Tvorcovia a protagonisti seriálu Hniezdo sa stretli na krste novinky

Tvorcovia a protagonisti seriálu Hniezdo sa stretli na krste novinky

Bratislava 16. januára 2020 (SITA/HSP/Foto:Facebook)

 

Tvorcovia a protagonisti nového pôvodného seriálu Hniezdo v stredu v budove RTVS v Mlynskej doline prekrojením torty pokrstili svoj nový počin. Na uvedení formátu sa zúčastnili generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník, programový riaditeľ televízie Marek Ťapák, dramaturgička Dana Garguláková a výkonná producentka Zuzana Balkóová. Scenáristický tím zastúpila Naďa Jurkemik a spomedzi hercov a herečiek prišli Soňa Norisová, Kata Šafaříková, Marián Mitaš a Ján Jackuliak

Tvorcovia a protagonisti seriálu Hniezdo sa stretli na krste novinky

Formát, ktorý mal premiéru v nedeľu večer, je sondou do osudov ľudí, ktorí nemôžu alebo nechcú mať deti. Niektorí z tých, ktorým sa nedarí ich mať, po nich však túžia a chcú si ich adoptovať, čo je čoraz častejšie sa vyskytujúci fenomén generácie tridsiatnikov.

Reklama

Dej seriálu sa odohráva v malom meste, kde v priebehu dvoch mesiacov rozvíja niekoľko zdanlivo samostatných príbehov, ktoré sa však prepletajú a dramaticky ovplyvňujú, pričom navzájom ich spája malý bezbranný novorodenec. Sú to príbehy všetkých tých, ktorí sa nejakým spôsobom zapísali alebo sa zapíšu do jeho osobnej histórie. Rodinné linky sú pritom úzko späté s kriminálnou linkou, ktorá odhalí závažné tajomstvo protagonistov. Hniezdo je formát určený rovnako mužom aj ženám, ktorý okrem partnerských vzťahov rieši aj ekonomické a sociálne problémy menších podnikateľov.

Okrem hercov prítomných na krste v novinke účinkujú tiež Alexander Bárta, Andrea Karnasová, Zuzana Kubovčíková Šebová, Marek Geišberg, Pavol Višňovský či Zuzana Frenglová, ale aj úplní neherci a v jednej z hlavných úloh sa predstavilo i niekoľko novorodencov.

Reklama

Norisová sa podľa vlastných slov pri žiadnom seriáli dosiaľ tak emočne nenatrápila. Stálo to však podľa nej za to. „Chcem takto verejne poďakovať scenáristom, pretože pre nás je to strašná radosť, keď môžeme robiť niečo také pekné a nemusíme rozmýšľať nad tým, že ‘Bože, toto je taká blbosť!’ alebo‚ že ‘Toto by sa nestalo…’, naopak, vždy nás to motivovalo a inšpirovalo, rozmýšľali sme o tom, boli sme do toho naozaj všetci veľmi vtiahnutí,“ povedala počas uvedenia seriálu Norisová. „Áno, mala som toho po nakrúcacom dni dosť, ale odchádzala som z toho pľacu vždy taká naplnená a tešila som sa na každý ďalší deň, tá spolupráca s hercami a so všetkými na čele s Braňom Mišíkom, to bolo veľmi príjemné. A scenáre som zhltla na jedenkrát. Každý ten diel končí tak, že som hneď chcela čítať ten ďalší a bola som veľmi zvedavá, ako to dopadne. To rozuzlenie je naozaj veľmi zaujímavé. Verím, že to vtiahne aj divákov,“ poznamenala.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník zas oceňuje predovšetkým skutočnosť, že je to seriál mnohovrstevný. „Tá je jedným z kľúčových atribútov tohto seriálu. Áno, je tam tá téma adopcie a že dnešní tridsiatnici ako keby nevenovali dostatočnú pozornosť tomu, že úlohou rodiny je priniesť nové pokolenie tak, aby bol zachovaný ľudský rod a potom, keď sa na to vrhnú, často zistia, že sú s tým veľké problémy, ale sú tam aj línie väčších a menších podnikateľov, je tam hráčska závislosť a je tam spracovaná aj téma odlúčenia rodiny,“ vymenoval pre agentúru SITA. „Musím povedať, že za tvorcov a za RTVS som mimoriadne spokojný. RTVS prináša pre divákov slovenskej televízie seriál, ktorý má, myslím si, nadčasové ambície a bude oslovovať divákov nielen pri jeho premiére, ale aj pri reprízach a ak sa naň pozrieme o desať rokov, bude rovnako aktuálny a kvalitný ako dnes,“ uzavrel.

Ďalších jedenásť častí seriálu televízia uvedie postupne vždy v nedeľu o 20:30.

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali