František Ringo Čech: Najväčšou skazou Európy sú imigranti, nakoniec to bude Červená armáda, ktorá moslimov vyženie z Európy

František Ringo Čech: Najväčšou skazou Európy sú imigranti, nakoniec to bude Červená armáda, ktorá moslimov vyženie z Európy

Praha 25. júla 2015 (HSP/parlamentnilisty.cz/Foto:parlamentnilisty)

 

Viete niečo o našich europoslancoch? Bojujú za niečo? Stoja len vo fronte pri mzdovej pokladni! Hovorí okrem iného v rozhovore hudobník, spisovateľ a bývalý politik František Ringo Čech

Je to už sedem rokov od začiatku veľkej ekonomickej krízy, ktorá začala krachom amerických bánk. Myslíte si, že budúcnosť hospodárskeho poriadku sveta je práve v kapitalizme? Čo povedať o úspešnosti javov: kapitalizmus, globalizácia a voľný trh? Je potrebné podľa vás dať šancu inému ekonomickému smeru?

Reklama

Kapitalizmus je nezničiteľný, ale je možné, že sa premení, bude mať inú formu. Nezničiteľný je preto, že rešpektuje a ctí súkromné vlastníctvo a umožňuje, aby ľudia bohatli, čo zvlášť Gustáv Husák s Brežnevom neradi videli. Ja ale verím ­ rovnako ako sa hovorilo, že je komunizmus mladosťou ľudstva ­, že kapitalizmus prežije, avšak vo svojej starobe v inej forme. Bude to taký kapitalizmus s ľudskou tvárou. A ak je reč o kríze, tak tá tu žiadna ani nebola. Ozajstná kríza bola v roku 1929, kedy bol krach na newyorskej burze. Až príde niečo podobné, potom až to bude tuhé ­,krízy kapitálového sveta sú totiž neodvratné. To so sebou jednoducho nesie onen systém. Ale globalizácia je záhuba.

Myslíte si, že sa dá niečím voľný trh nahradiť?

Reklama

Nedá, je to normálny obchod. Ale my sme predsa svedkami hrozného rozdelenia občanov Európy na občanov prvej kategórie a občanov druhej kategórie, keď my tu máme iné pasty na zuby, inú coca­colu sladenú sirupom, a nie cukrom, mäsové výrobky bez mäsa … Dá sa povedať, že nás úplne vydali napospas týmto firemným molochom. Hygienická služba nás v krčme nechá jesť kurčatá plné penicilínu, nechajú nás jesť zvieratá, ktoré sa kŕmia mäsokostnou múčkou; a namiesto toho, aby proti tomu zasiahli, tak strážia, či krčmár má jeden hrniec na zemiaky a iný na šupky. Vôbec nikto občanov nechráni. To je nevýhoda kapitalistického systému, čo ma ale neuveriteľne štve; sú to veci, s ktorými sa dá niečo robiť, avšak nerobí sa.

V akom bode podľa vás teraz “uviazla” európska myšlienka s ohľadom na vývoj v Grécku? Smerujeme aj po gréckej kríze k ešte väčšiemu zjednoteniu Európy? A máme sa o to vôbec usilovať? Čo sa vlastne s EÚ stalo od doby nášho vstupu? Čo teda podľa vás urobiť s EÚ, ­ ešte viac zjednotiť, nechať takto, zrušiť euro, zrušiť celú EÚ?

EÚ sa už viac zjednotiť nemôže, pretože to je diktát. Je to diktát postsocialistov, ktorí sa usadili v Európskom parlamente a realizujú tam svoju utopistickú víziu. To je ale podľa mňa nezmysel. Hoci som bol veľkým priateľom zjednotenej Európy a som dodnes nadšený zo schengenského priestoru, tak som EÚ zatratil a pochopil som, že je odsúdená ku skaze. Jiří Mucha, môj veľký vzor, vždy hovoril, že veci končia na tom, na čom začínajú. Keď sa dávala dokopy európska ústava, tak tam jeden Talian chcel vložiť pasáž, že EÚ vychádza z kresťanských základov a tradícií. A to vie každý blb, že tomu tak je; je to neoddiskutovateľné, ale oni to vyškrtli. Asi aby nepopudili moslimských bratov. V ten moment, kedy sa Európa neprihlásila k svojej podstate, je to ako keď zapriete svojich rodičov a minulosť. Navyše ja osobne som v ten moment pochopil, že to nie je Európa, ktorú by som chcel. Dnešná EÚ, kde vládnu byrokrati, ktorí sa starajú o vyvažovacie olovká v pneumatikách, o zaguľatenie banánov, o diery v ementále, o nátierkové maslo, to je katastrofa! Kedysi mi Vladimír Železný opísal, ako stoja v Bruseli vedľa seba tri mrakodrapy, ktoré sú plné úradníkov, ktorí neustále vymýšľajú kraviny, pretože nemajú inú pracovnú náplň. Platíme si jednoducho svoju vlastnú skazu. Podľa mňa Európa musí urobiť zmenu, ale ja dúfam, že tá nebude taká, aby viedla k rozpadu.

Žijeme medzi Západom a Ruskom. S obidvoma stranami sme si zažili dobré aj zlé. Aký vzťah máme nájsť k Rusku? Rusko modernizuje svoje zbraňové systémy, posilňuje vojenskú prítomnosť blízko svojich hraníc. Ako toto môže dopadnúť?

To ale robí každý! Veď predsa viete, že Rusi trpia fóbiou, že ich neustále niekto ohrozuje. A nie sú tak ďaleko od pravdy, veď každý “išiel” do Ruska ­ či už Napoleon, či Hitler. Veď ide o krajinu plnú nielen nerastného bohatstva! Rusi ale robia iba takú veľmocenskú politiku, akú by na ich mieste robila aj Amerika, Anglicko či Francúzsko, proste každý veľký štát. Podľa mňa od Ruska nehrozí nebezpečenstvo. Myslím si, že Rusi nemajú momentálne na to, aby rozpútali nejakú agresiu. Ide len o harašenie zbraňami.

Reklama

Máme sa Ruska báť? Síce to bol predtým náš spojenec, ale teraz stojíme na opačnej strane …

My sa máme báť všetkých a všetkého. Sme malý národ, ktorý je ohrozený zo všetkých strán. Trebárs naši poslanci za Rakúsko-­Uhorska vzdorovali, ­slovanskí poslanci sa proste búrili a bolo ich počuť. Ale viete niečo o našich europoslancoch? Bojujú za niečo? Stoja len vo fronte pri mzdovej pokladni!

A náš vzťah s Nemeckom? Prebolelo už všetko a nemusíme sa Nemcov obávať? A čo ich nároky kvôli povojnovému odsunu? Vicepremiér Pavel Bělobrádek, pri svojej pracovnej návšteve Bavorska navštívil v Mníchove Sudetonemecký dom, kde k ucteniu pamiatky obetí povojnového odsunu Nemcov z Československa položil veniec..

Mal k tomu dodať, že tá nemecká krutosť bola tak strašná, že naši ľudia boli plný nenávisti, nielen kvôli heydrichiáde.

Takže my sme v otázke odsunu Nemcov nič nezavinili?

Reklama

Nie, bolo to úplne legálne. My sme vyhostili občanov, čo bojovali proti našej republike. Bola to piata kolóna, boli to henleinovci. Samozrejme, že aj Hitler pozatváral sociálnych demokratov v pohraničí … ale doba bola taká, inak sa to nedalo robiť.

Nad ruským nebezpečenstvom v súčasnosti prevláda nebezpečenstvo tzv. Islamského štátu, ktorý rozvracia štáty zakreslené na mape a namiesto nich nastoľuje zriadenie založené na brutálnych interpretáciách islamu. Hrozí nášmu svetu vážne nebezpečenstvo zo strany takto expanzívneho štátneho útvaru?

Základom je, že najväčšou skazou Európy sú imigranti. Štáty EÚ sa navyše vo veci ich prijímania nedohodli, ale pánsky kočiš z Česka už išiel ponúkať, že ich prijmeme 1500. Pritom to zatiaľ od nás nikto nechcel. Trebárs Slováci ešte nepovedali, koľko ich prijmú. Všetci čakajú, len my nie. Imigrácia je zhubná, pretože náboženstvo prisťahovalcov je nepriateľské. Ale to v EÚ neriešia, a keď prichádzajú nové lode, tak ich ani nezastavujú. Iba hovoria, že uvažujú o tom, že ich budú zastavovať. Z kancelárie sa o rozdeľovaní imigrantov hovorí ľahko, ale oni za tým všetkým nevidia tých mladých, nadržaných chlapcov plných energie, plných sexuálnej vitality a túžby po bohatstve. To je ale skaza a úplný koniec. Niekde som k tomu povedal, že nakoniec to bude Červená armáda, ktorá moslimov vyženie z Európy; ale mám pocit, že už sa to nepodarí. Bitka je prehraná. A pritom sme si tento zničujúci prvok pustili do Európy sami; a ani si neuvedomujeme, že za päť rokov sa s tým nebude môcť nič robiť. Bude sa, bohužiaľ, v Európe bojovať. Naše deti a vnukov preto čakajú strašné veci! Mňa na tom mrzí ešte jedna vec, ­že dnešní vinníci zmiznú do svojich viliek, so svojimi dôchodkami a potom budú kolaborovať a dajú si mená ako Mohamed a Musúf a Mustafa a to bude nešťastie. Na internete sa objavilo krásne prirovnanie, že horí les a namiesto, aby sme požiar hasili, tak si jednotlivé štáty rozoberajú horiace stromy do svojich lesov.

A myslíte si, že sa k nám môžu dostať spolu s imigrantmi zo severnej Afriky či Blízkeho východu islamskí radikáli, alebo priamo zástupcovi Islamského štátu (IS)?

To ale nemá s islamskou republikou nič spoločné, to je tlak islamu ako takého. Keby IS chceli zlikvidovať, tak ho zlikvidujú. Európa má schopnú techniku, že by pri jej užití z Islamského štátu nezostalo vôbec nič; i ten piesok by bol rozprášený! Musíme si tiež uvedomiť, že oni nič nevedia, nie sú vzdelaní, a teraz budú chcieť to, čo uvidia v Carrefouri, v Ikei, alebo u našich obyvateľov. A ak to budú chcieť, tak si pre to tiež pôjdu! A to z nich potom tých radikálnych moslimov urobí! Možno si myslíme, že im bude stačiť, keď ich budeme živiť a šatiť , ­české holky na nich už čakajú, ­ale oni budú chcieť viac. A keď im ešte imám povie, že na to majú právo, tak sa zradikalizujú. Keď sa pýtali najvyššieho islamského predstaviteľa v Anglicku, prečo nejdú do krajín, ktoré im sú vzhľadom k ich náboženstvu bližšie, tak im na to povedal, že Alahovi patrí predsa celý svet, a teda aj Anglicko. Viete, čo je zvláštne na tých protiimigrantských demonštráciách v Česku? Že sa tam objaví vždy pár idiotov, ktorí majú buď v rukách šibenice, alebo hajlujú, a to odradí desaťtisíce ľudí, ktorí by tam inak normálne prišli, pretože aj oni chcú vyjadriť svoj strach a odpor k imigrácii. Preto je ich tam tak málo. Odpor v národe ale vzrastá každým dňom.

A čo sa týka politických strán, bude hrať podľa vášho súdu prím pravica, alebo ľavica?

Tu ale nie je pravica a ľavica, sú tu len partie, ktoré sa hádajú o ministerská kreslá a o posty a o miesta v senáte. Jediný človek, ktorý myslí jasne, a z ktorého urobili veľmi rýchlo nepriateľa, aby nemal vplyv, tak to je Tomio Okamura. Podľa mňa on nie je rasista, ale realista! A tiež je naivný, lebo sa obklopil ľuďmi, čo ho zradili hneď na druhý deň. Cisára pána na ne!

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:41

Pre vojnu v palestínskom Pásme Gazy sa tradičná púť židov na tuniský ostrov Džerba uskutoční v oklieštenom formáte. Púť do synagógy Ghriba – najstaršej v Afrike – zvyčajne zahŕňa niekoľkodňové podujatia za prítomnosti tisícov pútnikov.

08:40

Najmenej 32 ľudí zahynulo v posledných týždňoch v Keni v dôsledku silných lejakov a záplav. Oznámili to viaceré humanitárne organizácie, ktoré tam pôsobia.

08:30

Spojené štáty súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto západoafrickej krajine, kde mali vybudovanú veľkú základňu bezpilotných lietadiel.

07:48

Dvaja ľudia zahynuli pri ukrajinskom útoku dronom v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedol nadránom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov.

07:24

Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania.

07:23

Severná Kórea uskutočnila test “superveľkej hlavice” určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely. 

07:22

 Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

07:21

Spojené arabské emiráty začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice.

07:18

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar. Zelenskyj to uviedol na platforme Telegram s tým, že na mieste bol oboznámený so situáciou v teréne.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:16

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Generálnemu tajomníkovi NATO Stoltenbergovi predlžili mandát o jeden rok
Na snímke generálny tajomník Jens Stoltenberg
07:14

V Ekvádore zastrelili ďalšieho starostu. Ide už o druhý takýto prípad zavraždeného starostu v priebehu niekoľkých dní a piaty od začiatku roka. Túto latinskoamerickú krajinu pritom v nedeľu čaká celoštátne referendum o sprísnení opatrení proti organizovanému zločinu.

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

06:50

 Muž, ktorý sa polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave.

06:49

Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 – 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. 

06:47

Vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v Bavorsku prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií. Manželia Navaľní dostali toto ocenenie “za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku”.

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií
Na snímke Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií v nemeckom Gmund am Tegernsee
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali