Trójsky kôň USA na Slovensku a nová vojenská základňa NATO v Prešove

Trójsky kôň USA na Slovensku a nová vojenská základňa NATO v Prešove

Prešov 1. februára 2016 (HSP/aktuálne/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)

 

V kasárňach v bratislavských Vajnoroch bude vybudované v poradí druhé centrum NATO, po tom už existujúcom v Trenčíne, ktoré má riešiť problémy s mínami a nástražnými systémami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Toto druhé centrum bude pripravovať personál spravodajských a kontrarozviednych služieb, čo sa prejaví ako vybudovanie „mini základne“ styčného integračného tímu pre nasadenie síl rýchlej reakcie NATO.

Reklama

Máme v živej pamäti ponuku prezidenta Kisku na vybudovanie logistickej základne, v podstate muničného skladu NATO v Poprade, čo sa stretlo s veľkou nevôľou a odporom občanov SR.

Pochybné obchodné aktivity ministra obrany Glváča, teda nákup nepotrebnej vojenskej techniky za absolútne nevýhodných podmienok pre SR,  znamenajú veľmi rýchlu cestu k závislosti SR na zbraniach z produkcie USA, čo vedie k likvidácii posledných zvyškov nezávislosti a kompletnej strate suverenity SR. Stávame sa ďalšou kolóniou USA pod diktátom z Bruselu.

Reklama

 

Odklepnuté. Základňa NATO na Slovensku bude sídliť v bývalých kasárňach

Keď sa pozrieme do nedávnej minulosti, najskôr sa odstránila bojaschopnosť Slovenskej armády v priebehu posledných 11 rokov v rámci členstva v NATO. V súčasnosti nastal a ďalej prebieha proces podriadenia Slovenskej armády pod absolútny diktát a dozor velenia NATO, bez akejkoľvek vlastnej národnej doktríny obrany štátu a vlastných občanov.

Začala sa dobyvačná éra zakomplexovaných a morálne pokrivených elít USA a Bruselu s cieľom ovládnuť ruskú zem na úkor obetí aj zo strany Slovenska i ostatných východných členov zločineckej aliancie NATO.

Všetko však nejako musí začať, pokiaľ možno, bez vedomia a bez odporu obyvateľstva SR. Základne NATO, inak sofistikovane nazývané „centrum pre riešenie problémov“  či  „integračné centrum“, alebo „centrum výcviku“, sa nedajú vybudovať za mesiac.

Reklama

Vždy sa začína s malými počtami, neskôr sa začne s narastaním síl a prostriedkov podľa vopred schváleného plánu, ktorý má už USA pre východné krajiny aliancie dávno hotový, teda to neplatí len pre SR.

S podivom sa nespomína, zrejme zámerne, trójsky kôň NATO na Slovensku, a tým je výcvikové centrum pre vrtuľníky Black Hawk v Prešove. Treba si uvedomiť, že Letecké krídlo genplk. Jána Ambruša Prešov je plnohodnotná letecká základňa s kompletne vybudovaným zázemím. V samotnom Prešove bola kedysi veľká vojenská posádka. To znamená, že je tam vybudované logistické zázemie pre oveľa väčší počet vojakov, než je tam dnes.

Na základe kontraktu na nákup amerických vojenských vrtuľníkov Black Hawk a vybudovanie výcvikovej základne pre tieto vrtuľníky, nič nebráni leteckú základňu v Prešove doplniť o nevyhnutné vojenské vybavenie pod pláštikom modernizácie. Pekne potichu, bez pozornosti verejnosti, v Prešove vznikne letecko – výcviková základňa pre  útvar superrýchleho nasadenia armád NATO.

 

Špinavá propaganda v ekonomike je nebezpečná a na smiech. Oligarchovia opäť zarobia

Reklama

V prípade zhoršenej politicko-vojenskej situácie by táto základňa mohla byť rýchlo doplnená o výzbroj a významný počet vojakov z iných členských štátov NATO, čím sa z Prešova veľmi rýchlo stane jedna z najväčších základní NATO vo východnej Európe. Automaticky sa tak stáva terčom útoku nielen vojenská základňa, ale aj celé mesto Prešov a okolie.

Je totiž rozdiel, ak sú na základni len vojaci slovenských OS, alebo sú tam aj vojaci z iných členských štátov NATO.

Vláda SR takto spravila podraz na občanov SR. Je síce pravda, že OSSR sú súčasťou NATO podľa platnej zmluvy. Avšak členstvo v NATO nebolo potvrdené všeľudovým hlasovaním, čím pre občanov Slovenska táto zmluva nemusí byť záväzná. Politici tvrdia, že sa nedá zrušiť. Každú zmluvu je možné anulovať na základe všeľudového hlasovania v referende. Je potrebné, aby sa občania SR vyjadrili, či Slovensko má aj naďalej zotrvať v NATO.

Tým, že aktuálna vláda SR povolila vybudovanie základne NATO v Prešove, spáchala odporný akt vlastizrady, pretože priamo ohrozila životné záujmy občanov SR. Urobila zo Slovenska terč útoku v budúcom možnom konflikte. Dosť je už na tom, že sme v NATO a stávame sa v morálnej i faktickej rovine spolupáchateľmi zločinov NATO po celom svete. Každý vlastenec by si mal uvedomiť, že svojím mlčaním priamo podporuje vládu SR v jej zločinnom konaní.

 

KOMENTÁR: Mýtus storočia vyvrátený. Pyro nie je zločin

Kúpa vrtuľníkov a ústupok vo forme vybudovania základne NATO v Prešove je vlastne výmena za pracovné miesta v US STEEL. Vláda SR podľahla vydieraniu Američanov. Na rokovaní, kde bol predseda vlády, minister zahraničných vecí a vnútra, údajne dohodli že US STEEL ďalej nebude platiť dane a tiež dohodli nákup niekoľkých predražených nepotrebných vrtuľníkov ako zásterku pre vybudovanie základne NATO a ďalšie veci, ktoré ešte len vyplávajú na povrch.

Na snímke predseda Asociácie slovenských vojakov Jozef Žarnovičan
Na snímke predseda Asociácie slovenských vojakov Jozef Žarnovičan

Je to hrozná zrada vlády SR, veď si len uvedomme, že US STEEL čoskoro dobuduje modernú oceliareň v Miškolci a oceliareň v Košiciach bude ponechaná svojmu osudu a budú zrušené pracovné miesta. Lenže to bude už po voľbách. Do budúcna môžeme takto očakávať ďalšie  „výhodné“  ponuky zo strany spojencov a USA, napríklad nám nanútia zastaralé tanky Abrams zo skladov nadbytočných zásob armády USA a nevhodné jadrové palivo do našej jadrovej energetiky od Westinghouse. To už budeme pomaly prepisovať ústavu SR, kde budú vymazané slová zvrchovanosť a suverenita.

Proces sa už začal, avšak všetko sa v plnej paráde ukáže až po voľbách, nie je predsa vhodné pred voľbami strašiť voličov. Ako to povedal prezident Kiska? „Ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom.“

Príjemné prebudenie do Nového volebného roku.

Reklama

Ing. Jozef Žarnovičan.

 

Článok bol pôvodne publikovaný na Aktuálne.sk.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali