Vplyvný americký novinár: Diverzita je protibelošské sprisahanie

Vplyvný americký novinár: Diverzita je protibelošské sprisahanie

Washington 4. júna 2023 (HSP/REMIX News/Foto:Twitter)

 

“Rozmanitosť je protibelošské sprisahanie” – Matt Walsh sa pripojil k zástupu vplyvných novinárov, ktorí spochybňujú dogmy o rozmanitosti a prisťahovalectve. Využijú však belosi na Západe tento posun v diskurze a postavia sa proti protibelošskému rasizmu, ako aj proti demografickým zmenám spôsobeným masovou imigráciou?

Matt Walsh
Na snímke Matt Walsh

Matt Walsh, jeden z najvplyvnejších novinárov v Spojených štátoch, v rozhovore v relácii Matt Walsh Show, ktorú organizuje mediálny portál Daily Wire, povedal, že rozmanitosť je protibelošské sprisahanie. Walshov komentár dokazuje, ako viacerí mainstreamoví novinári a konzervatívni aktivisti čoraz viac spochybňujú rastúce protibelošské nálady na Západe a snahu o diverzitu.

Reklama

“Moja obava je taká, že ak máte stále nejasnosti v tom, čo tieto iniciatívy v oblasti rozmanitosti vlastne sú, nuž, toto by vám to malo objasniť: Diverzita absolútne znamená protibelošský postoj. To je to, čo to znamená. Všetky iniciatívy v oblasti rozmanitosti sú protibelošské iniciatívy. Kedykoľvek počujete o akejkoľvek iniciatíve v oblasti rozmanitosti, či už vo vláde, v korporáciách, v akejkoľvek inštitúcii, je to protibiela iniciatíva. Diverzita je protibelošské sprisahanie,” povedal Walsh.

 

Reklama

Zdá sa, že Walsh predišiel akémukoľvek pokusu prinútiť ho, aby od svojich vyhlásení ustúpil, a vyzval ľudí, aby si jeho slová vystrihli a zverejnili na sociálnych sieťach.

“A vy si to môžete zostrihať a vystrihnúť a zverejniť na Twitteri, pretože viem, že to urobíte, pretože to tak je. A ak ste o tom niekedy pochybovali, tak tu to máte.”

Reklama

Walsh, ktorý píše aj stĺpček pre denník Daily Wire, sa preslávil ako otvorený aktivista za práva žien v súvislosti s otázkou transgenderu, keď napríklad tvrdí, že biologické ženy by mali mať právo športovať len s biologickými ženami. Je to jedna z mnohých otázok, ktoré skúmal vo svojom uznávanom dokumentárnom filme Čo je to žena?

 

Walsh sa čoraz otvorenejšie vyjadruje aj o protibelošských náladách na súčasnom Západe, a to aj v súvislosti s otázkou masovej imigrácie. Vo februári tohto roku Walsh obhajoval tvorcu komiksu Dilbert Scotta Adamsa za jeho monológ, v ktorom odporučil belochom, aby sa vyhýbali černochom po tom, ako prieskum verejnej mienky agentúry Rasmussen ukázal, že väčšina černochov s týmto výrokom nesúhlasí: “Je v poriadku byť belochom.”

Adams sa dostal do horúcej vody, keď povedal: “Ak takmer polovica černochov nie je v poriadku s bielymi ľuďmi… je to nenávistná skupina,” povedal svojmu publiku. “Nechcem s nimi mať nič spoločné. A na základe súčasného vývoja vecí by som povedal, že najlepšia rada, ktorú by som dal bielym ľuďom, je, aby sa od čiernych ľudí držali ďalej… pretože toto sa nedá napraviť.”

 

Walsh vo svojom príspevku o Adamsovi, ktorého komiks “Dilbert” bol zrušený zo syndikácie v novinách po celej krajine, povedal:

Adams vo videu žartoval, že sa už nejaký čas identifikuje ako černoch, ale na základe nedávneho prieskumu Rasmussen sa musel omylom pridať k nenávistnej skupine. Prieskum, v ktorom sa zúčastnilo 1 000 ľudí, ukázal, že 53 % černochov súhlasí s výrokom “Je v poriadku byť bielym”, pričom 47 % sa k nemu nevedelo vyjadriť.

Reklama

Teraz ma nazvite protichodným. Povedali mi už aj horšie veci. Ale zdá sa mi, že titulkom tohto príbehu nie je to, čo povedal chlapík Dilbert na nejakom videu na Youtube, vzhľadom na to, že je to len jeden chlapík, ktorý vyjadruje názor, ktorý jasne odmietajú všetky mocné inštitúcie v našej spoločnosti. Ale príbehom je skôr prieskum, ktorý, ako sa zdá, naznačuje rozšírenú rasovú nevraživosť v americkej populácii. Takže keď som to počul, bola to prvá vec, ktorú som si všimol. Povedal som si: No, počkajte chvíľu. A čo tento prieskum? Médiá hlavného prúdu by nás chceli presvedčiť, že všeobecne odmietaný a odsudzovaný názor jedného muža je väčším problémom a oveľa naliehavejšou národnou krízou než rasistické názory odhalené v prieskume, na ktorý reagoval.

Adams sa preslávil svojimi politickými komentármi, ktoré začal písať okolo roku 2015, a má veľké publikum, ktoré sleduje jeho podcasty. Napriek tomu, že čelil zrušeniu, naďalej sa venoval téme násilia medzi čiernymi a bielymi a násilia medzi Ázijčanmi a bielymi.

 

Vo svojom podcaste Adams posmešne hovorí, že algoritmy na sociálnych sieťach, ktoré ukazujú černochov napádajúcich iné skupiny, musia byť “rasistické”, pretože to bolo všetko, čo videl vo svojich kanáloch. Naznačil, že sociálne siete zobrazujú aj videá, na ktorých belosi a Ázijčania bijú černochov, čo podľa neho “musí existovať”.

Vizuálne presviedčanie je teda veľmi rasistické a zavádzajúce. A momentálne je tam celá hromada rasistických videí, v ktorých bijú len čierni ľudia bielych a ázijských Američanov. Čo si teraz kto pomyslí? Zabudnite na údaje. Zabudnite na údaje. Čo si každý pomyslí, ak ho jeho spravodajské zdroje a sociálne médiá kŕmia týmto neustálym prúdom vecí, ktoré by v ňom – povedzme reflexívnym presvedčením, nie myslením – ale akýmsi reflexívnym spôsobom vyvolali zlý pocit z čiernych Američanov. Strašne nespravodlivé…

Takže si myslím, že musíme ísť až na úroveň algoritmu sociálnych médií, a možno by to mohol napraviť Elon Musk a Zuckerberg by sa na to mohol pozrieť, a napraviť to, aby nám bolo servírované aspoň rovnaké množstvo bielych detí, ktoré bijú čierne deti, a ázijských Američanov, ktorí sa akože zameriavajú na čiernych Američanov na ulici a podobne. Pretože keby sme dostali niečo, čo by bolo viac ako vyvážené, tak to nebude vyzerať celé rasisticky.

Čo tým myslíš, že to neexistuje? Nie, musí to existovať, pretože keby to neexistovalo, tak by sme o tom takto nehovorili. Samozrejme,že existuje.

Reklama

K problematike násilia medzi černochmi a belochmi sa asi najvýraznejšie vyjadril majiteľ Twitteru a generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk, ktorý minulý mesiac reagoval na meme, ktorý zosmiešňuje mediálnu fixáciu na zločinnosť medzi belochmi a černochmi.

 

Musk, ktorý má ďaleko od konzervatívcov a povedal, že v roku 2020 volil Joea Bidena, čo teraz ľutuje, reagoval aj na video, v ktorom ázijský influencer hovorí o neprimerane vysokej miere vrážd v černošskej komunite.

 

Reklama

Predstava, že by sa týmito otázkami zaoberala taká významná osobnosť ako Musk, by bola ešte pred niekoľkými rokmi neslýchaná.

 

Okrem Walsha sa v posledných rokoch k horúcim témam vyjadrili aj ďalšie veľké konzervatívne osobnosti vrátane lídra organizácie Turning Point USA Charlieho Kirka, ktorý po stiahnutí amerických síl z Afganistanu povedal: “V súčasnosti je to pre nás veľmi dôležité:

“Ministerstvo obrany prezidenta Joea Bidena prijme po páde Kábulu 30 000 afganských utečencov do vojenských zariadení. Bum, politická transformácia. Nech sa krajina rozpadne. Viete, že v Afganistane je teraz 5 miliónov vysídlených ľudí? To všetko bolo zámerné. Joe Biden to nechal rozpadnúť, aby teraz povedal: “Ach, je mi to tak ľúto. …

Reklama

“Vidíte, čo sa tu deje? To, o čo tu ide, je, že Joe Biden chce, aby do Ameriky prišlo ďalších pár stotisíc Ilhan Omarov, ktorí natrvalo zmenia politický organizmus.”

V ďalšom videu z roku 2021 hovorí: “Druhá strana otvorene priznala, že ide o privedenie voličov, ktorých chcú a ktorí sa im páčia, a úprimne, o zmenšenie a zníženie bielej demografie v Amerike. Túto časť povieme nahlas, pretože toľko ľudí v korporátnych médiách sa o tom bojí hovoriť.”

 

V prejave v roku 2021 tiež povedal: “To, že ste biely človek, neznamená, že sa musíte začať ospravedlňovať len za to, ako vás Boh stvoril.”

Reklama

Bývalý moderátor Fox News Tucker Carlson je zrejme najvýznamnejšou konzervatívnou osobnosťou v Spojených štátoch, ktorá sa zaoberá protibelošským rasizmom a otázkou demografických zmien v USA.

V inom segmente tiež zdôraznil, že “stranu rozmanitosti vedú ľudia, ktorí výrazne preferujú všetky biele štvrte”.

Väčším problémom je nedostatok rozmanitosti. Prisťahovalci majú urobiť Ameriku rozmanitejšou, ale v praxi zvyčajne smerujú do miest, ktoré sú už dosť rozmanité. Napríklad v Brooklyne je len 35 % bielych. Dosť rôznorodý. Jedným z miest, kam takmer nikdy nechodia, sú mestá, kde žijú voliči demokratov. Je zvláštne, a ak chcete, môžete si to overiť, je to na internete, že stranu rozmanitosti vedú ľudia, ktorí silne, v drvivej väčšine preferujú pre seba a svoje rodiny výlučne biele štvrte, a to je jednoducho čudné. Žiadna rozmanitosť pre propagátorov rozmanitosti. Nepochybne ide o nedopatrenie. Len na to nemysleli, ale môžeme to napraviť. Môžeme to urobiť…

Ďalšou zastávkou vo vlaku spravodlivosti musí byť Martha’s Vineyard. Je to prirodzené. Joe Biden získal na tomto malom massachusettskom ostrove 70 % hlasov. Za posledné štyri roky podľa údajov FEC 92 % všetkých darov z jeho najväčšieho mesta Edgartown v štáte Massachusetts išlo Demokratickej strane.

Takže si asi viete predstaviť, že Edgartown je dosť rôznorodý. Veď na ostrove žijú Obamovci, nie? Nie, v skutočnosti sme si to overili. Podľa posledného sčítania je v Edgartowne 95,7 % belošského obyvateľstva. Čo je to za storočie? Od roku 2019 sa len 3 % všetkých ľudí, všetkých obyvateľov Edgartownu narodili mimo tejto krajiny. Takže si to spočítajte. To je spolu 17 ľudí. To je v skutočnosti nulová rozmanitosť, čo znamená nulovú silu.

Mnohé menšie hlasy sa už roky zaoberajú otázkami protibelošského rasizmu a demografickej výmeny. Mnohé z týchto hlasov sú zároveň kritikmi mainstreamovejších osobností, ako sú Kirk, Walsh a Carlson, a tvrdia, že sa týchto tém krátko dotkli, ale obávajú sa ich rozoberať alebo ďalej rozvíjať tieto myšlienky kvôli tvrdeniam o rasizme a hrozbám zrušenia. Na týchto tvrdeniach môže byť niečo pravdy, ale v konečnom dôsledku to ukazuje, že Overtonovo okno v týchto životne dôležitých otázkach sa dramaticky posunulo.

Otázkou teraz je, či bieli ľudia na Západe dokážu využiť tento posun v diskurze a postaviť sa proti protibelošskému rasizmu, ako aj proti demografickým zmenám, ktoré priniesla masová imigrácia.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:03

USA presunuli časť vojenského personálu z Čadu do Nemecka, tvrdí vojenský predstaviteľ.

18:57

Netanjahu na stretnutí s Blinkenom povedal, že sa nevzdá operácie IDF v Rafahu, informoval denník The Times of Israel.

Izraelský premiér predtým povedal, že operácia v južnej časti pásma Gazy sa uskutoční bez ohľadu na to, či sa uzavrie dohoda o prepustení rukojemníkov.

IDF plánujú nasadiť jednotky v Rafahu na hranici enklávy s Egyptom s cieľom zničiť Hamas. Podľa OSN tam žije viac ako 1,45 milióna palestínskych utečencov.

Antony Blinken Benjamin Netanjahu
Na snímke Antony Blinken a Benjamin Netanjahu
18:36

Gruzínsky parlament podporil návrh zákona o zahraničných agentoch v druhom čítaní.

„Za“ bolo 83 poslancov, 23 bolo proti. Návrh bol prijatý v druhom čítaní,“ uviedol predseda gruzínskeho parlamentu.

Teraz sa uskutoční tretie čítanie zákona. Pripomeňme, že proti jeho prijatiu sa pravidelne schádzajú protesty.

18:16

Britská polícia v stredu zadržala 17-ročného chlapca podozrivého z útoku ostrým predmetom na tri osoby vrátane jedného dieťaťa. K útoku došlo v škole v Sheffielde v severnom Anglicku.

18:01

Ceny ropy klesli v stredu o viac než dva doláre, pričom cena ropnej zmesi Brent skĺzla k hranici 84 USD za barel (159 litrov). Tlak na ceny komodity vyvinuli najmä najnovšie správy z USA o tom, že ropné zásoby v Spojených štátoch vzrástli omnoho viac, než sa čakalo a než signalizoval odhad Amerického ropného inštitútu (API).

18:00

V ruskej metropole Moskva v stredu otvorili výstavu západnej vojenskej techniky ukoristenej ukrajinskej armáde počas bojov na Ukrajine.

18:00

Približne 30 ľudí utrpelo v stredu zranenia, keď sa v blízkosti mesta Kandern na juhozápade Nemecka prevrátila traktorom ťahaná vlečka. Stav desiatich ľudí je vážny.

17:59

Škótska vláda v stredu v parlamente uspela v hlasovaní o nedôvere. Škótska národná strana (SNP) tým získala príležitosť zvoliť si nového lídra, ktorý nahradí odstupujúceho premiéra Humzu Yousafa.

17:58

Ukrajina dúfa, že sa jej podarí počas nadchádzajúcej zimy uskladniť vo svojich podzemných zásobníkoch približne 4 miliardy kubických metrov (m3) zemného plynu v prospech európskych podnikov a obchodníkov. Ak by sa jej tieto plány podarilo naplniť, objem uskladneného plynu európskych firiem tak zvýši o 60 %. Uviedol to v stredu šéf ukrajinskej ropnej a plynárenskej spoločnosti Naftogaz Olexij Černyšov.

17:58

Marine Le Penová v stredu vyzvala svojich voličov, aby vo voľbách do Európskeho parlamentu spôsobili strane prezidenta Emmanuela Macrona čo najzdrvujúcejšiu porážku. Podľa správy agentúry AFP to Le Penová uviedla v prejave na sneme svojej strany Národné združenie (RN), ktorý sa konal v juhofrancúzskom meste Perpignan a bol venovaný príprave stratégie strany pred eurovoľbami vypísanými vo Francúzsku na 9. júna.

17:56

V Pásme Gazy sa nachádza viac vojnového odpadu a trosiek než na Ukrajine, uviedol v stredu predstaviteľ Služby OSN pre boj proti mínam (UNMAS) Charles Birch.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali