Tu už končí všetka sranda: Brusel chce zakázať autá na benzín či naftu. Budeme si musieť kupovať drahé elekromobily. Ekofanatizmus a nanucovanie LGBT ideológie je začiatkom konca Európskej únie

Tu už končí všetka sranda: Brusel chce zakázať autá na benzín či naftu. Budeme si musieť kupovať drahé elekromobily. Ekofanatizmus a nanucovanie LGBT ideológie je začiatkom konca Európskej únie

Bratislava/Brusel 20. júla 2021 (HSP/Foto:TASR/DPA-Sven Hoppe,Szilard Koszticsak/MTI via AP)

 

Bruselské progresivistické nezmysly už budú výrazne zasahovať do peňaženiek bežných ľudí

elektromobil
Ilustračné foto

Bruselský ekofanatizmus – stop autám!

Európska komisia minulý týždeň predstavila svoj “ambiciózny” zelený plán, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani ekofanatickí aktivisti, ktorí sa priväzujú k stromom, v snahe zabrániť ich výrubu.

Reklama

Brusel plánuje zakázať predaj nových automobilov na benzín a naftu do roku 2035. Ľudia si tak budú môcť kupovať len “autá” na elektrický pohon.

Elektrické “autá” majú značné nevýhody. Jednak ich nabíjanie trvá celé hodiny, majú v priemere kratší dojazd než klasické autá a vyzerajú hrozne. Okrem toho sú tiché – čo absolútne ničí zážitok z jazdy – človek si pripadá ako na kolobežke so štyrmi kolesami.

Reklama

A čo je najhoršie – dotkne sa to peňaženky bežných ľudí – elektromobily sú oveľa drahšie než klasické autá so spaľovacím motorom.

 

Znižovanie emisií bude mať za následok zdražovanie

Aby toho nebolo málo, odborníci sa zhodujú, že okrem áut zdražejú aj ďalšie komodity ako napríklad – elekrina, pohonné hmoty, energie atď.

Eurobyrokrati chcú totiž znížiť emisie do roku 2030 o 55 percent oproti roku 1990 a do roku 2050 plánujú prejsť na tzv. uhlíkovú neutralitu. Súčasťou toho majú byť aj vyššie ceny emisných povoleniek, čo znamená, že sa to evidentne prejaví vo vyšších cenách pre bežných ľudí.

Brusel sa teda vydal na cestu ekofanatizmu. A doplatia na to bežní – málo a priemerne zarábajúci ľudia. Boháčov sa to vôbec nedotkne, tým je jedno, či dajú o pár stovák eur viac alebo menej.

Reklama

Hlavným argumentom Bruselu je tzv. globálne otepľovanie. Aj keby bola táto teória pravdivá, Európska únia sa na produkcii CO2 podieľa len s približne 9 percentami a ostatné krajiny sveta nebudú EÚ nasledovať. Brusel sám planétu nezachráni.

Údajne globálne otepľovanie je len zámienkou. V skutočnosti Brusel plní svoju zvrátenú progresivistickú = ultraliberálnu agendu do ktorej patrí aj ekofanatizmus. Ale nie len to. Neodlúčiteľnou súčasťou toho je LGBT agenda.

Protest za práva LGBTI komunity v Budapešti
Ľudia stoja pri obrovskej dúhovej vlajke počas demonštrácie za práva LGBT komunity pred budovou parlamentu v Budapešti v pondelok 15. júna 2021
Brusel nanucuje členským štátom LGBT ideológiu

Európska komisia spustila minulý týždeň právne konanie voči našim najbližším partnerom z V4 – Maďarsku a Poľsku. Progresivistickým eurobyrokratom sa nepáči, že vláda maďarského premiéra Viktora Orbána prijala zákon, ktorým chce chrániť deti pred predofíliou a pred zhubnou LGBT propagandou na školách.

Európska únia pritom nemá kompetencie na to zasahovať do vzdelania či kultúrno-etických otázok jednotlivých členských krajín. Voči maďarskému zákonu sa preto snaží zasiahnuť cez rôzne právne kľučky napríklad aj tým, že tento maďarský zákon vraj porušuje ochranu osobných údajov stanovených v GDPR.

Eurofanatici z Bruselu sa zrejme snažia Maďarsko vydierať aj tým, že mu zatiaľ neschválili miliardy eur na tzv. plán obnovy.

Reklama

Brusel útočí aj na Poľsko kvôli tzv. zónam bez LGBT propagandy, ktoré vyhlásili mnohé mestá, obce a územné celky.

Slovenská vláda na čele s údajným kresťanom Eduardom Hegerom sa však našich južných a severných susedov nezastala a nepodporila ich v boji proti bruselskej LGBT tyranii.

 

Má zmysel ešte zotrvať v EÚ?

Po týchto vážnych pochybeniach zo strany Bruselu sa naskytá dôležitá otázka o tom, či má zotrvanie v Európskej únii vôbec ešte zmysel.

Najprv to malo byť len o voľnom obchode. Brusel si však berie do svojich rúk čoraz viac kompetencií a jednotlivé krajiny strácajú svoju suverenitu. Prišli sme dokonca aj o hlavnú vymoženosť Európskej únie – schengenský priestor.

Dnes sa už nemôžeme voľne pohybovať cez hranice. Brusel nám nanútil tzv. zelené pasy ako priepustku do jednotlivých krajín. Občan sa buď musí nechať zaočkovať experimentálnymi vakcínami , alebo musí podstupovať ponižujúce testy na Covid.

A totálnym vrcholom bruselskej arogancie a tyranie je pretláčanie LGBT ideológie – trestanie nepohodlných krajín a zelený ekofanatizmus v podobe znižovania emisií, zákazu predaja klasických áut, nanucovanie elekromobilov – čo všetko v konečnom dôsledku zapríčiní zdvíhanie cien, najmä energií. Takéto konanie Bruselu je začiatkom konca Európskej únie.

Európska únia sa mení na totalitnú krutovládu, a preto ak sa nič nezmení, ak sa nepodarí zreformovať Európsku úniu a ak sa nepodarí zastaviť súčasné progresivistické nezmysly z Bruselu, jediným riešením bude vystúpenie z Európskej únie.

Samuel Gdovin

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:48

Klimatická kríza negatívne ovplyvňuje financie jednotlivcov aj firiem. Zhoršenie situácie, a to aj na Slovensku vníma Európska environmentálna agentúra (EEA), ktorá odporučila, aby sa ľudia na takéto zmeny lepšie pripravili.

Povodne či poveternostné extrémy zvýšili klimatické riziká najmä v oblasti energetiky, vody a dopravy. Takéto prírodné živly môžu mať zničujúce následky na infraštruktúru aj hospodársku činnosť.

16:25

Slovensko v ekonomickej výkonnosti v najbližších rokoch prekoná svojich najväčších západných obchodných partnerov, s výnimkou Maďarska a Poľska. V komentári k aktuálnej jarnej prognóze Európskej komisie (EK) na to upozornil analytik Inštitútu finančnej politiky (IFP) Ministerstva financií (MF) SR Richard Kubas.

Tempo rastu hrubého domáceho produktu (HDP) na Slovensku sa v tomto roku podľa EK zrýchli na 2,2 % z vlaňajších 1,6 %.

15:26

Strany Smer-SD i Hlas-SD v najbližšom období utlmia svoje aktivity v rámci kampane k voľbám do Európskeho parlamentu (EP). V súvislosti s atentátom na predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) a deklarovanou snahou o upokojenie spoločnosti to uviedli zástupcovia oboch strán, podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

15:09

Podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) súhlasí s potrebou zjednotenia sa a odsúdenia nenávisti. Diskusia na spoločnom stretnutí politických strán je podľa neho nevyhnutná. Uviedol to v reakcii na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho na stretnutie lídrov všetkých parlamentných strán.

14:39

Zamestnanci skupiny spoločností Bukóza Holding začali podávať výpovede z dôvodu nevyplatenia mzdy. 

Tento krok odporučilo OZ DLV po stredajších (15. 5.) rokovaniach, pri ktorých odborárom zamestnávateľ potvrdil, že nemá finančné prostriedky na doplatenie miezd, nedokáže garantovať ich výplatu v nasledujúcom období a nepredložil odborom záruky, že finančné problémy dokáže vyriešiť.

14:31

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) rozširuje sieť nabíjacích staníc pre elektromobily. Vo štvrtok otvoril dve s troma nabíjacími bodmi vo svojom areáli na Moldavskej ceste v Košiciach. Využívať ich môže aj široká verejnosť. Informoval o tom hovorca SPP Ondrej Šebesta.

14:20

Obnoviteľné zdroje energie (OZE) vyprodukovali vlani celosvetovo takmer tretinu elektrickej energie alebo 30,3 %. Veterné elektrárne zvýšili svoju výrobu o desať percent. V podiele veternej energie na celkovej výrobe elektriny sú lídrom európske krajiny, avšak s výnimkou Slovenska. Informovala o tom vo štvrtok Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) na základe štúdie londýnskeho think-tanku Ember.

14:19

Skupina MOL spustila do prevádzky v Tiszaújvárosi komplex Polyol za 1,3 miliardy eur s ročnou kapacitou asi 200.000 ton polyolov – suroviny na výrobu plastov. Projekt je doteraz najväčšou ekologickou investíciou skupiny, podporu získal aj od maďarského štátu.

Polyol sa používa v rôznych priemyselných odvetviach od výroby automobilov až po textil a izoláciu.

14:12

Radi počujeme správy, že stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, a všetci mu prajeme, aby sa naďalej zlepšoval. Vo štvrtok to povedal český premiér Petr Fiala.

Aktuálna situácia je podľa neho príležitosťou, aby sa politici zamysleli nad svojimi výrokmi, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

13:22

Na severe palestínskeho Pásma Gazy zahynulo päť vojakov, ktorých zasiahla paľba z jedného z tankov izraelskej armády. Incident sa odohral v stredu večer v blízkosti mesta Džabalíja.

13:06

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ruská armáda v noci na štvrtok zneškodnila nad polostrovom Krym päť balistických striel ATACMS.

12:57

Sprísnené azylové pravidlá vrátane väčšieho počtu hraničných kontrol a deportácií majú v Rakúsku jasný účinok, uviedol rakúsky minister vnútra Gerhard Karner.

V prvom štvrťroku 2023 podľa ministra zadržali na hraniciach krajiny s Maďarskom 4450 nelegálnych migrantov, zatiaľ čo v rovnakom období tohto roka to bolo len 190 osôb.

12:45

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) vo štvrtok oznámila, že na Krymskom polostrove zadržala dvoch údajných agentov ukrajinských tajných služieb.

Informovala o tom  agentúra Reuters.

12:25

Nitrianskemu županovi Branislavovi Becíkovi (Hlas) sa niekto vyhráža zastrelením.

Na polícii podľa informácií MY Nitra podal trestné oznámenie. Informáciu spomínanému denníku sám potvrdil, vyjadrí sa neskôr.

Branislav Becík
Na snímke Branislav Becík
12:21

Vo vláde českého premiéra Petra Fialu nastala už ôsma personálna zmena. Vo štvrtok sa novým ministrom pre vedu, výskum a inovácie stal doterajší šéf poslaneckého zahraničného výboru Marek Ženíšek z TOP 09. Na Pražskom hrade ho do funkcie vymenoval český prezident Petr Pavel.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke štart balónov v Nižnej Myšli v okrese Košice okolie

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali