslav Halák (NY Rangers) 61:37 28/32 87,5%

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankár: počet odchytaných minút, zákroky/strely, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali