Bokroš zatiaľ neskončil, má platnú zmluvu. Hráči si nemôžu dovoliť kritizovať trénera, reaguje SZĽH

Bokroš zatiaľ neskončil, má platnú zmluvu. Hráči si nemôžu dovoliť kritizovať trénera, reaguje SZĽH

Bratislava 23. januára 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Tréner Ernest Bokroš zatiaľ nekončí pri hokejovej reprezentácii hráčov do 20 rokov. Zmluvu má do 30. apríla 2019 a tú aj dodrží. Iné informácie, ktoré sa objavili v médiách, sú nepodložené. Na stredajšej tlačovej besede to uviedol generálny manažér reprezentácií SR Miroslav Šatan

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš

“Ernest má zmluvu do 30. apríla. Ešte ho čaká turnaj s hráčmi do 19 rokov, na ktorom sa podľa plánu zúčastní. Po skončení sezóny sa o jeho budúcnosti budeme rozprávať,” zhodnotil niekdajší skvelý útočník.

Reklama

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) spolu s trénermi reprezentácií SR vydal spoločné stanovisko k situácii, ktorá vznikla po nedávnych majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade.

“Výkonný výbor a reprezentační tréneri súhlasia s tým, aby sme aj naďalej vychovávali sebavedomých hokejistov s vlastným názorom, ale aj so zodpovednosťou a úctou k starším ľuďom. Udalosti, ktoré sa stali po svetovom šampionáte juniorov, vnímame ako nebezpečný precedens. Nemôžeme súhlasiť s diktovaním si podmienok či dokonca vyberaním pozícii zo strany samotných hráčov či ich rodičov. Zodpovednosť za výsledky nesie tréner. Rodičia hráčov preto nesmú zasahovať do rozhodovania kouča. Sociálne siete nie sú prostriedok, ktorým si niekto môže vydobyť miesto v nominácii,” uvádza sa v oficiálnom vyhlásení.

Reklama

Šatan ďalej uviedol, že hráči si nemôžu dovoliť verejne kritizovať trénera na klubovej a ani reprezentačnej úrovni. Ako príklad uviedol kluby zámorskej NHL, ktoré takéto správanie sa svojich hokejistov netolerujú. Situáciu, ktorá vznikla po MS hráčov do 20 rokov však preveril. Predostrel aj svoj návrh riešenia problému. “Rozprával som sa s viacerými členmi realizačného tímu. S agentmi hráčov i samotnými hokejistami. Hráči nemajú právo verejne kritizovať trénerov. Ak by sme podľahli tomuto trendu, rodičia by mohli voliť trénerov na internete. Hráči, ktorí chcú hrať profesionálne, vedia, ako sa majú správať. Nemôžu kritizovať vlastné kluby, a to sa nemôže diať ani v reprezentácii. Aj v NHL sú za to veľmi tvrdé postihy. Chceme vypracovať štatút reprezentanta a dotazník pre hráčov, ktorý by mohli vyplniť a odoslať prezidentovi, generálnemu manažérovi či sekretárovi, aby sme zastihli problém, ak by nejaký bol,” povedal rodák z Topoľčian.

Podobne sa vyjadril aj prezident SZĽH Martin Kohút. Ten ani s odstupom času nevidí problém v tom, že na tlačovej konferencii po MS a následných turbulentných dňoch predstúpili pred médiá bok po boku tréner Bokroš a hráči Fehérváry a Korenčík. “Tlačovka po šampionáte bola štandardná. Býva každý rok. Je tam tréner a hráči. Chalani odpovedali na otázky ohľadom svetového šampionátu. Na základe vzniknutej situácie sme získavali informácie, aby sme sa teraz mohli vyjadriť,” uviedol Kohút.

Generálny manažér reprezentácií SR si myslí, že hokejisti nemali kvalitu na to, aby skončili na lepšej pozícii ako na ôsmom mieste, ktoré obsadili. “Okolo tohto mužstva bolo už pred dvoma rokmi utvorené veľké haló. Zrejme aj to nie veľmi pomohlo. Očakával som ôsme miesto, ktoré sme napokon aj obsadili. Nemyslím si, že v tíme bola kvalita, aby bolo lepšie umiestnenie. Chlapci zrejme mali vyššie očakávania a po turnaji sa v nich zhromaždila frustrácia, potom znevažovali prácu realizačného tímu,” zamyslel sa Šatan.

Po MS v Kanade sa na Ernesta Bokroša spustila lavína kritiky, ktorú odštartoval statusom na sociálnej sieti útočník Martin Pospíšil. Devätnásťročný útočník sa verejne sťažoval na fungovanie reprezentácie počas majstrovstiev sveta v Kanade. Podporil ho aj spoluhráč Miloš Fafrák, ktorý zdieľal svoju nespokojnosť s fungovaním projektu HK Orange 20. Bokroša následne verejnosť i niektorí jeho niekdajší zverenci spájali i s údajnou korupciou. Na tlačovej konferencii skúsený tréner všetky obvinenia odmietol. Pospíšilove či Fafrákove tvrdenia nepotvrdili ani spoluhráči Marin Fehérváry a Marek Korenčík.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali