Biden sa vyhráža Putinovi a žiada peniaze na záchranu Ameriky

Biden sa vyhráža Putinovi a žiada peniaze na záchranu Ameriky

Washington 26. októbra 2019 (HSP/Sputnik/Foto:SITA/AP-Frank Franklin)

 

Bývalý viceprezident a kandidát na prezidenta USA vo voľbách roku 2020 Joe Biden vystúpil s mimoriadnou video výzvou, v ktorej vyhlásil, že dni Putinovej tyranie skončia

Na snímke Joe Biden

Obsah tejto výzvy k americkému ľudu a ruskému predákovi znie takto:

Reklama

Priatelia, počuli ste to? Putin a Rusi sa znovu pokúšajú zasahovať do našich volieb, do toho, kto bude prezidentom. Tentokrát som predmetom ich pozornosti ja. Pretože Putin vie, že keď sa stanem prezidentom, dni jeho tyranie a pokusov vyhrážať sa Spojeným štátom a východnej Európe skončia. Postavím sa mu na odpor. Je to človek, ktorý sa zaoberá šikanovaním rovnako ako náš prezident (Trump). A viem, že nechce (aby som sa stal prezidentom), poviem vám ale toto. Keď budem prezidentom, všetko sa zmení. Pán Putin, americký ľud sám rozhoduje o výsledku svojich volieb, vy nerozhodujete.

 

Reklama

 

Reklama

Videozáznam končí výzvou na darovanie aspoň pár dolárov na Bidenovú volebnú kampaň. Prosba darovania finančných prostriedkov apeluje na city amerických vlastencov: Dajte Putinovi znamenie, darujte päť dolárov. Nemožno si nevšimnúť, že sú efektívnejšie a výhodnejšie spôsoby, ako ruskému prezidentovi poslať toto posolstvo. Niekoľko poštových známok stojí určite menej ako päť dolárov a využívať bývalého viceprezidenta USA ako poštára vôbec nie je potrebné. Nejde samozrejme o to posolstvo Putinovi, ale o to, že americká politická trieda sa predsa len rozhodla zmeniť voľby 2020 v geopolitické referendum.

Občanov USA sa pokúšajú presvedčiť o tom, že stoja pred voľbou medzi Bidenom a Putinom. Je ľahké uhádnuť zdroj inšpirácie, pretože tí, ktorí sledovali voľby na Ukrajine, si dobre pamätajú na skvelé heslo Buď Porošenko, alebo Putin, pod tlakom ktorého vtedajší úradujúci prezident prepadol na celej čiare.

Je príznačné, že zmeniť americké voľby 2016 v protiruskú frašku sa rozhodli po vyhlásení ich výsledkov, ale zmena volieb 2020 v protiruskú frašku začala už v ranej etape volebnej kampane. Takže intenzita protiruskej hystéria sa bude len zvyšovať. Predvolebná politika sa robí podľa zákonov šoubiznisu, a to znamená, že šou musí pokračovať za každých okolností a že finále musí byť najpôsobivejšia časť predstavenia.

Partnerom v šou Joe Bidena sa stal osobne šéf spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg.

Snáď práve jeho objavy označuje Biden za one správy, ktoré majú donútiť voliča k tomu, aby sa zložili na boj s Putinom. List USA Today píše: Facebook zabránil pokusom Ruska a Iránu o zasahovanie do volieb 2020, vyhlásil generálny riaditeľ Mark Zuckerberg v rozhovore, ktorý v pondelok zverejnila televízna stanica NBC Predtým v pondelok Facebook oznámil odstránenie štyroch sietí používateľských účtov, stránok a skupín z dôvodu koordinovaného nevierohodného správania. Tri siete boli z Iránu a jedna z Ruska, uvádza sa v správe spoločnosti. Siete na Facebooku a Instagrame sa vraj maskovali a zatajovali svoje akcie zamerané na Spojené štáty, severnú Afriku a Latinskú Ameriku. To, že sme ich dokázali vopred identifikovať a odstrániť, je znamením toho, že naše systémy sú teraz oveľa pokročilejšie než v minulosti, povedal Zuckerberg v rozhovore pre NBC.

Reklama

Dôležité upresnenie od CNN: Aj keď sa používatelia vydávali za Američanov zo všetkých strán politického spektra, boli mnohí z nich jednotní vo svojom nesúhlase s kandidatúrou bývalého viceprezidenta Joe Bidena, oznámila Graphik, spoločnosť pre vyšetrovanie sociálnych sietí, ktorú Fecebook požiadal o rozbor používateľských účtov .

Ako vždy, neuvidíme žiadne dôkazy toho, že to boli skutočne následky štátnych alebo dokonca súkromných ruských operácii. Je ale zaujímavé sledovať zvláštnosti štatistiky, ktorú používa Facebook. Ak máme veriť vedcom z Facebooku, vychádza z toho výsledok, že Irán zasahuje do amerických volieb trikrát aktívnejšie než Rusko. Biden sa o tom napokon nezmieni, pretože keď prehovorí o iránskom zasahovaní, voliči mu hneď pripomenú iránsku jadrovú dohodu uzatvorenú v čase, keď bol viceprezidentom, a tiež tvrdú protiiránsku politiku Donalda Trumpa, za ktorú ho kritizujú demokrati.

Veď aj bez toho Iránu nebola reakcia Bidenových sledujúcich na Twitteri nadšená.

Najpopulárnejšie komentáre Bidenovej výzvy obsahujú výzvu, aby s tým prestal. Zúfalý stúpenec Demokratickej strany napísal Bidenovi toto: Nemohli by ste prestať so zastrašovaním ,červenou hrozboua odvolať svoju kandidatúru skôr, než to pre nás skončí ďalšími štyrmi rokmi Trumpovej vlády?!

Je potrebné spomenúť ešte jedno populárne hodnotenie Bidenových pokusov zarobiť na boji s Putinom a s Rusmi: Lebo ak Putinova práca spočíva v tom, aby podkopával dôveru k našej vláde, potom vy za neho túto prácu robíte oveľa lepšie, než by ju mohol robiť sám. Priamo vyhlasujete, že ak nedosiahnete žiaduci výsledok, budú voľby nelegitímne. To je nebezpečná hra.

Znepriatelené frakcie americkej elity ničia priamo teraz samotnú základňu politického systému a štátneho usporiadania Spojených štátov nastúpili totiž cestu k ich zmene na veľkú banánovú republiku. A tomu by sme asi nemali brániť. Sami si zvolili túto cestu.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali