Zničí Merkelová kontinent s 500 miliónmi obyvateľov? Zatiaľ je na dobrej ceste

Zničí Merkelová kontinent s 500 miliónmi obyvateľov? Zatiaľ je na dobrej ceste

Berlín 26. februára 2016 (HSP/Foto:TASR-Matthias Balk/dpa via AP)

 

Nemecká kancelárka jej autoritatívnym, monarchisticko-imperiálnym a samovoľným rozhodovaním je na najlepšej ceste doviesť celý európsky kontinent s jeho 500 miliónmi občanov do záhuby. Merkelová a jej služobníci v európskej komisii a parlamente dokázali za niekoľko mesiacov rozložiť EÚ do takej podoby, o ktorej sa zakladateľom únie ani len nesnívalo a deštrukcia nielen že pokračuje, ale doslovne naberá na obrátkach 

Na snímke nemecká kancelárka Angela Merkelová
Na snímke nemecká kancelárka Angela Merkelová

Pred týmto pozadím sa vynára konkrétna otázka: „Má Európska únia v dnešnej podobe ešte vôbec budúcnosť a je prínosom pre jej členské štáty a ich obyvateľov, alebo je opak pravdou?“

Reklama

Aj keď sa pri pokuse zodpovedať túto otázku nebudeme koncentrovať výlučne len na najaktuálnejšiu a najpálčivejšiu problematiku emigrantskej krízy, vynechať sa jednoducho nedá a patrí jej prvé miesto, pretože otriasa základmi nášho kontinentu.

Je všeobecne známe a verejne uznávané, že Merkelová svojou pozvánkou moslimských emigrantov otvorila brány únie dokorán a naďalej sa trucovito a ješitne zdráha jej chybu korigovať. Táto nereálna pozícia ju v rámci únie doviedla do totálnej izolácie v rámci kontinentu a aj jej posledný spojenec Rakúsko, opustilo jej samovražednú cestu a vracia sa ku realistickej pozícii.

Reklama

Obrat Rakúska, ako dovtedy najvernejšieho spojenca Nemecka, nastal pomerne nečakane, no o to radikálnejšie. Krajina sa najskôr pripojila k požiadavkám krajín V4, chrániť teritórium EÚ alternatívne aj na vnútorných hraniciach, nakoľko nefunguje vonkajšia ochrana, a ako ďalší krok zaviedla obmedzujúce ročné a denné kvóty pre imigrantov. Podľa vzoru V4 a jej konferencii v Prahe spoločne s Bulharskom a Rumunskom o pomoci pri ochrane macedónskych hraníc, iniciovalo Rakúsko spoločné stretnutie s balkánskymi štátmi za tým istým účelom.

Tvrdá kritika z Nemecka nedala na seba dlho čakať. Paradoxné a dokonca až schizofrenické je správanie sa Nemecka. Namiesto kritiky Rakúska a V4ky by sa dala očakávať skôr pozitívna reakcia, nakoľko tieto krajiny riešia nepriamo aj problém Nemecka s nekonečným prílevom ilegálnych imigrantov. No namiesto zastavenia tohto prúdu požaduje Merkelová spolu s reprezentantmi EÚ ešte stále prerozdeľovanie do jednotlivých štátov. Je absolútne jasné, že keď sa nám nepodarí prílivovú vlnu nielen obmedziť, ale zastaviť, by mohol byť rozpad Európy len otázkou času, nakoľko divergencia štátov EÚ pokračuje.

Môžeme konštatovať, že doterajšia bruselská emigrantská politika nepriniesla EÚ žiadne pozitívum, skôr naopak 

Ako sa ale EÚ javí v iných oblastiach? Napríklad v hospodárstve?

Európska únia sa „vypracovala“ k neúnosnej a neakceptovateľnej diktatúre technokratov, ktorá tvrdo presadzuje len hospodárske a politické záujmy silných členov a to najmä Nemecka. S takýmito silnými hráčmi je únia ochotná dohodnúť a odsúhlasiť aj iné pravidlá ako tie, ktoré platia pre malé štáty – viď BREXIT. Malé štáty, ako naše Slovensko, by mali slúžiť len na prikyvovanie a odsúhlasovanie ich záujmov. A tieto záujmy sú v prvom rade hospodárskeho charakteru, ako napr. projekt dodávky plynu Nord Stream II.

Reklama

Napriek rozhodnutiu EÚ o diverzifikáciu v oblasti energetiky bol tento projekt odsúhlasený z toho profitujúcim Nemeckom na realizáciu. Projekt, ktorý vynechá z procesu tranzitu zemného plynu všetky doteraz zapojene východoeurópske štáty a spôsobí im tým značné hospodárske straty. Protesty postihnutých krajín, ku ktorým sa pridalo aj Taliansko, sú tvrdo ignorované.

Ďalším negatívnym hospodárskym príkladom by mohla byť tzv. záchrana Grécka pred krachom, ktorý tvrdo a bezohľadne presadila Merkelová a jej európski politici ako Juncker a Schulz. Že sa tu ale pod pojmom „záchrana Grécka“ jednalo len o záchranu nemeckých a francúzskych bánk, na ktorú sa poskladali daňovníci členských krajín a z ktorej nemali grécki občania žiadny prospech, sa na verejnosti zahmlieva.

Aj keď Slovensko samozrejme aj z určitých hospodárskych a investičných akcií profitovalo a profituje, jedná sa tu čiste o privátne podniky, ktoré využívajú ich investičné možnosti. Konajú tak ale samozrejme z dôvodu ich vlastného zisku a nie zo sociálnej angažovanosti a súcitu voči našej krajine.

V medzinárodných hospodárskych aktivitách a obchode nás EÚ donútila ku absolútne nezmyselným hospodárskym sankciám voči Ruskej federácii. Výsledkom pre nás je strata mimoriadne dôležitého a silného obchodného partnera, ktorá nám spôsobila nie len signifikantné ekonomické straty, ale odráža sa to negatívne aj v politických vzťahoch. Hystéria EÚ voči ruskému prezidentovi a jeho až kvázi demonizácia nám dlhodobo preruší naše hospodárske záujmy. Rusko je donútené hľadať si nových partnerov a zrejme sa potom už nebude vracať ku starým bývalým partnerom, čím bude pre nás ruský trh stratený.

Aj z pohľadu hospodárskej politiky môžeme teda konštatovať fakt, že hospodárska politika európskej únie je pre nás viac škodlivá ako pozitívna. Pozitívne efekty prináša len spolupráca na úrovni privátnej angažovanosti a investícií a aj tu obmedzuje EÚ jej stovkami absurdných byrokratických predpisov a nariadení rozvoj možného potenciálu 

Reklama

V politickej oblasti plánuje EÚ zrušiť národné štáty, ich vlastné historické a kultúrne identity a zrealizovať aj prostredníctvom sociálneho inžinierstva akýsi „superštát“, v ktorom bude zmiešané obyvateľstvo vychovávané na základe genderovskej ideológie a bude sa nachádzať pod absolútnou kontrolou vedenia „štátu“.

Už dnes môžeme sledovať skutočnosti, ktoré nám tento cieľ potvrdzujú.  Či už je to všade prítomná cenzúra pod rúškom tzv. politickej korektnosti, kontrola a sledovanie občanov, umiestňovanie špionážnych programov do počítačov a mobilov občanov na sledovanie ich aktivít, alebo snaha o zrušenie bankoviek a zákaz platieb v hotovosti.

Najmä zrušenie peňazí v hotovosti skrýva enormný potenciál kontroly a ovládania ľudí. O každom jedincovi bude známe kde, čo a za koľko kupuje, ako sa správa investične a kde má aké záväzky a povinnosti. Nebude cesta sa takejto totálnej kontrole vyhnúť. Štát bude mať neobmedzený dosah na naše financie a môže nimi  disponovať ako sa mu zapáči.

Výsledkom politiky EÚ nie je viac demokracie a slobody pre jednotlivca, ako to deklaruje, ale práve toho opak. Jej výsledkom je neúprosná a všade prítomná diktatúra.

Za takýchto okolností je oprávnené existenciu EÚ v terajšej podobe spochybňovať. Keď by mala byť táto inštitúcia zachovaná, tak by potrebovala rozsiahle reformy, no určite nie v zmysle jej predstaviteľov, ktorí už tiež síce konštatovali, že Európa má obrovské problémy, no na ich odstránenie požadujú ešte viacej Európy. Skutočne zvláštna požiadavka 

Na riešenie európskej krízy potrebujeme práve opak. Musíme vrátiť členským štátom ich kompetencie naspäť tak, aby mohli samostatne rozhodovať o svojej budúcnosti, čo neznamená, že automaticky sa vrátime do čias rozdelenej Európy. Veď, koniec koncov, Európa (vtedy ešte len západná) a jej obyvatelia prosperovali najviac v časoch Európskeho spoločenstva, ktoré bolo založené na dobrovoľnej hospodárskej a colnej únii a nie na omnipotentnej ale nekompetentnej európskej komisii.

No každá kríza nám prináša aj niečo pozitívne, formy nových ideí a možnosti obrody. A tu prichádza na rad naša V4-ka, ktorá ma teraz reálnu šancu z tejto krízy získať pozitívne prvky a vytvoriť si v Európe nové a rešpektované postavenie. Nielen v emigrantskej kríze sa správajú vlády východoeurópskej skupiny štátov zodpovedne a chránia záujmy svojich občanov. Ich vzor nasledujú aj balkánske štáty a Rakúsko. Tu sa nám vytvára silné regionálne zoskúpenie, ktoré by mohlo tvoriť akési jadro novej obrodenej Európy.

No aj po hospodárskej stránke môžu byť naše krajiny V4-ky európskym pólom ďalšieho stabilného rozvoja. Zakiaľ štáty západnej Európy, okrem Nemecka, ktoré žije na úkor ostatných, bojujú už dlhší čas s hospodárskymi problémami a recesiou, sa východoeurópskym štátom v tejto oblasti darí a zaznamenávajú každý rok pozitívne indikátory merajúce hospodársky vývoj.

Máme skutočne dosť dôvodov na to, aby sme sa nedali vydierať, ale vystupovali hrdo a sebavedome voči EÚ ako rovnocenní partneri. Chopme sa našich možností a schopností a premeňme spolu s našimi partnermi krachujúcu Európu na Európu životaschopnú a prosperujúcu. Zachráňme si naše korene, našu históriu a kultúru, čím preukážeme aj úctu k našim predchodcom.  Stojí to za to a budúce generácie nám budú ďakovať.

Vilibald Kičin

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:05

Jeden zo šoférov autobusu, ktorý v stredu havaroval pri nemeckom Lipsku, bol 53-ročný Slovák. V čase nehody, ktorá si vyžiadala štyri obete na životoch, však šoféroval jeho 62-ročný český kolega. Vodiči medzi obeťami nie sú.

11:50

Neďaleko pamätníka padlých vojakov Červenej armády vo Viedni vznikli dva veľké portréty nedávno zosnulého ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného. Nasprejované sú na múre patriacemu k pozemku, ktorý vlastní šľachtická rodina bývalého a tiež už zosnulého ministra zahraničných vecí ČR Karla Schwarzenberga.

Navalny
Na snímke obraz Alexeja Navaľného na múre
11:23

Ceny benzínov a nafty pred veľkonočnými sviatkami zdraželi o tri centy za liter. Spotrebiteľské ceny oboch benzínov dosiahli najvyššie hodnoty za posledných 20 týždňov.

11:13

Ekvádorským úradom sa podarilo potlačiť vzburu vo väznici v meste Guayaquil, odkiaľ v januári ušiel jeden z najobávanejších šéfov zločineckých gangov. Informovala agentúra AFP.

11:03

Jednu obeť si vyžiadal požiar v domove dôchodcov, ktorý vypukol vo štvrtok nadránom vo východomaďarskej obci Ököritófülpös.

Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že do hasenia požiaru v jednoposchodovej budove nasadili 19 hasičov s piatimi vozidlami.

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali