Dávid Šoltés: Nový pohár vyzerá super, dúfam, že ho získame

Dávid Šoltés: Nový pohár vyzerá super, dúfam, že ho získame

Košice/Bratislava 10. marca 2016 (HSP/Foto: Rudolf Zelenay)

 

S prichádzajúcim víkendom sa v našej najvyššej hokejovej súťaži začína vyraďovacia fáza. Majstrovské Košice v piatok v úvodnom dueli domáceho dvojzápasu štvrťfinálovej série privítajú v Steel Aréne Martin. Košičania vyhrali základnú časť a do play off idú z 1. miesta, Martinčania si vybojovali poslednú postupovú miestenku ako ôsmy tím po dlhodobej časti.

Na snímke 21-ročný útočník Košičanov Dávid Šoltés
Na snímke 21-ročný útočník Košičanov Dávid Šoltés

„Každý ligový tím má svoje prednosti. Martin je veľmi kvalitné mužstvo, ktoré sa na nás pripraví. Uvidíme, ako dopadne prvý zápas. Radi by sme potvrdili úlohu favorita a prešli cez nich čo najrýchlejšie, ale ešte nevieme, s čím do Košíc prídu,“ vraví 21-ročný útočník Košičanov Dávid Šoltés (na snímke).

Reklama

Martinčania zvádzali v tabuľke postupový boj s Piešťanmi, ktoré napokon idú do baráže o udržanie sa v najvyššej súťaži. Bolo vám jedno či to budú v prvom kole play off Piešťany alebo Martin?

„Sledovali sme to. Obidva tímy majú svoju kvalitu, ale v konečnom dôsledku sme sa nezaoberali tým, kto z koho z tejto dvojice. My potrebujeme zdolať kohokoľvek“, hovorí mladý Košičan.

Reklama

„Pred play off sme mali mítingy ohľadne systémov, ale aj chvíľku voľna, čo nám padlo vhod. Troška sme si oddýchli, teraz sa ale už pripravujeme na piatok,“ dodáva mladý strelec, pre ktorého je aktuálny ročník prvou sezónou v seniorskom tíme.

„Už predtým som v projekte dvadsiatky odohral viacero zápasov v seniorskej extralige. Potom som strávil dva roky v zámorí (sezóny 2013-2014 a 2014-2015 v tíme Prince George Cougars v kanadskej juniorskej WHL – pozn.), kde to bolo trocha iné, ale aj tam boli vyspelejší hráči, podobne ako v našej extralige. Preto nebolo až takým veľkým problémom prejsť medzi našich seniorov. V úvode si na to bolo treba trocha zvyknúť, ale osobne sa zatiaľ cítim dobre. Dúfam, že to bude takto pokračovať. Budem sa snažiť, aby som na ľade dostával čoraz viac priestoru. Dôležité je, aby mužstvo vyhrávalo,“ pokračuje autor deviatich gólov a štyroch asistencií z 34 zápasov základnej časti.

Po skončení dlhodobej časti trónia Košičania na špici tabuľky, ale vstup do aktuálnej sezóny mali „oceliari“ náročný. V domácej súťaži figuroval obhajca titulu po 10. kole až na deviatej priečke.

„Pripravovali sme sa na Ligu majstrov, kde sme sa chceli dostať čo najvyššie. Popritom ako keby nám chýbala potrebná koncentrácia na našu domácu ligu. Brali sme to na sto percent, ale nejako sa nám nedarilo. V klube nastali zmeny a potom to už išlo. Veľmi sa tešíme, že sme vyhrali základnú časť, škoda tých nepríjemností z úvodu. S novým trénerom (Rostislavom Čadom – pozn.) sme sa dostali na víťaznú vlnu.“

V Lige majstrov vám to ale išlo dobre.

Reklama

„Hlavným cieľom bol postup zo skupiny, čo sa nám podarilo. Vo vyraďovacej časti sme v domácom zápase prekvapili švédsku Skellefteu (výhra Košíc 4:3 – pozn.). U súpera sme sa snažili uhrať aspoň remízu, ale nevyšlo to. Škoda. “ (Víťazstvo súpera 3:0 – pozn.)

Vráťme sa do našej súťaže. V poslednom vašom vystúpení v základnej časti ste si doma poradili s Trenčínom 7:0, pričom ste dvakrát skórovali. Urobili ste si chuť na play off?

„V posledných zápasoch s Popradom aj Trenčínom som sa po dvakrát strelecky presadil. Pre každého hráča je veľkým pozitívom, keď sa strelecky chytí. Navyše teraz pred play off, čo ma teší. Dôležité sú ale víťazstvá  a som rád, že som tímu k nim pomohol.“

Nový slovenský hokejový šampión dostane aj novú trofej Vladimíra Dzurillu. Páči sa vám nový pohár?

„Áno.  Viem, že vlani to chalanom v Banskej Bystrici spadlo a trofej sa rozbila. Nový pohár vyzerá super, dúfam, že ho získame“, dodáva šikovný forvard, ktorý na juniorských majstrovstvách sveta 2015 v Kanade pomohol slovenskému výberu Ernesta Bokroša dvomi gólmi a jednou asistenciou k zisku senzačných bronzových medailí.

Reklama

Rudolf Zelenay

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali