Barca má nôž na krku, Koeman o Dyname:”Veľmi dôležitý duel”

Barca má nôž na krku, Koeman o Dyname:”Veľmi dôležitý duel”

Bratislava 19. októbra 2021 (TASR/HSP/Foto:SITA/AP-Miguel Morenatti,TASR/AP-Rui Vieira)

 

Futbalisti FC Barcelona majú po dvoch prehrách v E-skupine Ligy majstrov nôž na krku. V stredajšom súboji 3. kola privítajú doma Dynamo Kyjev a ak si chcú udržať reálnu šancu na postup do osemfinále, musia na Camp Nou zvíťaziť. V druhom zápase “éčka” druhý tím tabuľky Benfica Lisabon hostí lídra Bayern Mníchov

Ronald Koeman
Na snímke Ronald Koeman

Päťnásobný európsky šampión FC Barcelona sa po prehrách s Bayernom (0:3) a na ihrisku Benficy (0:3) ocitol v ťažkej situácii. V tabuľke je bez bodu posledný a ďalšie zaváhanie si už nemôže dovoliť. Katalánci sa na LM naladili víkendovým víťazstvom v španielskej La Lige nad Valenciou 3:1. “Zápas proti Dynamu je pre nás veľmi dôležitý. Musíme si udržať nasadenie a energiu z nedeľného stretnutia. Mali sme dva dni na prípravu, musíme z toho vyťažiť maximum,” vyhlásil tréner “Barcy” Ronald Koeman, ktorý stále viac vsádza na mladú krv. Osemnásťročný Ansu Fati naštartoval tím k obratu vo víkendovom zápase s Valenciou, keď strelil za stavu 0:1 prvý gól a následne vybojoval penaltu, ktorú premenil Memphis Depay.

Reklama

Bayern, ktorý má po dvoch zápasoch na konte plný počet bodov a skóre 8:0, sa predstaví v súboji o prvé miesto v skupine na ihrisku Benficy. V prospech Bavorov hovorí lepšia vzájomná bilancia, rekordný nemecký šampión v desiatich dueloch s “orlami” ešte ani raz neprehral (sedem víťazstiev, tri remízy). Bayern nedal v nedeľu šancu domácemu Bayeru Leverkusen a po jednoznačnom triumfe 5:1 sa vrátil späť na čelo bundesligovej tabuľky.

V zápase si poranil zadný stehenný sval Alphonso Davies a jeho štart v stredajšom zápase je otázny. Tréner Julian Nagelsmann verí, že Kanaďan bude k dispozícii, rovnako ako ďalší obranca Lucas Hernandez. Francúzsky reprezentant sa v pondelok dostavil na súd v Madride, kde sa má dohodnúť na nástupe na šesťmesačný trest odňatia slobody. Už v utorok sa mal pripojiť znova k tímu. “Budem rád, ak bude s mužstvom aj v Lisabone a bude môcť hrať. No príliš sa o tom nerozprávame, je to súkromná záležitosť a mal by si ju aj súkromne vyriešiť,” povedal Nagelsmann podľa agentúry dpa. Bayern si v 2. skupinovom kole LM doma zgustol na Dyname Kyjev, ktoré deklasoval 5:0 aj vďaka dvom gólom Roberta Lewandowského.

Reklama

V F-skupine bude chcieť Manchester United v domácom zápase proti Atalante Bergamo naviazať na predošlé víťazstvo 2:1 nad Villarrealom, ktoré zariadil Cristiano Ronaldo gólom z piatej minúty nadstaveného času. Portugalčan nastúpil v LM na rekordný 178. zápas, čím sa v historickom rebríčku dostal na prvé miesto pred brankára Ikera Casillasa. Úspech s Atalantou by dodal sebavedomie manchesterskému tímu, ktorý sa trápi v Premier League, z uplynulých troch ligových zápasov získal iba jediný bod, v sobotu podľahol Leicestru na jeho ihrisku 2:4. Tréner Ole Gunnar Solskjaer potvrdil, že pred stredajším duelom urobí viacero zmien v zostave.

Cristiano Ronaldo
Na snímke futbalista Manchestru United Cristiano Ronaldo

“Musíme sa vrátiť k našej hre. Musíme zareagovať, začať si opäť veriť, nestrácať koncentráciu,” vyhlásil kouč ManU. “Každý zápas je dôležitý, obzvlášť v Lige majstrov. Duel s Atalantou bude pre náš tím veľkým testom. Musíme dbať na to, aby sme do neho vstúpili so sviežou mysľou. Každý jeden z nás by sa mal pozrieť do zrkadla a začať predvádzať lepšie výkony.” Atalante, ktorá je po triumfe 1:0 nad Young Boys Bern so štyrmi bodmi na čele skupiny, bude chýbať kapitán Rafael Toloi. Vo víkendovom víťaznom stretnutí na pôde Empoli (4:1) si poranil priťahovač. V druhom zápase skupiny si premožiteľ Slovana Bratislava v 2. predkole LM Young Boys Bern zmeria sily s CF Villarreal.

V G-skupine hostí líder Salzburg “vlkov” z Wolfsburgu. Nemeckému bundesligistovi bude v Rakúsku chýbať kanonier Wout Weghorst, ktorý mal pozitívny test na koronavírus. V Lille narazí domáci OSC na španielsku Sevillu a bude sa snažiť vybojovať prvú výhru v tohtoročnej edícii LM. Francúzsky majster vyťažil z doterajších dvoch zápasov iba bod za remízu s Wolfsburgom (0:0).

Obhajca trofeje FC Chelsea privíta v H-skupine švédske Malmö, ktoré stále čaká na premiérový bod a prvý strelený gól v súťaži. Pre Londýnčanov je potešiteľnou správou návrat tria Hakim Ziyech, Antonio Rüdiger a Thiago Silva do tréningového procesu po zdravotných problémoch. Tím trénera Thomasa Tuchela chce hodiť za hlavu predchádzajúcu prehru 0:1 s Juventusom Turín. Na LM sa naladil ligovým triumfom 1:0 na pôde nováčika z Brentfordu, o jediný gól sa postaral Ben Chilwell. Juventus zavíta v stredu na pôdu Zenitu Petrohrad a bude sa usilovať udržať si stopercentnú bilanciu, skupinu vedie s plným počtom 6 bodov a skóre 4:0. “Bianconeri” cez víkend zdolali v talianskej Serii A po tuhom boji AS Rím 1:0. “Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Rimania by si možno zaslúžili remízu, no takéto duely rozhodujú detaily a tie hovorili, našťastie, v náš prospech,” komentoval stretnutie tréner Juve Massimiliano Allegri.

Program 3. kola skupinovej fázy LM 2021/2022, STREDA 20. októbra (časy sú SELČ):
E-skupina:
18.45 FC Barcelona – Dynamo Kyjev /rozhoduje: Clément Turpin (Fr.)/
21.00 Benfica Lisabon – Bayern Mníchov /Ovidiu Hategan (Rum.)/

Reklama

tabuľka:
1. Bayern Mníchov 2 2 0 0 8:0 6
2. Benfica Lisabon 2 1 1 0 3:0 4
3. Dynamo Kyjev 2 0 1 1 0:5 1
4. FC Barcelona 2 0 0 2 0:6 0

F-skupina:
21.00 Manchester United – Atalanta Bergamo /Szymon Marciniak (Poľ.)/
21.00 Young Boys Bern – CF Villarreal /Sergej Karasjov (Rus.)/

tabuľka:
1. Atalanta Bergamo 2 1 1 0 3:2 4
2. Young Boys Bern 2 1 0 1 2:2 3
3. Manchester United 2 1 0 1 3:3 3
4. Villarreal 2 0 1 1 3:4 1

G-skupina:
18.45 Red Bull Salzburg – VfL Wolfsburg /Daniele Orsato (Tal.)/
21.00 Lille OSC – FC Sevilla /Michael Oliver (Angl.)/

tabuľka:
1. Salzburg 2 1 1 0 3:2 4
2. Sevilla 2 0 2 0 2:2 2
3. Wolfsburg 2 0 2 0 1:1 2
4. Lille 2 0 1 1 1:2 1

Reklama

H-skupina:
21.00 Zenit Petrohrad – Juventus Turín /Sandro Schärer (Švaj.)/
21.00 FC Chelsea – Malmö FF /Francois Letexier (Fr.)/

tabuľka:
1. Juventus Turín 2 2 0 0 4:0 6
2. Chelsea Londýn 2 1 0 1 1:1 3
3. Zenit Petrohrad 2 1 0 1 4:1 3
4. Malmö 2 0 0 2 0:7 0

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali