BBC prijíma zamestnancov na základe politických postojov k DEI

BBC prijíma zamestnancov na základe politických postojov k DEI

Bratislava 1. februára 2024 (HSP / The European Conservative /Foto:SITA/AP-Lefteris Pitarakis)

 

The European Conservative informuje o náborových zásadách na pracovných pohovoroch do BBC. Spoločnosť síce propaguje DEI ale sama nie je inkluzívna

BBC
Ilustračné foto

„BBC nie je príjemným miestom pre ľudí s konzervatívnymi názormi. Vedenie hovorí o rozmanitosti bez toho, aby rozmanitosť názorov samo prijalo,“ tvrdí v úvode autor článku.

Reklama

Nenajímajte ľudí, ktorí “odmietajú” rozmanitosť

V dokumente o politike týkajúcej sa prijímania zamestnancov BBC, ktorý podľa kritikov ilustruje ľavicovo-liberálne “skupinové myslenie” v britskom štátnom vysielaní, sa zamestnancom nariaďuje, aby neprijímali ľudí, ktorí odmietajú alebo zosmiešňujú rozmanitosť a začlenenie.

Uniknutý dokument s náborovými zásadami odhalil denník The Daily Telegraph. Dokument ukladá pracovníkom pohovorov povinnosť požiadať uchádzačov odpovedať na otázky súvisiace s politikou DEI (rozmanitosti, rovnosti a inklúzie).

Reklama

„ Vysvetlite, čo pre vás znamená rozmanitosť a inklúzia. V prípade, že na pohovore uspejete, aké vidíte možnosti, ako propagovať, vyzdvihovať alebo podporovať rozmanitosť a inklúziu vo vašej funkcii?,“ znejú otázky z dokumentu.

Ďalej sa v dokumente uvádza nariadenie: „Nenajímajte kandidátov, ktorí sú nevhodní pre organizáciu, alebo ak odmietajú alebo sa vysmievajú rozmanitosti a inklúzii a okolitým témam.“

Tým, ktorí zastávajú manažérske pozície, sa odporúča, aby vylúčili každého uchádzača, ktorý prejavuje “nedostatočný záujem o ďalšie vzdelávanie, ak nebol predložený žiadny dôkaz o vzdelaní a pochopení rozmanitosti a inklúzie”.

DEI plodí nekompetentnosť

Kritici, vrátane európskych konzervatívnych komentátorov, poukázali na vo svojej podstate diskriminačnú a antimeritokratickú povahu praktík DEI . Podľa kritikov bude posadnutosť mnohých západných organizácií touto problematikou plodiť len nekompetentnosť.

BBC už dlho čelí obvineniam z nepriateľského postoja ku konzervatívcom. Toto najnovšie odhalenie tento názor len posilňuje

Reklama

Anonymný zdroj z BBC pre denník The Telegraph povedal: „BBC nie je príjemným miestom pre ľudí s konzervatívnymi názormi.“

„Vedenie hovorí o rozmanitosti bez toho, aby prijalo rozmanitosť názorov. Je to miesto, ktorému som venoval roky svojho pracovného života a ktoré si úprimne vážim. V súčasnosti sa vedenie cíti byť v zajatí ľavicových aktivistov a nie je schopné dodržiavať našu základnú zásadu nestrannosti,“ uviedol anonym.

„Prijímanie zamestnancov na základe dodržiavania ideológie rozmanitosti a inklúzie vylučuje väčšinu konzervatívne zmýšľajúcich ľudí a vlastne aj väčšinu obyvateľstva,“ vysvetlil zdroj.

Politické postoje nad schopnosťami

Robin Aitken, bývalý novinár a autor BBC, povedal: „Tieto usmernenia ilustrujú, ako veľmi je ideológia DEI zakorenená v BBC. Pravidlá fungujú ako mechanizmus na udržiavanie skupinového myslenia a vylučujú každého, kto je skeptický voči tejto novej doktríne rozmanitosti a inklúzie. BBC teraz neprijíma zamestnancov na základe schopností alebo zásluh, ale na základe politických postojov ľudí k rozmanitosti.“

Bývalý britský poslanec Európskeho parlamentu a novinár Patrick O’Flynn tiež spochybnil údajný záväzok “nestrannosti” BBC , ktorá je financovaná daňovými poplatníkmi.

Reklama

„Wow. Nikto z nás, ktorí pozitívne uprednostňujú cieľ posilnenia sociálnej súdržnosti pred oslavou rozmanitosti, nedostane ponuku pracovať v BBC. Vysvetľuje to veľa o jej skreslenom spravodajstve a o viacerých kľúčových otázkach,“ uviedol O’Flynn.

Medzitým britský sociológ a výkonný riaditeľ MCC Brusel Frank Furedi okamžite označil “rozmanitosť” za “novú prísahu vernosti”.

BBC, ktorá tvrdí, že “odráža a oslavuje rozmanitosť” publika, ktorému slúži, sa zatiaľ svoje vyjadrenie neposkytla.

Odhalenia prichádzajú v čase, keď ministri plánujú zásah proti štátnym zamestnancom, ktorí “využívali svoje zamestnanie ako prostriedok politického aktivizmu”, a ktorí mrhajú peniazmi daňových poplatníkov.

V novembri minulého roka sa pod drobnohľad dostala aj BBC. Objavili sa informácie, že zamestnáva 15 zamestnancov na pozíciách týkajúcich sa “rozmanitosti, rovnosti alebo inklúzie”. Pričom celkové náklady na nich dosiahli 600 000 libier.

Vzhľadom na to, do akej hĺbky je ideológia DEI zakorenená v organizácii, nemôže byť žiadna iniciatíva na jej odstránenie iná ako komplexná. Následne sa musia zaviesť ochranné opatrenia, aby už nikdy nemohla preniknúť dovnútra.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:52

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v pondelok vyzvala na zlepšenie ochrany rádioaktívneho materiálu počas jeho prepravy. MAAE argumentovala štatistikou z vlaňajška, keď 31 krajín nahlásilo celkovo 168 prípadov krádeže alebo straty rádioaktívnych materiálov.

12:42

Stovky demonštrantov sa v pondelok zhromaždili pred Vrchným súdom v Londýne, ktorý bude rozhodovať vo veci vydania zakladateľa servera WikiLeaks Juliana Assangea do Spojených štátov.

Súd už koncom marca rozhodol, že Assange nemôže byť do USA vydaný okamžite.

12:26

Európska komisia (EK) v správe pre médiá pripomenula, že od nedele 19. mája vstúpili do platnosti nové pravidlá na harmonizáciu trestných činov a sankcií za porušenie reštriktívnych opatrení EÚ.

Nové pravidlá zabezpečia, aby sa porušenia spoločných sankcií EÚ mohli trestne vyšetrovať a stíhať vo všetkých členských štátoch. Dohodnuté pravidlá zahŕňajú zoznam trestných činov súvisiacich s porušovaním a obchádzaním sankcií EÚ.

12:10

Trend vyššieho výberu mýta za využitie vymedzených úsekov ciest a diaľnic na Slovensku pokračoval aj v apríli. Dopravcovia uhradili celkom 19,41 milióna eur, čo je o 5 % viac ako v apríli 2023. V celom prvom štvrťroku tohto roku pritom rast výberu dosiahol medziročne 4 %. V pondelok o tom informovala spoločnosť SkyToll.

11:49

Dovedna 554 osôb podozrivých z páchania domáceho násilia zadržala a obvinila počas štvordňovej operácie polícia Nového Južného Walesu, najľudnatejšieho spomedzi austrálskych štátov.

11:26

Do nepokojmi zmietaného francúzskeho zámorského územia Nová Kaledónia dorazilo tisíc policajtov s cieľom obnoviť poriadok, oznámili v pondelok francúzske úrady na tomto tichomorskom súostroví. Medzinárodné letisko pri meste Nouméa zostane podľa prevádzkovateľov uzatvorené do štvrtka.

Nepokoje
Muž stojí pred zhoreným autom po nepokojoch v meste Noumea, v Novej Kaledónii 15. mája 2024
11:00

Po piatich nezvestných z motorového člna, ktorý sa v sobotu neskoro večer zrazil so švajčiarskou výletnou loďou na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, stále intenzívne pátrajú. Pri nehode zahynuli dve osoby a jedna sa zranila.

10:52

Ceny energií sa v uplynulom týždni výraznejšie nemenili a zostávajú blízko tohoročných maxím. Zemný plyn s dodaním v júni sa na holandskej burze TTF v piatok (17. 5.) predával za 30,769 eura za megawatthodinu (MWh) a elektrina s dodaním v roku 2025 stála na pražskej burze PXE 96,99 eura/MWh.

10:39

Pakistan vyhlásil pondelok za deň smútku na pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka v iránskej provincii Východný Azerbajdžan. Na sociálnych sieťach o tom informoval pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf.

10:20

Za víťaza nedeľňajších prezidentských volieb v Dominikánskej republike sa vyhlásila úradujúca hlava štátu Luis Abinader. Jeho protikandidáti v noci na pondelok priznali porážku.

Podľa predbežných údajov volebných úradov získal Abinader 59,09 percenta hlasov, za ním nasledovali trojnásobný exprezident Leonel Fernandéz s 26,94 percenta a bývalý predseda parlamentu Abel Martínez s približne desiatimi percentami.

09:59

Rusko bolo aj v apríli najväčším dodávateľom ropy do Číny, keď objem dodávok zvýšilo medziročne takmer o tretinu. Prvú pozíciu najväčších dodávateľov tejto suroviny do najväčšej ázijskej ekonomiky si tak udržalo už 12. mesiac po sebe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Dieťa skáče do odvodňovacej priekopy pozdĺž rieky Ozama v štvrti Gualey v Santo Domingu v Dominikánskej republike

Autor: AP/Matias Delacroix

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali