Beňová: Kočner tiež rozprával, ako je v kontakte s ´kádehákmi´ a ´miklošovými ľuďmi´. Nicholsonová sa odviazala: Teraz vieme, že Bugár na Maldivách počúval rady Brucha, ako byť spoľahlivou pamperskou

Beňová: Kočner tiež rozprával, ako je v kontakte s ´kádehákmi´ a ´miklošovými ľuďmi´. Nicholsonová sa odviazala: Teraz vieme, že Bugár na Maldivách počúval rady Brucha, ako byť spoľahlivou pamperskou

Bratislava 20. augusta 2019 (SITA/HSP/Foto:SITA-Ján Slovák)

 

Europoslankyňa za stranu Smer-SD Monika Beňová vylučuje priame kontakty Mariana K. na politikov. „Marian K., tak ako ho poznám ja, skôr priame kontakty s politikmi vylučujem. Síce som s ním od roku 2006, keď proti mne kandidoval na post primátora Bratislavy, bola len v sporadickom kontakte, ale matne si ešte pamätám, ako začiatkom roku 2000 podobne v spoločnosti rozprával, ako je v kontakte s ´kádehákmi´ a ´miklošovými ľuďmi´. Veľmi pochybujem, že bol v osobnom kontakte s Bugárom, Ficom, Kaliňákom či s kýmkoľvek z vrcholových politikov, podobne ako pochybujem, že bol v minulosti v kontakte s Ivanom Miklošom či Pavlom Hrušovským,” vysvetlila pre agentúru SITA Beňová. K uniknutej komunikácii sa vyjadrili aj ďalší europoslanci vrátane Lucie Ďuriš Nicholsnovej, ktorá zverejnila status o pamperskách

Na snímke poslankyňa Európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová

Považuje za úplne nepravdepodobné, že by Marian K. mal čo len minimálnu možnosť akýmkoľvek spôsobom ovplyvňovať politické rozhodnutia politických strán a hnutí v minulosti aj teraz.

Reklama

„Teraz je hlavne dôležité, aby vyšetrovacie tímy mali vytvorené všetky podmienky na svoju prácu a aby na nich nebol vyvíjaný tlak, mediálny ani politický,” dodala europoslankyňa.

Doteraz zverejnená komunikácia podľa europoslanca za KDH Ivana Štefanca naopak svedčí o hĺbke marazmu, do ktorého sa Slovensko dostalo po viac ako desaťročí vlády Smeru a jeho spojencov. „Beztrestne sa tu vyformovali zločinecké skupiny, ktoré ovplyvňovali policajtov, prokurátorov, sudcov a dokonca aj vládnych politikov. Držím palce odvážnym vyšetrovateľom a prokurátorom, ktorí potrebujú mať rozviazané ruky. Ak príde po najbližších voľbách k zmene, budú mať všetky prostriedky, aby mohli bez strachu pracovať,” priblížil pre agentúru SITA Štefanec.

Reklama

 

Existencia podozrenia je podľa progresívcov neakceptovateľná

Europoslancov, ktorí reprezentujú koalíciu Progresívne Slovensko/Spolu Michala Šimečku, Vladimíra Bilčíka a Martina Hojsíka zverejnená komunikácia neprekvapila. Podľa nich sa potvrdilo, že súčasná generácia politikov zlyhala.

„Už len existencia podozrení prepojenia medzi čelnými predstaviteľmi štátu a Marianom K. je neakceptovateľná. Strata súdnosti a morálnych zábran odchádzajúcej generácie politikov ohrozuje bezpečnosť, slobodu a budúcnosť Slovenska. Počas posledných tridsiatich rokov bol Marian K. vždy na strane zla – vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a kauzou Gamatex a obsadením TV Markíza útočil na slobodu slova, biznisom v kauze Pezinská skládka vážne ohrozoval zdravie ľudí a životné prostredie. Prepojenie a kontakty s Marianom K. musia byť pre každého politika okamžite diskvalifikujúce,” povedal pre agentúru SITA Hojsík.

Mobilný telefón Mariana K. podľa Petra Polláka (OĽaNO) potvrdil, že Fico, Danko a Bugár mali k nemu veľmi blízko, a to aj napriek tomu, že všetci traja dobre vedeli, že Marian K. svojimi mafiánskymi aktivitami Slovensku škodí.

Reklama

„S veľkou pravdepodobnosťou, aj napriek tomu, že všetci traja v tejto krajine vládnu, mali pred ním rešpekt a možno aj strach z toho, aké informácie na nich Marian K. má. Je neospravedlniteľné, že ľudia, ktorí majú pomáhať obyčajným ľuďom, možno pomáhajú gaunerom, mafiánom či objednávateľom vrážd,” dodal europoslanec pre agentúru SITA.

 

Nicholsonová: Je to kus lepkavého hnusu

Eugen Jurzyca (SaS) tvrdí, že prepisy rozhovorov naznačujú systematické prepojenie vysoko postavených politikov a iných predstaviteľov štátnej správy s ľuďmi, ktorí Slovensko nemajú právo riadiť. „Naznačujú, že cieľom tohto prepojenia nie je spolupracovať v prospech našej krajiny, ale na jej úkor. Samozrejme, právnu váhu zverejnených prepisov budú musieť posúdiť vyšetrovatelia a súdy,” uviedol pre agentúru SITA.

Podľa Lucie Ďuriš Nicholsonovej sa na Slovensko z Threemy Mariana K. vyvalila vlna špiny. „Je to kus lepkavého hnusu, ktorý sa prilepil na celú krajinu. Zrazu vieme o Dankovi, že jeho hlavným hriechom nie je Lesostav, ani zduplikovaná rigorózna práca. Bugár na Maldivách nejazdil na wakeboarde, počúval rady Brucha, ako byť spoľahlivou pamperskou, aby udržali mo(C)č. O Ficovi sme tušili, teraz vieme. Kedysi nosil Pradu, teraz už len alobal. Tým nechcem povedať, že nie je nebezpečný,” napísala europoslankyňa na Facebooku.

Reklama

 

Uniknutá intepretovaná komunikácia z aplikácie Threema

Marian K. sa stretával podľa Denníka N s Robertom Ficom (Smer-SD), svoju plánovanú novú politickú stranu riešil aj s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD). Vyplýva to z komunikácie Mariana K. a Aleny Zs. cez aplikáciu Threema, ktorú zverejnil spravodajský portál Denníka N.

Portál Aktuality.sk navyše informoval, že Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Marianom K. Ôsmeho marca 2018 sa Marian K. pochválil Alene Zs., že s predsedom Mosta raňajkoval. Marian K. napísal: „Poobede mám sedenie s Bélom. Poviem mu, ako a čo by som urobil na jeho mieste. Myslím, že bude silno vnímavý.“ Marian K. sa vraj takto angažoval v otázke udržania Ficovej vlády, pretože, ako sám predtým písal Alene Zs., pokiaľ sa do vlády dostane opozícia, „nepomôže nám ani odsťahovať sa na Severný pól“. Most-Híd nakoniec koalíciu po odchode Fica z funkcie premiéra podržal.

V zverejnenej časti komunikácie medzi Marianom K. a Alenou Zs. sa píše aj to, že Ľudová strana Naše Slovensko mala byť zárukou pre záchranu Ficovej vlády. Marian K. im mal vybaviť, že ich Najvyšší súd SR neoznačí za fašistickú stranu. Informoval o tom portál Aktuality.sk. Threema odkrýva, že Robert Fico a jeho vláda mohli po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, teda v čase masových protestov, počítať s podporou Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko.

Desiateho marca 2018 píše Marian K. Alene Zs. správu, v ktorej tvrdí, že Kotleba podrží Ficovu vládu. A dodáva: „Som vybavil, že NS SR (Najvyšší súd Slovenskej republiky, pozn. red.) pošle do p..e Čižnárovo podanie na zrušenie ich strany. Súd povie, že nie sú fašisti. Tak sú mi niečo dlžní. Vidím dopredu pár krokov,“ tvrdí Marian K.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali