Francúzi vyhrali miešané štafety, Slovákov stiahli z trate

❚❚

Holmenkollen 3. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Martin Baumann)

 

Francúzski biatlonisti vyhrali preteky miešaných štafiet 7. kola Svetového pohára v nórskom Holmenkollene. Julia Simonová, Sophie Chauveauová, Fabien Claude a Quentin Fillon Maillet triumfovali časom 1:03:48,6 hodiny. Druhí skončili Švédi so stratou 32,2 sekundy a tretí finišovali domáci reprezentanti (+35,9 s). Slovenský tím v zložení Mária a Zuzana Remeňové, Damián Cesnek a Tomáš Sklenárik stiahli z trate na treťom úseku a klasifikovali na 17. mieste

Zuzana Remeòová
Na snímke slovenská biatlonistka Zuzana Remeňová

Nedeľňajšie preteky odštartovali najlepšie Francúzi. Julia Simonová strieľala na ležke rýchlo a presne a vybehla z nej s náskokom 10 sekúnd pred Ingrid Landmarkovou Tandrevoldovou. Za nimi išli taktiež čisté Rakúšanka a Švédka a s jednou chybou Nemka a Američanka. Mária Remeňová prišla na strelnicu na 12. mieste, no musela opravovať až tri rany a i keď sa tesne vyhla trestnému kolu, jej strata narástla na 50 sekúnd. Simonová vybielila aj stojku a keďže jej súperky zaváhali, jej náskok sa zvýšil na 24 sekúnd. Tandrevoldová sklopila bez problémov štyri terče, no potom sa zasekla a piaty jej nepadol ani s náhradnými nábojmi. Z trestného kola vybehla s minútovou stratou na 6. mieste. Na druhé sa dostala Lisa Theresa Hauserová z Rakúska a na tretie Švédka Mona Brorssonová.

.

M. Remeňová išla na dve trestné a na prvej výmene strácala už viac ako tri minúty. Simonová odovzdala Sophie Chauveauovej s náskokom 32 sekúnd pred súperkami. Francúzka na ležke zaváhala, ale rýchlo sa opravila a keďže chybovala aj Elvira Öbergová, mala k dobru až 42 sekúnd. Na tretie miesto sa posunula presná Ida Lienová z Nórska (+50,3 s) a za ňou sa doťahovali Nemky, Talianky a Češky. Zuzana Remeňová trafila všetky terče a strácala 3:24,8 minúty. Chauveauová stojku zvládla a Fabienovi Cladueovi odovzdala s náskokom 33,9 s pred E. Öbergovou. Lienová sa na strelnici trápila a klesla na 5. miesto so stratou jeden a pol minúty. Pred ňu sa dostali Lisa Vittozziová a Sophia Schneiderová. Z. Remeňová potrebovala jeden náhradný náboj a Slovensko posunula z 21. až na 14. miesto (+4:04,6 min).

Claude potreboval na ležke jeden náhradný náboj a náskok pred Švédom Jesperom Nelinom klesol na 24 s. Tretí išiel Talian Lucas Hofer a za ním Nemec Benedikt Doll. Nór Tarjei Bö stiahol stratu na 1:10 min a posunul sa na piatu priečku. Cesnek musel na trestné kolo, navyše ho na strelnici dobehol Claude a tak Slovákov stiahli z trate a klasifikovali na 17. mieste. Francúz potreboval na stojke dva náhradné náboje a Hofer sa tak dotiahol na rozdiel 12 sekúnd. Pol minúty strácal Nelin a už štvrtý Tarjei Bö, ktorý sklopil všetkých desať terčov, len 54 sekúnd. Na výmene sa posunul ešte o dve bližšie a do pokračovania stíhacej jazdy vyslal svojho brata Johannesa Thingnesa. Na čele išiel Quentin Fillon Maillet, ktorý mal približne 18 sekúnd na Tommasa Giacomela. Francúz musel na ležke opravovať posledný terč a Talian sa dotiahol na šesť sekúnd, Švéd Martin Ponsiluoma mal manko 24,2 a J. T. Bö 43,1 sekundy. Na veternú strelnicu prišli prví dvaja spolu, Fillon Maillet rýchlo opravil jednu chybu, no Giacomel nie a musel na dve trestné. Z nich vybehol s vyše minútovým mankom na Francúza a navyše len dve sekundy pred Ponsiluomom, Böom a Nemcom Philipp Nawrathom. V záverečnom kole sa tak rozbehol veľký boj o druhé miesto. Podľa očakávania nastúpil v stúpaní Bö, s ktorým udržal krok len Ponsiluoma a v závere mal viac síl.

.

V konečnom poradí miešaných štafiet v sezóne skončili prví Nóri, ktorí nazberali 465 bodov, druhí Francúzi stratil 99 a tretí Švédi o dva viac. Slovensko získalo 71 bodov a obsadilo 24. miesto.

7. kolo SP v Holmenkollene – mix štafety na 4×6 km:
1. Francúzsko (Julia Simonová, Sophie Chauveauová, Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet) 1:03:48,6 h (0+6), 2. Švédsko (Mona Brorssonová, Elvira Öbergová, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma) +32,2 s (0+8), 3. Nórsko (Ingrid Landmarková Tandrevoldová, Ida Lienová, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö) +35,9 (1+10), 4. Taliansko +46,4 (2+9), 5. Nemecko +59,4 (0+10), 6. Slovinsko +2:40,1 (1+9), 7. Česko +3:30,6 (1+13), 8. Rakúsko +4:16,2 (4+11), 9. USA +4:16,3 (2+12), 10. Poľsko +5:11,9 (0+10), … 17. SLOVENSKO (Mária Remeňová, Zuzana Remeňová, Damián Cesnek, Tomáš Sklenárik) +1 kolo

konečné poradie miešaných štafiet (po 6):
1. Nórsko 465 b, 2. Francúzsko 366, 3. Švédsko 364, 4. Nemecko 295, 5. Taliansko 293, 6. Rakúsko 241, … 24. SLOVENSKO 71

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali