Anton Martvoň: Augiášovský chliev EÚ je potrebné vyčistiť, aby sme dosiahli pomoc a bezpečnosť pre jej obyvateľov, teda aj Slovákov

Anton Martvoň: Augiášovský chliev EÚ je potrebné vyčistiť, aby sme dosiahli pomoc a bezpečnosť pre jej obyvateľov, teda aj Slovákov

Bratislava 26. marca 2019 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Bol dlhoročným členom aktuálne vládnej strany Smer-SD, za ktorú bol aj poslancom NR SR. Od roku 2016 začal do činnosti strany vnášať kritický tón. Napokon sa však rozhodol Smer opustiť. Aktuálne je členom Národnej koalície, v ktorej je podpredsedom. Zároveň kandiduje na post europoslanca. O svojich cieľom v európskom parlamente po prípadnom zvolení nám porozprával Anton Martvoň

Na snímke Anton Martvoň

Čím vás oslovila strana Národná koalícia, že ste sa rozhodli kandidovať do europarlamentu práve za ňu?

Reklama

Som toho názoru, že SR potrebuje politický reštart, získanie dôvery ľudí v odborné reformy, pričom chcem k tomu svojimi skúsenosťami napomôcť, ako aj ľuďom dokázať, že politika sa dá robiť aj v prospech nich.

A hlavne sami nepáči súčasná politika Smeru. Preto som od nich odišiel a bol som niekoľko rokov nezávislým, i keď sa mi vyhrážali a kriminálnik Kočner ma dal podľa mňa na pokyn smerákov dokonca sledovať za účelom diskreditácie a umlčania, no po množstve rozhovorov s bežnými ľuďmi v mojom regióne a v mojom okolí, som dospel k názoru, že je čas sa politicky vrátiť, zabudnúť na minulosť a sústrediť sa na vytvorenie lepšej budúcnosti pre naše deti.

Reklama

Práve preto ma Národná koalícia oslovila svojimi myšlienkami a programom, pričom som zistil, že je v nej viacero ľudí, či mojich priateľov a známych, ktorí sa snažia zmeniť túto krajinu k lepšiemu (podobne ako ja) a dať reformy pre bežného človeka na prvé miesto v politike.

V Národnej koalícii sa dokonca snažia o to, aby sklamaní ľudia zo súčasnej vlády mali dôstojnú politickú alternatívu obhajujúcu v SR slovenské, národné, kresťanské, rodinné, či sociálne cítenie, hodnoty a reformy s akcentom na odbornosť, na regióny a na robenie politiky pre bežných ľudí a nie pre oligarchiu tak, ako to robí súčasná vláda.

Preto som sa rozhodol vstúpiť do Národnej koalície a prijať ich ponuku kandidovať za nich do Európskeho parlamentu, lebo mi na Slovensku záleží a chcem aby boli v EÚ Slováci partnermi a nie iba sluhami pri výrobných linkách, ktorým tu vozia druhotriedne potraviny, či dokonca aj elektrospotrebiče.

 

Čo sa vám najviac páči na strane?

Reklama

Páči sa mi, že v Národnej koalícii nie je žiaden VIP klub, tak ako ho majú urobený v napríklad v Smere s kultom osobnosti už nedôveryhodného Fica, rešpektujú tu ženy o čom svedčí to, že predsedníčkou strany je S. Vorobelová a aj svedčí o tom naša eurokandidátka, no a všetci sa tu snažíme vytvoriť jeden dobrý team spoločne bojujúci za Slovensko, kde som dúfam zapadol a asi aj preto si ma v Národnej koalícii zvolili za svojho podpredsedu strany.



Uviedli ste, že chcete, aby boli v EÚ Slováci partnermi a nie iba sluhami. Aký je váš postoj k EÚ?

Môj postoj k EÚ je pozitívny. Nie som určite euroskeptik, práve naopak. Vždy, ešte aj keď SR nebola členom EÚ, som vstup do EÚ podporoval. Bol som dokonca členom aj prvej Ústrednej volebnej komisie pre naše prvé voľby do Európskeho parlamentu.

No, vždy som chcel, aby bol dodržiavaný pôvodný účel vzniku EÚ a nie to, aby sa  eurobyrokrati na čele s Merkelovou, či s Macronom snažili o vytvorenie nejakého ich super-štátu riadeného Nemeckom a Francúzskom rozhodujúcimi ešte aj o Slovákoch. Aj M.R.Štefánik chcel vždy, aby Slováci mali svoje miesto so svojím vlastným štátom v Európe a nie boli v područí nejakého super-štátu, ako bolo vtedy Rakúsko-Uhorsko. A na boj za národný štát našich predkov ako Slováci nesmieme nikdy zabudnúť.

 

Reklama

Je teda potrebné zachovanie EÚ s cieľom reformovať ju?

To, čo sa  deje v EÚ je jasným signálom,  že EÚ potrebuje nutnú reformu, rázne zníženie počtu a obmedzenie vplyvu eurobyrokratov a návrat k postaveniu EÚ ako nadnárodnej organizácie suverénnych národných štátov.

EÚ je určite potrebná v rámci rozdelenia sveta, i jej myšlienka vzniku bola výborná, preto ju treba zachovať, no v jej inštitúciách začali s pokusmi o centralizáciu moci Bruselu, a preto som toho názoru, že je potrebné vyčistiť tzv. Augiášovský chliev a reformovať EÚ v prospech pomoci a bezpečnosti pre obyvateľov EÚ a teda aj nás Slovákov.

Som toho názoru, že Juncker by mal byť okamžite odvolaný a podľa mňa poslaný rovno na protialkoholické liečenie.

 

Aké nosné témy budú súčasťou vašej kandidatúry? Akým problémom sa chcete po prípadnom zvolení primárne venovať?

Záujmy Slovenska v EÚ budú vždy na prvom mieste! Cieľom v EÚ pre mňa i pre Národnú koalíciu je zachrániť národné štáty, ochrániť európske hodnoty stojace na kresťanstve a všetkými legálnymi spôsobmi zabrániť bruselským byrokratom umožniť príchod miliónov nelegálnych migrantov do EÚ a tým aj na Slovensko.

Peniaze, ktoré EÚ míňa na nelegálnu migráciu budem navrhovať použiť na zlepšenie životných, sociálnych a pracovných podmienok obyvateľov EÚ – teda aj nás Slovákov.

Chcem, aby Slováci boli v EÚ partnermi a nie sluhami za výrobnými linkami, a preto sa budem snažiť otvoriť témy ako je minimálna európska mzda, či minimálny európsky dôchodok, podpora športu a mladých ľudí, a to všetko na úrovni západných krajín.

Na Slovensku žije viac ako pol milióna Slovákov na pokraji chudoby, či žije v chudobe, pričom práve na to budem poukazovať, aby sa takéto problémy národných štátov za pomoci EÚ riešili.

Reklama

Budem presadzovať zlepšenie európskej ochrany prírody pred nelegálnymi výrubmi, ako aj ochrany spotrebiteľov a zdravotne postihnutých osôb a zlepšenie boja proti ožobračovaniu ľudí, proti úžerníkom a šmejdom v celej EÚ.

 

Čo je potrebné v EÚ najviac reformovať?

Odmietam, aby Slovensko bolo krajinou, kde sa budú voziť menej kvalitné druhotriedne potraviny a rýchlokaziace sa elektrospotrebiče.

Som jednoznačne proti tomu, aby sa EÚ stala superštátom pod taktovkou Merkelovej a Macrona, kde kresťanstvo a tradičná rodina sa stanú iba okrajovými hodnotami.

Reklama

Taktiež som proti tomu, aby  Európska prokuratúra mala neprimerané kompetencie voči obyvateľom Slovenska, nechcem jej budúce zneužívanie na kriminalizáciu a zatýkanie obyvateľov EÚ, či národných politikov a aj Slovákov za ich názory na migráciu, či na reformy EÚ, prezentované na internete.

 

Ako nazeráte na smernicu EÚ o autorských právach?

Som zástancom slobody slova, prezentovania názorov (nie extrémistických) na internete, pričom som zástancom slobody sťahovania, či bezplatného zdieľania digitálneho obsahu na internete ako sú obrázky, fotky, hudba, knihy, filmy, či články, pričom budem proti navrhovanej smernici EÚ, ktorá najnovšie mieni tieto slobody aj Slovákom cez neprimeranú ochranu autorských práv výrazne obmedziť, ako aj otvorím debatu ohľadom zrušenia smernice EÚ obmedzujúce držanie niektorých zbraní na vlastnú ochranu, pre športové, poľovnícke, či historické účely.

V EP budem tvrdo bojovať, aby hlasy a názory všetkých Slovákov bolo v celej EÚ počuť aspoň tak, ako je dnes počuť z iných krajín kritizujúcich bláznivé nápady Bruselu pri zavádzaní nezmyselných povinností pre ľudí, či podnikateľov.

Reklama

 

Aký je váš postoj k LGBTI komunite? Budete v europarlamenta bojovať za
ich požiadavky?

LGBTI komunitu rešpektujem v rovine ich spoločného života v jednej domácnosti, tak ako to je aj teraz v SR, no som proti akýmkoľvek snahám EÚ o umožnenie adopcie detí párom rovnakého pohlavia (zvlášť mužom), ako aj som dôrazne proti tolerovaniu zo  strany EÚ akýchkoľvek možností kupovania si detí cez ich náhradné vynosenie prostredníctvom náhradnej matky sprostredkované cez americké agentúry za veľké peniaze pod „zámienkou akéhosi náhradného materstva“ i keď ide o biznis s deťmi.

Medzinárodný dohovor o právach dieťaťa musí byť v celej EÚ rešpektovaný a dodržiavaný, pričom EÚ by mala dôsledne postihovať akékoľvek snahy o jeho obchádzanie americkými agentúrami náhradného materstva a teda robenie biznisu s deťmi. Nie sme v otrokárskej dobe.

Ja chápem, že USA ako jeden z mála štátov neratifikovali predmetný dohovor o právach dieťaťa, no ich agentúry by si nemali dovoľovať obchádzať právo členských štátov EÚ.

Ja preto, v európskom parlamente budem bojovať predovšetkým za práva nás Slovákov, ako aj za naše národné, kultúrne, sociálne, či kresťanské tradície v duchu tradičnej rodiny.

Na snímke Anton Martvoň

 

Reklama

Aké skúsenosti z pôsobenia v NR SR ako poslanec by ste využili na poste europoslanca?

Samozrejme v prvom rade by som chcel využiť moje schopnosti a skúsenosti, ktoré som získal v NRSR nielen pri príprave a presadení viacerých zákonov a legislatívy v prospech bežných ľudí, či pri pomoci môjmu mestu a regiónu, ale chcem využiť aj moje skúsenosti získane pri bilaterálnych rokovaniach s medzinárodnými delegáciami, či v rámci skupín priateľstva s inými štátmi, ako aj pri mojom pôsobení v Parlamentnom zhromaždení NATO, kde som zastupoval SR.

V druhom rade, by som rád využil aj moje odborné skúsenosti získané mojou dlhoročnou praxou v oblasti práva, či akademickou činnosťou, kde som často musel riešiť a hľadať riešenia na rôzne odborné i životné problémy v praktickej, či v teoretickej rovine.

A v treťom rade (nie však v poslednom) by som rád využil aj národný, odborný, sociálny, či regionálny potenciál členov našej strany Národnej koalície pri otváraní tém v Európskom parlamente a pri poukazovaní na problémy nás Slovákov, a to aj za spolupráce s inými politickými stranami obhajujúcimi národné a kresťanské hodnoty v EÚ, ako je napr. politická strana M. Salviniho v Taliansku.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Včera 20:22

Vo veku 93 rokov zomrel v pondelok americký astronaut Thomas P. Stafford. Bol veliteľom vesmírnej misie Apollo 10, ktorá bola generálnou skúškou pred prvým pristátím americkej posádky na Mesiaci.

Včera 20:20

Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Rakúskom a v Nórsku vypadli štyria hráči. Pre zdravotné problémy nebudú trénerovi Francescovi Calzonovi k dispozícii Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz ani Ľubomír Šatka. Kouč SR donominoval obrancu Spartaka Trnava Sebastiana Kóšu a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej.

Včera 20:18

Slovenské futsalistky zaznamenali v záverečnom zápase na medzinárodnom turnaji v srbskom meste Vrnjačka Banja prvý triumf. V pondelok deklasovali domáci tím 10:1.

Včera 20:16

Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom zápase 2. fázy kvalifikácie ME 2024 do 17 rokov. V pondelkovom stretnutí A1 skupiny v Hannoveri nestačili na rovesníčky z Francúzska 0:5. Češky remizovali s Nemkami 0:0.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Miami. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Rebeccu Šramkovú 6:3, 3:6, 6:3. Vo vzájomnej bilancii vedie 3:1.

Včera 19:58

Biden povedal Netanjahuovi, že uskutočnenie rozsiahlej vojenskej operácie v Rafahu by bolo chybou.

Informoval o tom Biely dom.

Zároveň uviedli, že Netanjahu prijal Bidenov návrh vyslať do Washingtonu delegáciu, ktorá bude rokovať o plánoch vojenskej akcie v Rafahu.

Včera 19:52

Ceny ropy vzrástli v pondelok o viac než 1,5 %, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 USD za barel (159 litrov). Náladu na na trhoch ovplyvňuje nižší export zo Saudskej Arábie, plány Iraku svoj export obmedziť, ako aj útoky Ukrajiny na ruské ropné rafinérie.

Včera 19:51

Prezident USA Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok spolu telefonovali a bol to ich prvý kontakt za vyše mesiaca, oznámil Biely dom.

Včera 19:34

Poľsko a Nemecko v rámci podpory Ukrajiny aktivujú 26. marca koalíciu zameranú na posilnenie kapacít v oblasti obrnenej techniky. Podľa Kosiniaka-Kamysza je táto tzv. tanková koalícia jednou z najdôležitejších, aké boli vytvorené na podporu Ukrajiny, pričom Poľsko a Nemecko sú spolulídrami tohto projektu zameraného predovšetkým na tzv. hlavné bojové tanky. Ako partneri sa k nemu prihlásili aj Británia, Švédsko a Taliansko.

Včera 19:30

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR odmietlo odporúčania Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zrušenie 13. dôchodku pre časť penzistov či dokonca zdaňovanie dôchodkov. Návrhy vyplývajúce z aktuálneho Ekonomického prehľadu OECD pre Slovensko považuje rezort za nebezpečné a absolútne neakceptovateľné. MPSVR to uviedlo v pondelok v reakcii na zverejnenú správu OECD.

Včera 19:22

Izrael v pondelok údajne zabránil vo vstupe do Pásma Gazy riaditeľovi Úradu OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) Philippovi Lazzarinimu. Ten mal podľa vlastných slov v úmysle ísť do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, avšak dostal informáciu, že mu izraelské úrady nepovolili vstup. Médiám to oznámil v Káhire na spoločnej tlačovej konferencii s egyptským ministrom zahraničia Sámihom Šukrím.

Včera 19:20

Spojené štáty v pondelok odsúdili prezidentské voľby v Rusku ako „nedemokratické“ a uviedli, že nezablahoželajú prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý bol vyhlásený za víťaza s obrovským náskokom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali